Bitvavo Wallet Veilig

Wanneer je handelt op Bitvavo heb je geen eigen wallet meer nodig wegens de in-built-wallet. Maar is deze Bitvavo wallet veilig? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag door te kijken naar de veiligheidsmaatregelen van Bitvavo.

Ook kijken we naar wat Bitvavo precies is, wat de alternatieven zijn en hoe je kunt beginnen met handelen in cryptocurrency. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel een beter beeld van Bitvavo.

Wat is Bitvavo?

Voordat we alles uitleggen over Bitvavo wallet en de veiligheid erachter zullen we eerst een korte introductie geven over de broker Bitvavo. In 2017 is Bitvavo opgericht in Nederland met het doel om de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta te verkleinen.

Op Bitvavo kun je in ruim 80 cryptomunten handelen waarbij ook 16 cryptomunten beschikbaar zijn met staking. Hierdoor kun je bij de broker zowel geld verdienen met koerswinst als staking.

Het platform richt zich erg op gebruiksgemak. Hierbij heb je twee interfaces, een eenvoudige interface voor beginners en een geavanceerd interface voor de ervaren crypto-handelaar. Hierdoor kun je op basis van je ervaring makkelijk cryptomunten verhandelen.

Ook heeft Bitvavo zeer scherpe tarieven. Bij andere brokers betaal je meestal rond de 1,5% handelskosten per transactie. Wanneer je handelt op Bitvavo betaal je nooit meer dan 0,25% handelskosten, zelfs wanneer je handelt met kleine bedragen.

Dit maakt Bitvavo een erg goede crypto broker. Als lezer van VerdienExpert betaal je de eerste week ook nog eens geen handelskosten tot € 1000,-. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de aanbieding.

Wat is de Bitvavo Wallet?

Wanneer je handelt op Bitvavo heb je geen eigen wallet meer nodig aangezien Bitvavo een built-in-wallet heeft. Dit betekent dat je cryptomunten opgeslagen staan op je Bitvavo-account en daarmee gemakkelijk cryptomunten kunt kopen en verkopen.

Net als met een normale wallet kun je vanaf Bitvavo je cryptomunten ook naar andere wallets sturen.

is bitvavo wallet veilig

Bitvavo Wallet Veilig

Om antwoord te geven op de vraag ‘Is Bitvavo Wallet Veilig?’ zullen we naar verschillende aspecten kijken die invloed hebben op de wallet van Bitvavo.

Cold Wallets

Bitvavo bewaart het grootste gedeelte van hun cryptomunten op cold wallets. Dit is een wallet die niet is verbonden met het internet waardoor de cryptomunten beschermt zijn tegen hackers.

Deze cold wallets zijn tevens geografisch verspreid en zijn alleen bereikbaar met strikte protocollen. Dit maakt dat de cryptomunten die op je Bitvavo wallet staan, veilig bewaart worden.

Stichting

Voor de geld-tegoeden die op je Bitvavo-account staan heeft Bitvavo een eigen stichting opgericht. Deze stichting genaamd Bitvavo Payments is opgericht ten behoeve van Bitvavo en wordt gebruikt om tegoeden van gebruikers af te scheiden van het vermogen van Bitvavo.

Hierdoor zijn in het geval van een faillissement je tegoeden die op je Bitvavo-account staan veilig weggesteld.

Twee factor authenticatie (2FA) 

Om je account en daarmee wallet extra te beschermen heeft Bitvavo de mogelijkheid om twee factor authenticatie in te schakelen. Hierdoor kun je een extra beveiligingslaag creëren voor je account. 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om permission based access, IP whitelist en opname whitelist in te stellen. 

Hardware Wallet

Hoewel Bitvavo erg veilig is, heb je als crypto handelaar nog een veiliger optie. Dit met het kopen van een eigen hardware wallet. Dit is een USB-apparaat gescheiden van jouw computer waardoor je bent beschermd tegen hackers, virussen en malware.

Vanaf Bitvavo kun je crypto naar je hardware wallet versturen en andersom. Door je crypto op een hardware wallet te bewaren staan deze niet alleen veilig maar hou je ook de crypto in eigen beheer.

Gratis Crypto Training

Wanneer je net begint met crypto raden we aan om eerst een cursus te volgen. Met een crypto cursus zul je de basis leren over blockchain en daarnaast verschillende handelsstrategieën leren waarmee je geld kunt verdienen.

Veel beginners maken de fout door willekeurige cryptomunten aan te kopen waardoor ze vervolgens geld verliezen. Daarom kun je beter investeren in een cursus om vervolgens geld te verdienen dan geen cursus volgen en geld verliezen.

De meest bekende crypto cursus is de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto. Deze cursus bevat meer dan 100 video’s, een eigen community, crypto aankoopadvies en handige e-books.

Via de onderstaande knop kun je eerst een gratis training van AllesOverCrypto volgen. In deze training van 1,5 uur leer je de eerste stappen zetten met crypto. Na het volgen van de training kun je de Crypto Masterclass aanschaffen met 50% korting.

Bitvavo Wallet Veilig Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken of Bitvavo Wallet Veilig is. Met de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen kunnen we concluderen dat de wallet van Bitvavo erg veilig is. Mocht je toch liever voor nog meer veiligheid willen gaan is het altijd mogelijk om een hardware wallet te kopen.

Plaats een reactie