Blog Starten? 5 Stappen + 5 Verdienmodellen

Wil je een eigen blog starten? Of heb je al een blog maar weet je nog niet op welke manieren je geld kunt verdienen met een blog? Dan zullen we in dit artikel antwoord geven op deze vraagstukken!

Als eerst zullen we uitleggen wat überhaupt de voordelen zijn van een blog starten. Vervolgens laten we een stappenplan zien voor het starten van een eigen blog en sluiten het artikel af met de verdienmodellen die je kunt toepassen met een blog.

Waarom een Blog Starten?

Je zult misschien afvragen waarom je überhaupt een blog zou willen starten? Nou, bloggen heeft een aantal leuke voordelen!

 • Bloggen is erg leuk;
 • Je wordt een betere schrijver;
 • Je wordt creatiever;
 • Je leert zelf ook meer over een bepaald onderwerp;
 • Je kunt andere mensen inspireren;
 • Je kunt geld verdienen met een blog en daarmee financiële vrijheid bereiken.

Blog Starten Stappenplan

Wanneer je wilt beginnen met bloggen raden we de volgende vijf stappen aan om te beginnen. 

Stap 1: Onderwerp bepalen

blog starten stappenplan

Als eerst is het belangrijk om te bepalen waar de blog overgaat. Noteer daarom alle onderwerpen die je binnen schieten en maak op basis van deze lijst een keuze. Het is belangrijk om naar potentie en eigen interesse te kijken bij het bepalen van een onderwerp. 

Als eerste is het belangrijk dat een onderwerp genoeg potentie heeft om er geld mee te verdienen. Wanneer je namelijk een onderwerp kiest dat niemand wilt lezen, is de kans klein dat je er ook geld mee gaat verdienen.

Als tweede is het belangrijk om naar eigen interesses te kijken. Uiteindelijk moet bloggen ook vooral leuk zijn. Daarbij zul je ook een stuk gemotiveerder blog berichten kunnen maken wanneer je een onderwerp kiest waar je zelf interesse in hebt.

Stap 2: Domeinnaam kiezen

De volgende stap is om een domeinnaam te kiezen voor je blog. Het is belangrijk om een goede domeinnaam te kiezen zodat bezoekers je blog makkelijk kunnen vinden.

Voor het kiezen van een domeinnaam raden we de volgende tips aan:

 • Kies een naam die aangeeft waar de website over gaat;
 • Kies een kort en krachtige naam;
 • Kies een naam die makkelijk te onthouden is;
 • Kies een naam die autoriteit uitstraalt;
 • Ga voor een .nl domeinnaam.

Stap 3: Kies een CMS

CMS staat voor Content Management Systeem, in andere woorden is het een systeem waarmee je blogberichten kunt plaatsen en beheren. Een CMS gaat altijd samen met hosting.

Wij raden aan om WordPress te gebruiken als CMS. Dit is namelijk het meest makkelijke en uitgebreide systeem voor bloggers. Vooral handig aan WordPress is de eindeloze keuze uit gratis thema’s en plugins voor je blog.

Je kunt een alles-in-een pakket met domeinnaam, hosting en WordPress het beste bestellen bij Neostrada. Hier kun je namelijk eenvoudig en goedkoop een alles-in-een pakket aanschaffen. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

Stap 4: Stel WordPress in

Nadat je een WordPress pakket hebt, kun je deze instellen. Kies hierbij een mooi thema en installeer plugins waardoor je helemaal klaar bent voor het plaatsen van je eerste blog. Op YouTube kun je veel tutorial filmpjes vinden over WordPress, mocht je er niet uitkomen.

Stap 5: Blogs schrijven

Nu je een website hebt om blogs op te plaatsen, is het tijd om blogs te gaan schrijven. Bedenk onderwerpen en schrijf daar artikelen over.

Bij deze stap is het vooral belangrijk om consistent nieuwe berichten te plaatsen. Hierdoor zal je blog namelijk steeds groter worden en zullen ook steeds meer bezoekers vanuit Google je blog bezoeken.

Blog Starten Verdienmodellen

Het leuke van een eigen blog is dat je op verschillende manieren geld kunt verdienen. Daarom laten we de volgende vijf verdienmodellen zien.

Affiliate Marketing

De beste manier om geld te verdienen met een eigen blog is affiliate marketing. Met affiliate marketing promoot je producten en diensten van derden. Dit door bezoekers van je blog naar een product of dienst te sturen dat je promoot. Wanneer de bezoeker vervolgens een aankoop doet, verdien jij als blogger een commissie.

Deze commissies kunnen variëren van een klein bedrag tot honderden euro’s afhankelijk van het product dat je promoot. Het leuke is dat voor bijna elk product dat er bestaat wel een mogelijkheid is om het te promoten met affiliate marketing.

Bijvoorbeeld je hebt een blog dat gaat over reizen naar Spanje. Dan kun je bijvoorbeeld een reisbureau promoten, waarbij je een commissie krijgt wanneer iemand een vakantie naar Spanje boekt via jouw blog.

Dit is maar een voorbeeld, maar je kunt echt van alles promoten. Van online cursussen, boeken, verzekeringen, elektronica, kleding tot muziekinstrumenten. Dat maakt affiliate marketing een van de beste verdienmodellen.

Hoewel je grote bedragen kunt verdienen met affiliate marketing, is de uitvoering wel wat moeilijker. Je wilt namelijk bezoekers over halen om een bepaald product te kopen. Dit is natuurlijk een wat grotere uitdaging dan gewoon maar advertenties plaatsen.

Daarom raden we de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan. In deze videocursus leer je om affiliate marketing toe te passen op een website. Hierdoor leer je om geld te verdienen met affiliate marketing op jouw eigen blog!

affiliate marketing revolutie jacko meijaard

Google Adsense

Lijkt affiliate marketing je toch iets te moeilijk? Dan kan Google Adsense mogelijk een betere methode voor je zijn. Google Adsense is het grootste advertentienetwerk ter wereld waarmee je advertenties op een blog kunt plaatsen. 

Het leuke hieraan is dat Google Adsense automatisch advertenties toont aan bezoekers die passen bij hun persoonlijke interesses. Hierdoor klikken bezoekers van een blog sneller op de advertenties. Dit is handig aangezien je op basis van het aantal klikken een vergoeding krijgt betaald.

Hoewel Google Adsense een makkelijke methode kan zijn om geld te verdienen, is het niet meteen de beste methode. Als eerst lijden advertenties erg af van de blog, doordat opeens een totaal ander onderwerp getoont wordt op de website. Daarnaast kun je niet extreem veel geld verdienen met Google Adsense tenzij je hele hoge bezoekersaantallen hebt.

Adverteren

Naast Google Adsense kun je ook zelf deals sluiten met bedrijven voor advertenties op je blog. Dit door zelf advertenties te verkopen op je blog.

Vaak plaatsen blogs op hun website de mogelijkheid voor adverteerders om hun te contracteren of gaan zelf op zoek naar adverteerders. Wel is dit een stuk moeilijk dan advertenties plaatsen met Google Adsense.

Daartegenover is het voordeel dat je zelf kunt onderhandelen met adverteerders zonder de tussenkomst van derden. 

Eigen producten of diensten verkopen

Naast een blog kun je altijd nog een eigen product of dienst verkopen, waarmee je extra inkomsten kunt genereren. Je hoeft namelijk niet een hele webshop te bouwen voor het verkopen van een product.

Denk bijvoorbeeld aan een service om een blog te bouwen voor andere personen of een product dat gerelateerd is aan de blog. Wanneer bezoekers al je blog lezen is de kans groot dat ze ook geïnteresseerd zijn in een product of dienst van de blog. 

Blog Verkopen

Wanneer je na een aantal jaar een blog hebt met veel bezoekers en toch genoeg hebt van bloggen, kun je altijd een blog nog verkopen. Het leuke is dat je een blog kunt zien als een soort digitaal vastgoed. Zodra eenmaal genoeg bezoekers binnenkomen heeft het een waarde.

Op verschillende websites kun je blogs verkopen en daarvoor een leuk eenmalig bedrag voor krijgen. Vaak worden blogs verkocht voor 12 tot 24 keer de maandelijkse inkomsten. Stel een blog levert € 200,- per maand op, kun je de blog verkopen voor € 2400,- tot € 4800,-.

Blog Starten Conclusie

In dit artikel hebben we vijf stappen en vijf verdienmodellen laten zien om een eigen blog te starten. Hierdoor weet je de stappen om te beginnen met een blog en weet je op welke manieren het mogelijk is om geld te verdienen.

Mocht je nog vragen hebben kun je altijd een reactie achterlaten op dit bericht!

Plaats een reactie