Apps Programmeren

De omzet voor telefoon applicaties is erg groot. Dit jaar wordt er verwacht dat deze 54 miljard dollar zal bedragen. Hier kun je met apps programmeren een graantje van meepikken.

In dit artikel kijken we naar het programmeren van apps. Daarbij kijken we wat het is, op welke manieren je er geld aan kunt verdienen en hoe je zelf begint met het programmeren van apps.

Wat is het programmeren van apps?

wat is programmeren van apps

Bij apps programmeren ontwikkel je een app van de begin- tot eindfase. Dit start bij het bedenken met wat voor een app je wilt gaan maken. Vervolgens ga je aan de slag met het programmeren van een app. Daarbij ben je bezig met het schrijven van code, testen en debuggen. 

Uiteindelijk heb je een app die gepubliceerd kan worden in de Appstore of Play Store. Dit met het doel om hier geld aan te verdienen. Je kunt namelijk op veel verschillende manieren geld verdienen wanneer je een app bouwt.

Apple apps

Wanneer je apps wilt programmeren voor Apple dien je gebruik je maken van XCode. Dit is een gratis programma die uitgebracht is door Apple om apps te maken voor IOS. De programmeertaal in XCode is Swift. Het voordeel van Swift is dat het een makkelijk te begrijpen programmeertaal is.

Bij het programmeren van Apple apps publiceer je gemaakte apps in de Appstore. Daarbij moet je rekening houden dat het publiceren van Apple apps 99 dollar per jaar kost. Dit heeft echter wel als voordeel dat er minder concurrentie is dan bij Android apps.

Android apps

Voor het programmeren van Android apps heb je Android Studio. Net zoals bij XCode is het programma gratis. Bij Android Studio is de programmeertaal Java. 

Bij het programmeren van Android apps publiceer je gemaakte apps in de Google Play Store. Het publiceren hierin is goedkoper dan bij de Appstore. De kosten hiervoor bedraagt een eenmalige betaling van € 25,-. Het is echter wel zo dat er veel meer concurrentie is in de Play Store.

Geld verdienen met apps programmeren

Wanneer je eenmaal apps kunt programmeren, kun je op verschillende manieren er geld aan verdienen. Dit door middel van betaalde apps, gratis apps met in-app purchases en door apps te programmeren in opdracht.

Betaalde apps

Wanneer je een app programmeert en die publiceert kun je daar een vergoeding voor vragen. Mensen kunnen dan een app downloaden in ruil voor een eenmalige betaling. Vaak ligt dit bedrag rond de € 5,- dat iemand betaald om een app te downloaden. Stel je hebt 20 gebruikers die je apps downloaden en daar € 5,- voor betalen, heb je al € 100,- verdient.

Naast dat je apps kunt aanbieden voor een eenmalige betaling, kun je ook apps met abonnementen verkopen. Hiervan is Spotify een voorbeeld. Zij vragen namelijk elke maand om een vast bedrag.

Gratis apps

Misschien klinkt het raar, maar met het publiceren van gratis apps kun je veel geld verdienen. Deze apps worden ook wel “freemium” apps genoemd. De gebruiker kan hierbij apps gratis downloaden. Vervolgens wordt er geld verdiend in de app zelf op twee manieren.

De eerste manier waarmee geld kan worden verdiend met gratis apps is door middel van advertenties. Door middel van advertenties in je app te plaatsen kun je geld verdienen aan gebruikers die je app gratis gedownload hebben.

De tweede manier om geld te verdienen met een gratis app is door middel van in-app purchases. Dit zijn aankopen die gebruikers kunnen doen in de app zelf. Deze methode is veelvoorkomend bij games. Hier kunnen gebruikers vaak extra in-game currency kopen door geld te betalen.

Met deze twee manieren kun je toch geld verdienen, terwijl je een app gratis publiceert. Daarnaast heb je het voordeel dat een gratis app een stuk vaker gedownload wordt dan een betaalde app. Hierdoor is het maken van een gratis app erg aantrekkelijk.

Apps programmeren in opdracht

Naast het zelf publiceren van apps in de Appstore of Play Store kun je ook apps programmeren in opdracht. Hiermee bouw je apps in opdracht van een klant en krijg je daarvoor betaald. Voor het bouwen van een app voor een klant kun je al snel € 1000,- verdienen. Daarnaast kun je ook nog geld vragen voor het onderhouden van de app, indien de klant dat wilt.

Hoeveel verdien je met apps programmeren?

hoeveel verdien je met apps programmeren

Voordat je geld verdient met het programmeren van apps moet je eerst het programmeren onder de knie krijgen. Als dat eenmaal lukt en je apps kunt publiceren, kan er veel geld verdient worden.

Bij gratis apps waarbij je in-app purchases en advertenties hebt verdien je gemiddeld 4 cent per gebruiker. Mocht je 1000 gebruiker per dag hebben, kun je € 40,- per dag verdienen. Wanneer je meerdere apps hebt of meer gebruikers kan dit bedrag al snel oplopen.

Bij betaalde apps hangen de inkomsten af van hoeveel mensen de app kopen. Wanneer je een app voor € 5,- verkoopt en elke dag 10 verkopen hebt verdien je € 1.500,- per maand.

Bij apps programmeren in opdracht kun je € 25.000,- tot € 40.000,- per jaar verdienen indien je dit fulltime doet.

Hoe begin je met het programmeren van apps?

De volgende vijf stappen raden we aan wanneer je wilt beginnen met apps programmeren.

  1. Bedenk of je voor Android of Apple apps wilt gaan maken. Hierbij is het aangeraden om te kijken naar welk platform het beste bij jouw past. Daarnaast is het aangeraden om Android apps te programmeren indien je al kennis van Java hebt. Mocht je nog helemaal geen programmeerkennis hebben, is het maken van Apple apps weer makkelijker.
  2. Leer om apps te programmeren. Deze stap is het moeilijkst omdat het tijd en inzet vergt. Gebruik in je leerproces alle hulpmiddelen die je kunt vinden. Denk hierbij aan video’s, boeken en trainingen. Tijdens het leren van programmeren heb je te maken met een leercurve. Echter, wanneer je eenmaal het programmeren onder de knie hebt kun je er veel geld mee verdienen.
  3. Als je eenmaal het programmeren van apps onder de knie hebt, moet je bedenken wat voor een apps je gaat programmeren. Kijk goed naar de concurrentie en wat voor een apps telefoongebruikers graag willen.
  4. Bedenkt welk verdienmodel je gaat toepassen. Dit kan een gratis app, betaalde app of een app bouwen in opdracht zijn.
  5. Publiceren van je app. Wanneer je app in de Appstore of Play Store is gepubliceerd wil je deze promoten. Hoe hoger het aantal gebruikers van de app is, hoe hoger je potentiële inkomsten zijn.

Mocht deze methode niet bij jouw passen, kijk dan eens naar andere methodes voor het verdienen van geld op internet.