Beginnen met Cryptocurrency

Cryptocurrency is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dit met een goede reden. Het is namelijk een goede manier om een extra inkomen te verdienen vanuit huis. Daarom zullen we in dit artikel uitleggen hoe je kunt beginnen met cryptocurrency.

Het maakt niet uit of je graag cryptomunten wilt kopen voor lange termijn of gaat daytraden in cryptocurrency. Met de 6 stappen uit dit artikel weet je precies met welke stappen je kunt beginnen met cryptocurrency.

Waarom Beginnen met Cryptocurrency?

Handelen in cryptocurrency is tegenwoordig een mooie manier om online geld te verdienen. Wanneer je het goed doet kun je namelijk grote bedragen verdienen en mogelijk zelfs ook fulltime handelen in crypto. 

Waar traditionele beurzen vaste handelstijden hebben gaat crypto 24 uur per dag en 7 dagen per week door. Hierdoor kun je handelen op de tijden die jou het beste uitkomen. 

Ook is cryptocurrency erg volatiel. Dit betekent dat de waarde van cryptomunten erg snel kan stijgen en dalen in een korte periode. Hierdoor heb je dagelijks veel kansen om grote bedragen te verdienen. 

Het is tevens wel belangrijk dat je kennis en een strategie hebt voordat je begint met handelen. Als je namelijk zonder kennis gaat beginnen met handelen in cryptocurrency is de kans groot dat je negatieve resultaten behaalt.

Zorg daarom altijd eerst dat je genoeg leert over crypto voordat je daadwerkelijk begint. Via de onderstaande knop kun je een gratis crypto training volgen met 1,5 uur aan videomateriaal. 

Beginnen met Cryptocurrency

Wanneer je wilt beginnen met cryptocurrency raden we de volgende zes stappen aan.

Stap 1: Aanmelden bij een exchange

De eerste stap is om je aan te melden bij een crypto broker. Dit is een plek waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Hierbij kun je ook geld omzetten in cryptomunten en andersom. Kortom de plek waar je de cryptomunten kunt verhandelen. 

Wij raden hiervoor de exchange Bitvavo aan. Deze exhange staat bekend als de grootste en goedkoopste van Nederland. Daarbij zijn de goedkope tarieven erg handig wanneer je veel in crypto gaat handelen.

Via de onderstaande knop hoef je ook nog eens voor een periode van week geen handelskosten te betalen over de eerste €1000,-. Hierdoor is beginnen op Bitvavo nu nog voordeliger.

aanmelden exchange beginnen met cryptocurrency

Stap 2: Gegevens verifiëren

Bij alle brokers en exchanges is het nodig om je identiteit te verifiëren ter controle. Dit aangezien het verplicht is gesteld vanuit de overheid. Natuurlijk gaan brokers en exchanges goed om met je persoonsgegevens. 

Naast je identiteit moet je vaak ook nog je e-mailadres verifiëren en een bankrekening koppelen. Hierbij koppel je een bankrekening zodat je geld kunt storten en opnemen. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst bedragen die je verdient met cryptocurrency gemakkelijk en snel kunt overboeken naar je eigen rekening.

Stap 3: Stort een tegoed op je account

Wanneer eenmaal alles is geverifieerd kun je een bedrag storten op je Bitvavo-account. Je kunt hierbij gemakkelijk geld overmaken via IDEAL. Zodra het geld is gestort kun je beginnen met handelen door het gestorte geld in te wisselen voor cryptomunten. 

Denk bij deze stap ook goed na over het bedrag waarmee je wilt handelen. Ben je nog een beginner met handelen in cryptocurrency, kies dan voor een klein bedrag om mee te beginnen. Hierdoor kun je namelijk ervaring opbouwen zonder dat je veel risico loopt. 

Wanneer je eenmaal meer kennis hebt over handelen in cryptomunten kun je altijd nog extra tegoed storten op je account.

Stap 4: Coins kopen

Nu is een belangrijk moment aangebroken. Namelijk het kiezen van de cryptomunt(en) die je wilt gaan kopen. Het is natuurlijk de bedoeling om een cryptomunt te kopen die op korte of lange termijn gaat stijgen. 

Op Bitvavo kun je meer dan 50 soorten cryptomunten kopen en verkopen. Van bekende munten als de Bitcoin en Ethereum tot de minder bekende munten. Hierdoor heb je genoeg keuze!

Zorg ervoor dat je genoeg onderzoek doet naar een munt voordat je er een koopt. Online heb je bijvoorbeeld veel rapporten en video’s die meer achterliggende informatie bieden over cryptomunten. 

Vooral dit gedeelte is erg belangrijk. Wanneer je namelijk zomaar begint met cryptomunten kopen zonder achterliggende gedachten, kun je net zo goed naar het casino gaan. Daarom zijn zaken als kennis, strategie, ervaring en trends belangrijke factoren om naar te kijken.

Mocht je advies willen over cryptomunten van professional raden we de Crypto Portfolio aan. In deze portfolio worden de tien cryptomunten met de meeste potentie gepresenteerd. Daarbij wordt de Crypto Portfolio regelmatig geupdate. Hierdoor hoef je alleen maar in de portfolio te kijken om de beste munten te vinden!

Wil je liever zelf graag leren om de beste cryptomunten te vinden, raden we de Crypto Masterclass aan. In deze cursus zul je alles leren over het handelen in cryptocurrency door de experts Patrick Suiker en Derek Westra van AllesOverCrypto

Stap 5: Coins verkopen

Zodra je eenmaal coins hebt aangekocht is, kun je deze na verloop van tijd verkopen. Hierbij traden mensen zowel op lange termijn als op korte termijn. Kijk hierbij vooral wat goed bij je past.

Op lange termijn handelen is erg makkelijk. Je kunt namelijk munten jarenlang laten staan met het doel dat deze langzaam in waarde zullen stijgen. Vaak duurt het hierbij wel een tijd voordat je winst maakt.

Daartegenover is handelen op korte termijn meer tijdsintensiever. Echter, kun je hiermee wel sneller geld verdienen. Dit doordat je vaker profiteert van koersstijgingen van verschillende munten. 

Stap 6: Beveiliging regelen

Cryptocurrency is decentraal geregeld. Dit betekend dat er geen overheid of bank betrokken is bij de handel in cryptocurrency. Wanneer je cryptomunten kwijtraakt doordat je een wachtwoord vergeet of gehackt wordt, is de kans erg zeer groot dat je de cryptomunten nooit meer terugziet.

Daarom is het belangrijk dat je het account op Bitvavo goed beveiligd. Zorg voor een sterk wachtwoord en zet twee factor authenticatie (2FA) aan. Hiermee creëer je een extra beveiligingslaag voor je account.

Ook kan het handig zijn om een hardware wallet te kopen. Dit is meestal een USB-stick waarmee je cryptomunten veilig kunt bewaren. Hierdoor zijn je munten veilig zelfs wanneer een beurs wordt gehackt. Op een hardware wallet kun je dus veilig munten wegzetten die je niet op korte termijn gaat verhandelen.

Beginnen met Cryptocurrency conclusie

In dit artikel hebben we laten zien hoe je kunt beginnen met cryptocurrency. Het is nu aan jou om verder aan de slag te gaan.

Veel mensen zien de kansen wel om geld te verdienen met cryptocurrency maar ondernemen nooit actie! De informatie en middelen zijn beschikbaar. Begin met het aanmaken van een account bij Bitvavo of volg eerst het gratis crypto webinar via de onderstaande knop. 

Crypto Masterclass Banner

Plaats een reactie