Beginnen met TradeTracker

TradeTracker is een van de grootste affiliate netwerken van Nederland. Het bedrijf bestaat al een langere tijd en is internationaal actief in veel landen. Maar hoe kun je nu eigenlijk beginnen met TradeTracker?

In dit artikel zullen we alles over TradeTracker behandelen. Hierdoor ben je aan het einde van dit artikel expert over dit onderwerp!

Waarom beginnen met TradeTracker?

TradeTracker is dus een van de grootste affiliate netwerken van Nederland. Hierdoor heb je aanbod uit veel verschillende campagnes en bedrijven die je kunt promoten. Dit heeft als voordeel dat er altijd wel een campagne tussen zit die goed past bij jouw affiliate website.

Daarnaast heeft TradeTracker bewezen om een betrouwbare partner te zijn, doordat ze al meer dan 10 jaar bestaan. Ook kun je bij TradeTracker rekenen op een snelle klantenservice en wordt er transparant gewerkt.

Wat kun je bij TradeTracker promoten?

TradeTracker heeft meer dan 1500 verschillende campagnes in 35 verschillende soorten categorieën. Hierdoor kun je met TradeTracker veel verschillende soorten producten en diensten promoten.

De categorieën met het grootste aantal campagnes op TradeTracker zijn: Reizen & Vakanties, Wonen & Huis, Elektronica & Witgoed en Mode & Sieraden. Daarnaast heb je nog veel andere soorten categorieën.

Bekende bedrijven die bij TradeTracker zijn aangesloten zijn: HEMA, BCC, Efteling, Walibi en Gazelle.

campanges tradetracker

Aanmelden bij TradeTracker als publisher

Voordat je kunt beginnen met geld verdienen bij TradeTracker moet je jezelf eerst aanmelden als publisher. Hierbij dien je alle belangrijke gegevens in te vullen. Dit is jouw contactinformatie, website informatie, website beschrijving en accountinformatie. 

Het is wel belangrijk dat je eerst een website hebt voordat je kunt beginnen bij TradeTracker. Ook is het belangrijk dat jouw website voldoet aan de nationale cookierichtlijn. Mocht dit nog niet het geval zijn kun je dit makkelijk regelen door een gratis WordPress cookie plugin te installeren.

aanmelden bij tradetracker

Site verifiëren bij TradeTracker

Wanneer je via de bovenstaande knop bent aangemeld bij TradeTracker wordt jouw website beoordeeld door het team van TradeTracker. Zodra de website is goedgekeurd, hoef je de website alleen nog te verifiëren. Hierdoor kan TradeTracker namelijk controleren dat je ook echt eigenaar bent van de opgegeven website.

Om te verifiëren ga je in het menu naar het kopje “Account” en klik je vervolgens op de knop “Mijn sites”. Hier zie je vervolgens een overzicht van alle website die je hebt toegevoegd. In dit menu kun je jouw website verifiëren. Daarbij geeft TradeTracker verschillende methodes voor het verifiëren.

Aanmelden bij een affiliate campagne

De volgende stap is om je aan te melden bij een campagne. Dit doe je door naar de campagne overzicht te gaan en bij de gewenste campagne op het pijltje te klikken.

aanmelden campange tradetracker

Wanneer je dit gedaan hebt kunnen er twee dingen gebeuren. Bij sommige campagnes word je automatisch geaccepteerd en kun je meteen aan de slag. In andere gevallen kom je eerst onder beoordeling te staan. Dan zal de eigenaar van de campagne je site beoordelen en daarop bepalen of je de campagne mag promoten.  

Zodra je bent geaccepteerd bij een campagne kun je beginnen met promoten en daarmee geld verdienen!

TradeTracker campagnes promoten

Je kunt een campagne op verschillende manieren promoten op TradeTracker. Daarbij kun je ook meerdere methodes gebruiken om je inkomsten te maximaliseren.

De meest voorkomende methodes waarop je een campagne kunt promoten zijn:

  • Banners;
  • Incentives;
  • Tekstlinks;
  • Productfeeds.

Banners

Bij bijna elke campagne op PayPro kun je wel banners vinden. Vaak heb je hierbij keuze uit veel verschillende soorten en maten banners. Hierdoor zit er altijd wel een banner tussen die goed bij jouw affiliate website past.

De banners die je wilt gebruiken kun je downloaden. Daarbij kun je ze bijvoorbeeld in een zijbalk plaatsen of onderaan een pagina. Zorg er wel voor dat je de banner klikbaar maakt met een affiliate link, zodat je met de banner ook echt geld kunt verdienen.

Incentives

Veel campagnes bieden tijdelijke kortingscodes aan die je kunt gebruiken om extra inkomsten te genereren. Let hierbij wel goed op hoe lang de kortingscodes geldig zijn. Je wilt namelijk niet een kortingscode promoten die bijna verlopen is.

Je kunt incentives goed gebruiken wanneer je een e-maillijst hebt. Zet hierbij een mooie mail op waarbij je de kortingscode promoot. Dit kan zorgen voor een leuke stijging in het aantal commissies.

Tekstlinks

Je kunt bij TradeTracker ook tekstlinks maken met de link generator. Deze links kun je gebruiken in de tekst of bij CTA-knoppen.

Met de volgende stappen kun je een tekstlink maken:

  1. Selecteer de affiliate website waarvoor de tekstlink wilt maken;
  2. Kies de campagne voor de tekstlink;
  3. Stel eventueel een doel-URL in, waar de bezoeker moet belanden als ze op de link klikken;
  4. Voeg eventueel nog een referentie toe aan de link. Hierdoor weet je waarvan de bezoeker komt als je een commissie verdient;
  5. Kopieer de link en plaats hem op je website. 

Productfeeds

Mocht je gebruik maken van Woocommerce en de Wp All Import plugin kun je ook producten importeren naar jouw website. Hierdoor krijg je in een keer alle producten van een campagne op jouw website.

Hiermee kunnen bezoekers gelijk producten vergelijken en uitkiezen. Dit helpt bij het behalen van meer commissies. Wel kost het gebruikmaken van productfeeds redelijk wat tijd.

Uitbetaling TradeTracker

De minimale drempelwaarde voor een uitbetaling is € 25,- bij TradeTracker. Zodra de drempelwaarde is bereikt wordt het bedrag dat je hebt verdient automatisch uitbetaald naar de opgegeven rekening.

Daarnaast betaald TradeTracker 4x per maand automatisch uit. Hierdoor krijg je bijna elke week het verdiende geld automatisch op je rekening gestort. 

Beginnen met TradeTracker

Beginnen met TradeTracker is dus een goede optie om geld te verdienen met affiliate marketing. Als je een website hebt, is het ook vanzelfsprekend om je aan te melden bij TradeTracker. Dit doordat er op TradeTracker veel kansen liggen om geld te verdienen.

Meld je dus snel aan bij TradeTracker en begin met het promoten van campagnes. Via de onderstaande knop kun je direct een account aanmaken.


Nieuw met Affiliate Marketing

Wanneer je nog geen website hebt waarmee je campagnes van TradeTracker kunt promoten is het handig om eerst zoveel mogelijk te leren over affiliate marketing. Dit kan met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Met de cursus leer je om een affiliate marketing website te bouwen. Daarmee kun je vervolgens weer campagnes van TradeTracker promoten en geld verdienen.

De Affiliate Marketing Revolutie bestaat uit meer dan 60 video’s waarmee je alles over Affiliate Marketing zult leren. Daarnaast krijg je toegang tot een forum waar je kunt praten met andere deelnemers van de cursus.

Het mooie van de cursus is dat het maar € 47,- kost. Daarmee is het koopje in vergelijking met andere cursussen. Wel is het belangrijk dat je zelf actie onderneemt. Want geld verdienen gaat nou eenmaal niet vanzelf.

Met de onderstaande knop maak je gebruik van de tijdelijke korting op de Affiliate Marketing Revolutie!

Plaats een reactie