Bitvavo staking percentages

Naast dat je bij Bitvavo geld kunt verdienen met het verhandelen van cryptomunten kun je ook geld verdienen met staking. In dit artikel ontdek je alles over Bitvavo staking percentages en ontdek je dus precies wat de vergoedingen zijn wanneer je crypto bij Bitvavo gaat staken.

Ook ontdek je hoe staking precies werkt en wat de voordelen en nadelen zijn. Hiermee weet je aan het einde van dit artikel alles over staken bij Bitvavo en kun je hierdoor beslissen of je wel of niet gebruik wilt maken van deze dienst.

Wat is staking crypto Bitvavo?

Bij cryptomunten die gebruik maken van het proof-of-stake (Pos) is staking de manier waarop nieuwe transacties aan de blockchain worden toegevoegd.

Simpel gezegd vergrendel je bij staking cryptomunten voor een bepaalde periode ter ondersteuning van het crypto-netwerk. Als beloning voor het vergrendelen van cryptomunten zul je vervolgens een vergoeding ontvangen die vaak bestaat uit nieuwe cryptomunten van het netwerk.

Je kunt staken dan ook vergelijken als een soort van spaarrekening of dividend uitkering. Het percentage dat je kunt verdienen met staking ligt vaak tussen de 0,5% en 10% op jaarbasis. Sommige cryptomunten leveren veel op terwijl andere weer minder opleveren.

Op het handelsplatform van Bitvavo zijn momenteel 17 cryptomunten beschikbaar die je kunt staken. Doordat Bitvavo een grote exchange is, worden je cryptomunten niet vergrendeld wanneer je gaat staken. Dit houdt in dat je cryptomunten met staking op elk moment weer kunt verkopen.

Mocht je nog geen handelsaccount hebben bij Bitvavo kun je nu extra voordelig beginnen. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de welkomstaanbieding en betaal je hiermee de eerste week geen handelskosten over de eerste duizend euro. Hierdoor kun je nu nog voordeliger beginnen bij de grootste crypto exchange van Nederland.

wat zijn bitvavo staking percentages

Bitvavo staking percentages

In de onderstaande tabellen hebben we de Bitvavo staking percentages inzichtelijk gemaakt. We hebben hierbij onderscheidt gemaakt tussen de normale cryptomunten die volatiel bewegen en stablecoins die stabiel in waarde zullen blijven.

Bitvavo staking percentages coins

De onderstaande 14 cryptomunten kun je staken bij Bitvavo. Let hierbij wel op dat cryptomunten erg volatiel kunnen zijn.

Stel je gaat bijvoorbeeld een cryptomunt staken die 7% op jaarbasis oplevert en de cryptomunt daalt in een jaar tijd 20% in waarde, dan heb je alsnog een verlies van 13%. 

Daarmee is het ook belangrijk om niet enkel naar de staking percentages te kijken, maar ook naar de huidige koers en de toekomstige verwachtingen van de cryptomunt. Wel kun je hiermee natuurlijk ook op twee manieren geld verdienen wanneer de koers stijg en je staking opbrengsten ontvangt!

CryptomuntOpbrengsten
Ark (ARK)~1,07%
Bitcoin (BTC)~0,77%
Bitcoin Cash (BCH)~1,02%
Cardano (ADA)~5,00%
Chainlink (LINK)~0,49%
Ethereum (ETH)~1,01%
ICON (ICX)~7,50%
NEO (NEO)~0,52%
Ontology (ONT)~0,51%
VeChain Thor (VET)~0,49%
Litecoin (LTC)~1,04%
Tezos (XTZ)~0,66%
Tron (TRX)~1,03%
Waves (WAVES)~5,50%

Bitvavo staking percentages stablecoins

Naast dat je bij volatiele cryptomunten een Bitvavo staking vergoeding kunt ontvangen zijn er ook een aantal stablecoins. Dit zijn cryptomunten waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere activa. Dit kan bijvoorbeeld een cryptomunt zijn met een gekoppelde waarde aan de Dollar.

Dit heeft als resultaat dat een stablecoin niet of nauwelijks verandert in waarde. Tegelijkertijd kun je bij een aantal stablecoins wel een staking vergoeding betaald krijgen. Hierdoor kun je dus profiteren van staking vergoedingen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de waarde van een cryptomunt een grote daling meemaakt.

Bitvavo heeft drie stablecoins die elk gekoppeld zijn aan de Dollar. Bij deze stablecoins ontvang je 6,1% op jaarbasis. Dit is dus een mooie manier om te profiteren van staking terwijl de waarde van de cryptomunten redelijk stabiel zal blijven.

CryptomuntOpbrengsten
Dai (DAI)~6,10%
USD Coin (USDC)~6,10%
Tether (USDT)~6,10%

Hoe werkt Bitvavo staking?

Met de volgende stappen kun je geld gaan verdienen met staking bij Bitvavo.

1. Aanmelden bij Bitvavo

Indien je nog geen account hebt bij Bitvavo is de eerste stap aanmelden op het handelsplatform. Je kunt hierbij via deze link ook gebruik maken van de welkomstaanbieding waarmee je de eerste week geen handelskosten betaald over de eerste duizend euro.

Na het invullen van je gegevens moet je vervolgens het e-mailadres en je identiteit verifiëren. Dit is tegenwoordig verplicht wegens regelgeving voor elke broker en exchange. Gelukkig is dit bij Bitvavo een vrij gemakkelijk proces waarbij je dit snel met je mobiel kunt uitvoeren.

2. Geld storten

Nadat je account is geverifieerd kun je geld storten op je handelsaccount bij Bitvavo. Dit kan op verschillende manieren waaronder iDeal, Bancontact en door middel van een SEPA overboeking. Wanneer je voor iDeal kiest zal het gestorte bedrag ook meteen op je account staan.

Let op dat je enkel geld stort naar je handelsaccount wat je ook echt kunt missen. Beleggen brengt risico’s met zich mee waarbij zeker cryptomunten als risicovol worden beschouwt. Maak ook alvast kennis met het platform van Bitvavo door het ontdekken van de verschillende functionaliteiten.

3. Staking inschakelen

Bitvavo heeft staking standaard uitstaan tenzij het geactiveerd wordt. Vaak verschijnt er een pop-up waarmee je staking kunt activeren of je kunt naar de instellingen van je account gaan en daar staking activeren. 

hoe werkt bitvavo staking

4. Cryptomunten kopen

Wanneer je vervolgens geld wilt verdienen met staking kun je één van de cryptomunten kopen die we in de bovenstaande tabellen hebben laten zien. Zoals eerder gezegd kun je niet met alle cryptomunten geld verdienen met staking. Bij Bitvavo hebben 17 van de 150 cryptomunten de mogelijkheid tot staken. 

5. Verdienen met staking

Nadat je cryptomunten hebt aangekocht met staking zullen de opbrengsten automatisch elke dag berekend worden. Deze opbrengsten kun je inzien onder het staking tabblad op je account. De staking opbrengsten zullen vervolgens elke maandag worden uitgekeerd en worden bijgeschreven op je saldo.

Bitvavo staking voordelen

Het staken van cryptomunten bij Bitvavo heeft de volgende voordelen.

1. Geld verdienen naar waardestijging

Staking is een extra manier waarop je geld kunt verdienen met cryptocurrency naast het aankopen van cryptomunten om deze voor een hogere prijs weer te verkopen. Het zorgt er dus voor dat je niet op een enkele maar twee manieren geld kunt verdienen.

Daarnaast is het fenomeen rente op rente verdienen ook van toepassing. De staking opbrengsten krijg je bij Bitvavo vaak uitgekeerd in de vorm van nieuwe cryptomunten. Dit betekent dat het aantal eenheden van een cryptomunt die je bezit steeds groter zal worden.

2. Flexibiliteit

Zoals in het begin van dit artikel is uitgelegd zul je normaal gesproken bij staking cryptomunten voor een bepaalde periode moeten vergrendelen indien je staking vergoedingen wilt ontvangen.

Doordat Bitvavo de grootste crypto exchange is van Nederland, heb je deze verplichting niet. Je kunt dus cryptomunten die geld opleveren van staking op elk moment weer verkopen. Hierdoor ben je een stuk flexibeler ten opzichte van een handelaar die deze mogelijkheid niet heeft.

3. Gebruiksvriendelijk

Geld verdienen met staking is bij Bitvavo erg makkelijk. Je hoeft enkel staking te activeren bij je instellingen en je kunt vervolgens gebruik maken van deze functie. Hierbij worden de staking opbrengsten dagelijks automatisch berekend en zullen deze elke maandag uitgekeerd worden.

bitvavo staking vergoedingen voordelen

Bitvavo staking nadelen

Het staken van cryptomunten bij Bitvavo heeft de volgende nadelen.

1. Waardedalingen crypto

Tenzij je ervoor kiest om een stablecoin te staken moet je rekening houden met de koersbewegingen van een cryptomunt. Hierbij kunnen cryptomunten erg volatiel zijn wat inhoudt dat de waarde in een korte periode erg snel kan dalen of stijgen.

Stel je hebt een cryptomunt een staking percentage van 4% per jaar en een cryptomunt wordt 10% minder waard in een jaar tijd, maak je alsnog 6% verlies. Daarmee zal bij veel cryptomunten een mooi staking percentage geen garantie bieden op winst.

2. Hardware wallet niet mogelijk

Wanneer je geld wilt verdienen met staking op Bitvavo kun je de cryptomunten helaas niet overboeken naar een hardware wallet. Desondanks is Bitvavo veilig en hebben ze erg veel veiligheidsmaatregelen getroffen wat het een betrouwbaar platform maakt. Toch is een hardware wallet nog een stukje extra veiligheid waar veel handelaren gebruik van maken.

3. Geen extreem hoge percentages

Sommige exchanges bieden cryptomunten aan met hogere opbrengsten. Hierbij komt het wel eens voor dat cryptomunten worden aangeboden met een staking opbrengst van 10% per jaar. Bij Bitvavo ligt op het moment van schrijven het hoogste percentage op 7,5% per jaar.

Bitvavo staking percentages conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar Bitvavo staking percentages en vergoedingen. We hebben inzichtelijk gemaakt welke 17 cryptomunten je kunt staken bij Bitvavo en wat dit per cryptomunt precies oplevert op jaarbasis.

Ook hebben we uitgelegd wat de voordelen en nadelen zijn van staken bij Bitvavo en hoe je ook zelf cryptomunten kunt gaan staken. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over staking bij Bitvavo.

Veelgestelde vragen

Hoe worden Bitvavo staking vergoedingen uitgekeerd?

De staking vergoedingen bij Bitvavo worden dagelijks berekend. Dit kun je onder het staking tabblad vinden op je handelsaccount. Elke maandag worden vervolgens de staking opbrengsten van de afgelopen week uitgekeerd op je account.

Welke crypto heeft de hoogste vergoeding staking bij Bitvavo?

Op het moment van schrijven bieden Waves, ICON en Cardano de hoogste staking vergoedingen op Bitvavo. Deze cryptomunten hebben een staking percentages tussen de vijf en acht procent.

Waar kan ik zelf de actuele Bitvavo staking percentages vinden?

Je kunt de actuele Bitvavo staking percentages vinden op je handelsaccount onder het staking tabblad. Wanneer zich wijzigingen voordoen in het percentage dat je voor een cryptomunt ontvangt zal dat direct zichtbaar worden op dit tabblad.

Kan ik cryptomunten met staking ook verkopen bij Bitvavo?

Ook wanneer je staking hebt ingeschakeld bij Bitvavo kun je cryptomunten op elk moment weer verkopen. Hiermee kun je dus geld verdienen met staken en blijf je toch flexibel met je crypto portfolio.

Plaats een reactie