Affiliate Netwerken Nederland

In Nederland zijn er verschillende netwerken waar je met affiliate marketing geld kunt verdienen. Deze netwerken verschillen vaak van elkaar in werkwijze en de soort producten die beschikbaar zijn om te promoten. In dit artikel kijken we naar de verschillende affiliate netwerken in Nederland.

Aan het einde van dit artikel weet je bij welke netwerken je terecht kunt om geld te verdienen met affiliate marketing. Daarnaast leggen we ook uit hoe je zelf kunt beginnen met affiliate marketing.

Affiliate Netwerken Nederland

Daisycon

Daisycon is bekend als het grootste affiliate marketing netwerk van Nederland en is al sinds 2000 actief. In totaal heeft Daisycon tegenwoordig ruim 1600 campagnes die je als affiliate marketeer kunt promoten. Hierdoor kun je altijd een campagne vinden die bij jouw website past.

affiliate netwerk

Aanmelden bij Daisycon is gratis. Wel moet je website of social media account eerst geverifieerd en goedgekeurd worden door Daisycon. Als dit eenmaal gebeurt is kom je terecht in een overzichtelijk dashboard waar je alles kunt vinden.

Wat ook handig is aan Daisycon is dat je gratis vergelijkingstools kunt plaatsen op je website. Zo kun je bijvoorbeeld een vergelijkingstool voor zorgverzekeringen op je website plaatsen. Met de tool kan de bezoeker van je website dan verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Als ze er vervolgens een zorgverzekering kiezen en afsluiten krijg je een mooie commissie uitbetaald.

PayPro

In 2006 is het affiliate netwerk PayPro opgericht. Met PayPro kun je voornamelijk digitale producten promoten. Denk hierbij een ebooks, digitale cursussen en software producten.

Het mooie aan deze digitale producten is dat hier vaak zeer hoge commissies aan hangen. Zo kun je bij veel campagnes wel 50% van de verkoopprijs verdienen. Daarbij zijn er ook campagnes waar je € 250,- per verkoop kunt verdienen. Aanmelden bij PayPro is gratis.

TradeTracker

Net als Daisycon is TradeTracker een affiliate netwerk dat zich voornamelijk richt op webshops en dienstverleners. Daarbij heeft TradeTracker ook veel reisorganisaties die je kunt promoten.

TradeTracker staat er om bekend dat ze een fijne interface hebben om mee te werken. Daarnaast heeft TrackTracker een technologie genaamd Real Attribution. Hiermee kan een commissie over meerdere affiliates worden verdeeld, waardoor de commissie in veel situaties eerlijker wordt verdeeld.

Bol Partnerprogramma

Iedereen kent bol.com wel als de site waar je alles kunt vinden. Maar wist je ook dat je commissies kunt verdienen met het partnerprogramma van Bol. Met het partnerprogramma van Bol kun je bijna elk producten promoten dat op bol.com wordt verkocht. Hierdoor kun je altijd wel producten vinden die bij jouw website passen.

De commissies variëren op Bol van minimaal 3% tot maximaal 8%, afhankelijk van het soort product. Daarbij ligt het cookie termijn op vijf dagen. Ook betaald Bol uit over de gehele aankoop die een consument doet. Dus wanneer een consument nog extra producten koopt, kun je hier ook geld aan verdienen.

Coolblue

Naast Bol, kun je ook bij de andere grote webshop van Nederland, Coolblue geld verdienen met affiliate marketing.

Bij Coolblue kun je een commissies verdienen van maximaal 10%. Daarnaast ligt het cookie termijn op 30 dagen bij Coolblue. Ook Coolblue betaald over de alle aankopen die een aangebrachte consument doet.

Helaas is tijdens de corona crisis gebleken dat Coolblue zonder waarschuwen in een keer voor een periode hun affiliate netwerk stopt. Ze blijken dus niet zo gehecht te zijn aan hun affiliates. Denk dus goed na voordat je begint met affiliate marketing bij Coolblue.

Awin

Awin is een internationaal affiliate netwerk, met een hoofdkantoor in Berlijn. Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en heeft al ruim 806 miljoen euro aan inkomsten uitbetaald aan affiliates. 

Bij Awin zijn veel a-merken aangesloten. Voorbeelden hiervan zijn Centraal Beheer, Sanoma en T-Mobile. Ook hebben ze veel verschillende categorieën aan campagnes. 

Affiliate programma’s van bedrijven

Naast de grote affiliate netwerken in Nederland, waarbij je keuze hebt tussen veel aanbieders, hebben bedrijven ook vaak hun eigen affiliate programma’s. Dit zijn eigen opgezette programma’s waar je alleen de producten van dat bedrijf zelf kunt promoten.

Voorbeelden hiervan zijn Wehkamp, DeGiro, SEMRush. Als je wilt weten of een bedrijf een eigen affiliate programma heeft, kun je dit opzoeken op Google. Daarbij kom je vaak terecht op de site van het bedrijf dat je opzoekt.

Beginnen met Affiliate Marketing

Voordat je kunt beginnen bij een affiliate marketing netwerk heb je eerst een website nodig om affiliate producten op te promoten.

Daarom raden we de Affiliate Marketing Revolutie aan. In deze videocursus legt Jacko Meijaard uit hoe je succesvol wordt met Affiliate Marketing. Jacko Meijaard is zelf al 10 jaar actief als affiliate marketeer en verdient daarbij meer dan € 25.000,- per maand!

Het mooie is dat de cursus via de knop hieronder maar € 47,- kost. Daarmee is de Affiliate Marketing Revolutie erg goedkoop vergeleken met andere online cursussen. Wacht dus niet langer en begin met het starten van een winstgevende affiliate website.

Plaats een reactie