Binance vs Bitvavo

Je wilt graag in crypto handelen en bent op zoek naar een goed handelsplatform. Maar welke moet je kiezen met alle verschillende opties? In dit artikel kijken we naar Binance en Bitvavo en maken we een Binance vs Bitvavo vergelijking.

Hierbij kijken we naar functies, kosten, staking en veiligheid van de handelsplatformen. Aan het einde van dit artikel heb je hierdoor een beter beeld van deze twee handelsplatformen.

Binance Introductie

Voordat we de handelsplatformen met elkaar gaan vergelijken zullen we eerst een korte introductie geven. 

Binance is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en wordt aangestuurd vanuit Malta. Daarbij is Binance sinds 2018 het grootste handelsplatform ter wereld als we kijken naar handelsvolume.

Binance staat bekend om de vele mogelijkheden die het platform heeft. Hierbij heeft Binance extra opties zoals het handelen in futures. Ook heb je mogelijkheid om te betalen met cryptocurrency via de Binance Visa Card.

Als lezer van VerdienExpert kun je nu extra voordelig beginnen met handelen op Binance. Via de onderstaande knop maak je gebruik van deze welkomstaanbieding. 

binance introductie

Bitvavo Introductie

In 2018 is Bitvavo opgericht met als doel om de kloof tussen traditionele en digitale valuta te overbruggen. Binnen Nederland staat Bitvavo bekend als het grootste handelsplatform waarbij het ook marktleider is in Nederland. 

Het team van Bitvavo is gevestigd in Amsterdam, waarbij gebruiksgemak een belangrijk speerpunt is voor het handelsplatform. Ook staat Bitvavo bekend om de lage kosten die het handelsplatform heeft.

Als lezer van VerdienExpert betaal je ook nog eens de eerste zeven dagen geen handelskosten over de eerste € 1000. Hierdoor kun je nu extra goedkoop beginnen met handelen. Via de onderstaande knop maak je gebruik van deze welkomstaanbieding.

Binance vs Bitvavo Functies

Om de functies van de twee handelsplatformen inzichtelijk te maken hebben we in de onderstaande tabel een overzicht gemaakt.

BinanceBitvavo
Cryptomunten21860
Stakingjaja
Futuresjanee
Built-in walletsjaja
Geld storten met Idealjaja
IOS en Andriod appjaja

Van de twee handelsplatformen heeft Binance de meeste functies. Wel is Binance een stuk ingewikkelder om te gebruiken door de talloze opties. Als beginner is Bitvavo daartegen een stuk gebruiksvriendelijker.

Binance vs Bitvavo Kosten

Als crypto-handelaar wil je natuurlijk gebruik maken van een handelsplatform met zo laag mogelijke kosten. Want hoe minder kosten je maakt, hoe meer geld je kunt verdienen met handelen in cryptovaluta.

Op Binance betaal je voor het kopen en verkopen van crypto gemiddeld 0,10% per transactie. Wel betaal je via Ideal € 1,30 om geld op je account te storen en voor het opnemen van geld € 0,80. 

Op Bitvavo betaal je voor het kopen en verkopen van crypto maximaal 0,25% per transactie. Verder hoef je geen geld te betalen voor het opnemen en storten van geld op je Bitvavo-account. 

Beide handelsplatformen zijn erg goedkoop vergeleken met andere concurrenten. Als je gaat daytraden is Binance meestal goedkoper. Bij handelen in cryptocurrency op lange termijn met kleine bedragen kan Bitvavo juist weer goedkoper zijn.

Binance vs Bitvavo Staking

Met zowel Binance als Bitvavo kun je geld verdienen door middel van staking. Dit is het vergrendelen van crypto voor een bepaalde periode ter ondersteuning van het crypto-netwerk. In ruil voor het vergrendelen van je cryptocurrency krijg je een vergoeding betaald. Dit kun je zien als een soort rente.

Op Binance kun je met 58 cryptomunten geld verdienen door middel van staking. Dit kan gemakkelijk via Binance Earn. Hierbij moet je meestal wel de cryptomunt minimaal 24 uur vergrendelen. Het is daarnaast ook mogelijk om cryptomunten voor langere periodes te vergrendelen tegen hogere vergoedingen.

Op Bitvavo kun je met 16 cryptomunten geld verdienen door middel van staking. Hierbij kun je de cryptomunten op elk moment weer verkopen en krijg je de staking opbrengsten dagelijks uitbetaald op je Bitvavo-account.

Hiermee heeft Binance de meeste mogelijkheden op het gebied van staking. Wel werkt staking simpeler bij Bitvavo.

Binance vs Bitvavo Veiligheid

Veiligheid speelt een belangrijke rol bij het handelen in crypto aangezien cryptocurrency decentraal geregeld wordt. Hierdoor is het belangrijk dat een handelsplatform over de beste veiligheidsmaatregelen beschikt om jouw tegoeden en cryptovaluta te beschermen.

Binance is in het verleden aangevallen door hackers waarbij 7000 BTC is gestolen. Wel heeft Binance goede communicatie gehad in deze situatie en is met hun eigen SAFU verzekering alle verliezen gedekt waardoor geen gebruikers gedupeerd zijn geraakt.

Verder beschikt Binance over veel veiligheidsmaatregelen. Hierbij heeft Binance een eigen veiligheidsafdeling die het handelsplatform 24 uur per dag en zeven dagen per week beveiligt tegen externe bedreigingen. 

Bitvavo staat bekend als een erg veilig handelsplatform en is ook als onderneming ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Nederland. Hierbij heeft Bitvavo ook een eigen Stichting opgericht waardoor de klant-tegoeden die je op een Bitvavo-account hebt staan altijd veilig zullen zijn.

Ook heeft Bitvavo gescreende medewerkers, controles van externe IT-bedrijven, extra beveiligingsmogelijkheden voor je account, back-up servers, cold wallets en de hoogste veiligheidscertificaten van Nederland. 

Hiermee heeft Bitvavo de beste maatregelen op het gebied van veiligheid. Wel is het als gebruiker van een handelsplatform belangrijk dat je zelf two factor authentication (2FA) aanzet en een sterk wachtwoord kiest.

binance vs bitvavo veiligheid

Binance vs Bitvavo Conclusie

Om tot een Binance vs Bitvavo conclusie te komen hebben we nogmaals alle aspecten van de twee handelsplatformen in de onderstaande tabel opgesomd.

BinanceBitvavo
GebruiksvriendelijkheidGemiddeldHoog
FunctiesVeelGemiddeld
Geld storten€ 1,30€ 0
Handelstarieven0.10%0.25%
Geld opnemen€ 0,80€ 0
Staking58 cryptomunten16 cryptomunten
VeiligheidSterkZeer sterk

Beide handelsplatformen zijn goede opties en hebben elk hun sterke punten op verschillende gebieden. Onze tip, meld je gewoon aan op beide handelsplatformen. Hierdoor kun je zelf ervaren hoe deze platformen werken en welke het best bij jouw situatie past.

Aangezien het aanmaken van een account bij Binance en Bitvavo gratis is, kun je dit vrij eenvoudig doen. Via de onderstaande knoppen maak je ook nog eens gebruik van extra voordelige handelstarieven op beide platformen.

Plaats een reactie