Affiliate Betekenis

In dit artikel geven we een uitleg over de affiliate betekenis. Hierbij leggen we precies uit wat dit begrip betekent en laten we ook zien hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Daarbij laten we uiteraard ook onze eigen resultaten zien over de afgelopen maanden als affiliate. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel een goed beeld van de affiliate betekenis en wat je ermee kunt verdienen.

Affiliate Betekenis

Een affiliate is een persoon die andermans producten promoot. Vaak wordt een affiliate ook wel publisher of partner genoemd. 

Zodra de affiliate een product met succes promoot, krijgt de affiliate als vergoeding een commissie betaald. Afhankelijk van het product kan deze commissie enkele euro’s of juist honderden euro’s per verkoop zijn.

De affiliate verdient dus zijn geld met het verdienmodel affiliate marketing. Het leuke van dit verdienmodel is dat je bijna geen initiële investeringen hoeft te doen en hierdoor ook weinig risico loopt.

Ook hoef je geen klantenservice te regelen of ingeschreven staan bij de kamer van koophandel aangezien je alleen de producten promoot. De rest van het werk wordt allemaal gedaan door de eigenaar van het product.

wat is de affiliate betekenis

Affiliate Programma Betekenis

Nu de affiliate betekenis bekend is, wil je natuurlijk ook verder weten hoe affiliate marketing precies werkt. Als affiliate kun je geld verdienen door deel te nemen aan een affiliate programma.

Een affiliate programma wordt door een bedrijf opgezet die graag wilt dat affiliates hun producten promoten. Door je bij een affiliate programma aan te melden kun je producten promoten van het bedrijf en daarmee commissies verdienen.

Bij een affiliate programma kun je gelijk zien hoeveel je kunt verdienen per verkoop. Dit ligt bij fysieke producten vaak rond de 6 procent van de verkoopprijs terwijl dit bij digitale producten wel kan oplopen tot 50 procent van de verkoopprijs. 

Sommige bedrijven hebben hun eigen affiliate programma’s. Hiervan is een bekendste het bol partnerprogramma. Met dit affiliate programma kun je alle producten van bol.com promoten waarvoor je tussen de 3 en 8 procent commissie verdient per verkoop.

Echter, kun je de meeste affiliate programma’s vinden bij een affiliate netwerk. Dit is een netwerk waarop je als affiliate in één keer honderden verschillende affiliate programma’s van bedrijven kunt vinden. 

In Nederland heb je een aantal grote affiliate netwerken. Dit zijn Daisycon, TradeTracker, PayPro en Awin.

Affiliate Worden

Door producten succesvol te promoten kun je als affiliate een extra inkomen opbouwen en passief geld verdienen. Dit kun je als affiliate het beste doen met het opzetten van een eigen website

Wanneer je een eigen website opzet kun je artikelen publiceren waarin je producten promoot. Deze artikelen zullen in de zoekmachine van Google verschijnen waarmee je honderden gratis bezoekers per dag kunt genereren. Met deze bezoekers kun je dan weer commissies verdienen.

Wel is het belangrijk om goed te weten wat je doet. Want als affiliate heb je kennis nodig over affiliate programma’s, websites en hoe je een website optimaliseert.

Daarom raden we de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan. Met deze videocursus leer je stapsgewijs om een website te bouwen die elke maand passief geld verdient door middel van affiliate marketing.

Affiliate Marketing Beginnen

Wanneer je met affiliate marketing wilt beginnen raden we de volgende zes stappen aan.

  1. Kies de niche uit waarin je wilt beginnen. Met een niche richt je jouw website op een specifiek onderwerp. Hierdoor is het makkelijker om te groeien en kun je van de website een echte autoriteit maken.
  2. Schaf een domein en WordPress pakket aan. Hiermee kun je namelijk het makkelijkst een eigen website bouwen waarop je artikelen kunt plaatsen. Een WordPress pakket is al beschikbaar vanaf circa € 5 per maand.
  3. Richt je nieuwe website in. Maak hierbij een aantrekkelijke homepage waarop duidelijk wordt voor de bezoeker waarover de website gaat.
  4. Maak artikelen over je gekozen onderwerp. Doe hierbij zoekwoorden onderzoek naar onderwerpen voor de artikelen. Hierdoor kun je artikelen schrijven op onderwerpen waar nog weinig concurrentie is.
  5. Plaats regelmatig nieuwe artikelen op je website. Hierdoor komt er steeds meer informatie beschikbaar op de website en zullen ook geleidelijk dagelijks meer bezoekers op de website komen. Aangeraden is om minstens elke week een nieuw artikel te plaatsen.
  6. Meld je aan bij een affiliate programma en plaats affiliate links. Met het promoten van producten via een affiliate programma zul je uiteindelijk geld verdienen.

Onze Affiliate Resultaten

Zelf zijn we in 2020 begonnen als affiliate. Dit na het volgen van de Affiliate Marketing Revolutie videocursus. Hierbij hebben we na circa drie maanden onze eerste commissie verdient. Het kost dus tijd om een website op te bouwen en daarmee bezoeker aan te trekken.

Inmiddels hebben we ruim € 2500 verdient, voornamelijk met het promoten van digitale producten. Dit via het affiliate netwerk van PayPro, bol.com, TradeTracker, Daisycon en het partnerprogramma van bol.com.

Hieronder zie je onze resultaten tot nu toe met het affiliate netwerk van PayPro. Dit met het promoten van digitale producten.

Affiliate Resultaten PayPro

Hieronder zie je onze resultaten van halverwege februari met het affiliate programma van bol.com. Dit met het promoten van fysieke producten.

Affiliate Resultaten Bol

Affiliate Cursus

Wanneer je als affiliate wilt beginnen raden we het aan om eerst een videocursus te volgen waarin alles verder uitgelegd wordt over affiliate marketing.

Met een affiliate marketing videocursus leer je om een website te bouwen, een niche te kiezen en hoe je uiteindelijk het beste geld kunt verdienen met affiliate marketing. Je komt dus alles te weten over affiliate marketing naast de affiliate betekenis.

Wij raden de Affiliate Marketing Revolutie aan omdat wij zelf deze cursus ook hebben gevolgd met de eerder getoonde resultaten. De cursus wordt gegeven door Jacko Meijaard, een affiliate met meer dan tien jaar ervaring.

Naast dat je met de videocursus toegang krijgt tot ruim veertig video’s met uitleg over affiliate marketing krijg je ook toegang tot het grootste affiliate forum van Nederland. Hier kun je vragen stellen als affiliate en de succesverhalen van andere affiliates lezen.

Via de onderstaande knop kun je beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie.

afm banner

Plaats een reactie