Affiliate Marketing Voorbeelden

Affiliate marketing komt op veel meer manieren voor dan je in eerste instantie zou denken. In dit artikel laten we verschillende affiliate marketing voorbeelden zien. Daarbij kijken we naar affiliate marketing op websites, social media en andere vertoningen van affiliate marketing.

Hierdoor weet je aan het einde van dit artikel precies op welke manieren affiliate marketing wordt toegepast! Daarnaast laten we zien hoe je zelf geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Wat is Affiliate Marketing?

Bij affiliate marketing wordt geld verdient door promotie te maken voor producten en diensten van derden. Deze producten worden bijvoorbeeld gepromoot op websites of social media waarin vervolgens een affiliate link wordt geplaatst die verwijst naar het product of dienst dat gepromoot wordt.

Wanneer vervolgens een bezoeker op de affiliate link klikt zal de bezoeker worden doorgestuurd naar de website waarop het product of dienst wordt verkocht. Zodra deze doorverwezen bezoeker een aankoop doet krijgt de affiliate marketeer een commissie betaald.

De commissie wordt verdiend doordat de affiliate marketeer een bezoeker naar de site heeft gebracht en er vervolgens een aankoop heeft plaatsgevonden. Hierbij kan een commissie variëren van enkele euro’s en kan het oplopen tot wel honderden euro’s bij digitale producten.

Het leuke van affiliate marketing is dat je bijna alle producten wel kunt promoten. Van videocursussen, elektronica, kleding tot aan koffiebonen. Daarnaast is affiliate marketing een verdienmodel waarbij je met een zeer klein bedrag kunt beginnen.

Wanneer je geld wilt verdienen met affiliate marketing raden we de Affiliate Marketing Revolutie aan. In deze videocursus van Jacko Meijaard kom je alles te weten over affiliate marketing en leer je om een website te bouwen die maandelijks geld oplevert.

Affiliate marketing voorbeelden met websites

De meest toegepaste methode van affiliate marketing is met het gebruik van websites. Dit zijn simpel gezegd websites waarop producten of diensten worden gepromoot waarmee de website commissies kan verdienen.

Affiliate marketing voorbeelden van websites zijn cashback, informatieve, review, vergelijking en webshop websites die geld verdienen met affiliate marketing.

Cashback website

affiliate marketing websites

Je hebt er vast wel eens van gehoord, cashback websites. Misschien verrast het je, maar dit zijn eigenlijk gewoon websites die geld verdienen met affiliate marketing.

Het werkt als volgt. Producten op cashback websites zijn affiliate links. Deze leveren dus commissie op wanneer iemand via zo een link een aankoop doet.  Van deze commissie wordt weer een klein deel terugbetaald aan de bezoeker, wat dan “cashback” wordt genoemd.

Hoewel cashback sites dus geld teruggeven aan bezoekers, verdienen ze er zelf ook goed aan.

Voorbeeld van een affiliate Cashback website is:

  • cashbackxl.nl

Informatieve website

fx affiliate marketing

Met informatieve websites kunnen bezoekers meer leren over specifieke onderwerpen. Als voorbeeld nemen we een website die specifiek informatie aanbiedt over beleggen. Deze site schrijft dan artikelen over dit onderwerp en koppelt daar een product aan.

Bij een site over beleggen kan er een software voor beleggen als product aan gekoppeld worden. Deze wordt dan gepromoot in combinatie met informatieve artikelen.

Het voordeel dat informatieve sites hebben is dat mensen al geïnteresseerd zijn in een onderwerp. Dus bij een site over beleggen, hebben bezoekers al die interesse. Hierdoor zullen ze sneller een software voor beleggen kopen.

Voorbeeld van een affiliate informatieve site is:

  • fx.nl

Review website

Review websites maken reviews over specifieke producten of diensten. Wanneer ze deze reviews maken plaatsen ze ook vaak een affiliate link naar het product dat ze reviewen. 

Hiervan kun je wel zeggen dat het de reviews niet echt objectief maakt, doordat de websites er commissies mee kunnen verdienen. 

Vergelijkingswebsite

beslist affiliatie marketing

Vergelijkingswebsites waarop je producten kan vergelijken zijn erg populair. Op vergelijkingssites worden naast producten ook prijzen vergeleken met verschillende aanbieders. Wanneer de bezoeker vervolgens klikt op een link naar een bepaalde webwinkel en het product aankoopt, verdient de vergelijkingssite een commissie.

Naast producten zijn er ook vergelijkingssite die verzekeringen vergelijken. Denk hierbij aan sites die zorgverzekeringen, autoverzekeringen en inboedelverzekeringen vergelijken. Daar vangen deze sites ook weer commissies voor.

Voorbeeld van een affiliate vergelijkingssite is:

  • Beslist.nl
  • Prijsvergelijk.nl
  • Zorgwijzer.nl

Webshops

De meeste webshops verkopen zelf producten, maar je hebt ook affiliate webshops. Deze hebben producten staan zoals de meeste webshops, maar deze verwijzen weer door naar andere websites.

Het voordeel van een webshop opzet is, dat voor de bezoeker de verschillende producten goed zichtbaar zijn. 

Voorbeeld van een affiliate webshop is:

Affiliate marketing voorbeelden met sociale media

Naast het gebruiken van affiliate marketing met websites gebeurt dit ook vaak via social media. Dit vaak als extra inkomstenbron naast advertenties. Affiliate marketing voorbeelden met social media zijn Instagram en YouTube.

Instagram

Op Instagram kun je inmens veel mensen bereiken. Daarbij kan ook affiliate marketing worden toegepast. Dit door affiliate links in posts te plaatsen naar een bepaalde product.

Dit werkt het beste als het Instagram account is afgesteld op een bepaalde niche. Als voorbeeld nemen we een account die is afgestemd op sporten en fit zijn. Hierop kun je vervolgens goed een boek over afvallen op promoten.

Youtube

Op YouTube wordt affiliate marketing ook veel toegepast. Dit vaak tijdens video’s die youtubers maken.

Zo heb je een aantal grote review kanalen die video’s maken over bepaalde producten. Daarbij zetten ze vervolgens in de beschrijving een affiliate link die leidt naar de webshop waar kijkers het product kunnen kopen. Hiermee pakt de youtuber dan weer commissies.

Andere affiliate marketing voorbeelden

ad affiliate marketing

Zoals we in het begin van het artikel hebben vermeld komt affiliate marketing veel meer voor dan dat je in eerste instantie zou denken. 

Als voorbeeld heb je een artikel op Ad staan met hun favoriete draadloze oortjes. In het artikel zet Ad dan een vergelijkingstool neer, waarbij je kunt zien hoe duur oortjes zijn bij webshops.

Wanneer een lezer dan op zo een link klikt en oortjes besteld krijgt AD een commissie.

Zelf beginnen met affiliate marketing

Wil je zelf beginnen met affiliate marketing en net zoals de voorbeelden die zijn langskomen in dit artikel hiermee geld verdienen? Dan raden we de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan.

In deze videocursus zul je alles leren over affiliate marketing en hoe je hiermee geld kunt verdienen. Daarbij zal je stap-voor-stap worden meegenomen in het proces om een affiliate marketing website te beginnen.

Bij de Affiliate Marketing Revolutie kom je ook nog eens terecht in een community met meer dan 10.000 affiliate marketeers waar 24/7 je vragen kunt stellen. Via de onderstaande knop kun je meer informatie vinden over de Affiliate Marketing Revolutie en maak je ook nog eens gebruik van de tijdelijke actie!

afm banner

Plaats een reactie