Camera voor YouTube

Wanneer je begint met YouTube heb je een camera nodig om YouTube video’s te maken. Dit wanneer je bijvoorbeeld een vlog opneemt voor je YouTube kanaal. Daarom is het belangrijk om een goede camera te hebben.

In dit artikel zullen we kijken naar de beste camera’s voor YouTube. Daarbij kijken we naar zowel vlog camera’s als actiecamera’s die goed geschikt zijn om YouTube video’s mee te maken.

Vlog camera voor YouTube

De meeste youtubers maken gebruik van een vlog camera voor hun YouTube video’s. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten camera’s. Bekijk hierbij of je prijs of kwaliteit het meest belangrijke vindt. Met de camera’s in dit artikel heb je een goede keuze uit camera’s waarmee je video’s kunt maken op YouTube.

Sony DSC-WX500

Sony DSC-WX500

Wanneer je direct zoekt naar een goede camera om mee te vloggen is de Sony DSC-WX500 het antwoord. De camera is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een kantelbaar scherm. Hierdoor kun je precies zien wat je filmt, wat ideaal is voor de beginnende youtuber.

De camera helpt ook om scherpe beelden te schieten door middel van de beeldstabilisatie in de camera. Wat ook handig is aan deze camera, is dat je de opgenomen videobeelden via de wifi draadloos met een smartphone of laptop kunt delen. 

Daarmee is dit de ideale camera voor als je begint met YouTube. Ook heeft de camera een zeer goede prijs. De prijs van de camera ligt namelijk rond de € 280,-.

Canon EOS M50

Canon EOS M50

Als je opzoekt bent naar een camera waarbij de kwaliteit nog een stap hoger ligt, is de ESO M50 misschien wel wat voor jou. Met de camera kun je namelijk video’s maken van 4K kwaliteit. Daarbij maakt de camera zelf in de moeilijkste lichtomstandigheden mooie beelden.

De camera heeft ook een Touch and Drag AF systeem. Hierdoor kun je eenvoudig met het touchscreen de camera scherpstellen.

Wanneer je een hoogwaardige camera zoekt voor YouTube is de Canon ESO M50 een goede optie. De prijs van de camera ligt rond de € 630,-.

DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket

Een andere camera die geschikt is voor beginners, is de DJI Osmo Pocket. De camera is goed draagbaar door zijn kleine formaat en weerbestendigheid. 

Waar alle andere vlog camera’s in deze lijst van digitale stabilisatie gebruik maken, heeft de DJI Osmo Pocket cardanische stabilisatie. Hierbij heeft de camera een fysieke beugel die de camera zelf stabiel houdt. Daardoor kun je makkelijk beelden schieten die er professioneel uitzien.

Ook heeft de DJI Osmo Pocket een zeer goede prijs. Deze ligt namelijk gemiddeld rond de € 330,-.

Canon G7 X Mark III

Canon G7 X Mark III

Onder de vloggers is de Canon G7 X Mark III ook erg populair. De camera heeft uitstekende beeldkwaliteit en een opvallend lichtsterke zoomlens. Daarbij kan de camera zelfs in 4K filmen.

Ook is de camera voorzien van een aanraakscherm dat je volledig omhoog kunt klappen. Hierdoor kun je jezelf makkelijk filmen wanneer je vlogt. Daarnaast biedt de camera ook nog de mogelijkheid om een externe microfoon toe te voegen om nog betere video’s te maken.

De prijs van de Canon G7 X Mark III ligt rond de € 640,-.

Sony DSC-RX100 VA

Sony DSC-RX100 VA

Als je een zeer professionele en compacte camera zoekt, is de Sony DSC-RX100 VA een goede optie. Met het extreem snelle autofocussysteem stelt de camera scherp in 0,05 seconden. Hierdoor zul je wanneer je een video maakt nooit een moment missen omdat je camera niet snel genoeg focust.

Ook heb je met de camera de mogelijkheid om mooie slowmotion beelden te maken doordat je in 960 fps kunt filmen. Daarmee heeft de camera dus veel verschillende mogelijkheden.

De Sony DSC-RX100 VA is zeker niet de goedkoopste met een prijs rond de € 810,-. Echter, heb je voor deze prijs wel een zeer goede camera voor YouTube waar je jaren gebruikt van kunt maken.

Actiecamera voor YouTube

Je kunt naast ook vlog camera ook een actiecamera kopen voor YouTube. Met dit soort camera’s kun in de meest extreme omstandigheden filmen. Bijvoorbeeld wanneer je aan het sporten bent of in het water actief bent.

GoPro Hero8

GoPro Hero8

De GoPro Hero8 is een van de meest populaire actiecamera’s ter wereld. Met de extreem sterke camera kun je bijna wel alles filmen wat je doet. Daarnaast kun je ook filmen in 4K Ultra HD kwaliteit.

Ook maakt de camera gebruik van HyperSmooth 2.0 beeldstabilisatie. Hierdoor kun je de meest strakke en trillingsvrije video’s maken voor YouTube. Met de GoPro kun je ook nog verschillende accessoires aan de camera toevoegen.

Je kunt de camera voor circa € 330,- kopen. 

DJI Osmo Action

DJI Osmo Action

Naast de GoPro kun je ook nog voor de DJI Osmo Action kiezen. De camera is erg innoverend met onder andere zijn scherm aan de voorkant van de camera. Dit is erg handig wanneer je jezelf filmt met de camera.

Vergeleken met de GoPro zijn de beelden van de DJI Osmo Action ook wat beter geschikt voor YouTube. Wel heeft de camera ook zijn nadelen. Zo loopt het livebeeld wat achter wanneer je filmt op de maximale resolutie en werkt de app van de camera wat minder goed.

Met een prijs die rond de € 250,- ligt, is de camera wel een stuk goedkoper dan de GoPro. Daardoor is de camera voor de beginnende youtuber ideaal.

Plaats een reactie