Crypto Tips voor Beginners: 12 Tips

Wanneer je net begint met crypto of nog wilt beginnen kan dit een grote uitdaging zijn. Dit wegens verschillende cryptomunten waar prijzen ineens door het dak gaan of juist in een keer heel hard kelderen. Daarom laten we in dit artikel 12 crypto tips voor beginners zien.

Met deze tips zul je leren om beter te worden in het handelen van cryptocurrency. Daarnaast laten we een crypto cursus voor beginners zien waarmee je alle belangrijke aspecten over cryptomunten en strategieën zult leren.

Waarom Beginnen met Crypto?

Voordat we 12 crypto tips voor beginners laten zien, willen we eerst uitleggen wat cryptocurrency nu zo bijzonder maakt. Handelen in crypto heeft namelijk een aantal voordelen vergeleken met handelen op andere financiële markten. 

waarom beginnen met crypto

Als eerst is de cryptomarkt 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Dit omdat er geen gecentraliseerde overheid of toezichthouder aanwezig is op de markt. Hierdoor kun je altijd handelen op de momenten wanneer het je uitkomt.

Ook de volatiliteit van cryptomunten is een groot voordeel. Koersen van cryptomunten kunnen namelijk heel snel stijgen of dalen. Dit maakt dat handelaren dagelijks veel kansen hebben om grote bedragen te verdienen. Wel hangt dit samen met een hoger risico.

Crypto Tips

Om je te helpen zullen we 12 crypto tips voor beginners laten zien.

1. Investeer alleen met geld dat je niet nodig hebt 

Het is mogelijk om met crypto veel geld te verdienen. Maar bij handelen in crypto heb je net als bij andere financiële markten ook de kans om je inleg te verliezen. Daarom moet je realiseren dat je in het slechtste geval het ingelegde bedrag kunt verliezen.

Hierdoor is het belangrijk dat je alleen geld investeert wat je niet nodig hebt. Dit zorgt er ook voor dat je makkelijker emoties kunt uitschakelen tijdens het handelen.

2. Doe onderzoek naar munten

Koop geen munten voordat je eerst onderzoek hebt gedaan naar de desbetreffende munt. Anders kun je namelijk net zo goed naar het casino gaan. Voor bijna elke cryptomunt kun je wel genoeg informatie op het internet vinden, waar je al veel uit kunt leren.

Mocht je weinig tijd hebben, kun je ook kijken in de Crypto Portfolio voor cryptomunten met veel potentie. In deze portfolio worden 10 kleine cryptomunten met de meeste potentie gepresenteerd. Daarbij wordt de portfolio regelmatig voorzien van updates.

3. Ga voor meerdere munten

Net als bij investeren op andere financiële markten is diversificatie belangrijk. Dit betekent dat het belangrijk is om niet al je geld te stoppen in een klein aantal munten. Want daardoor zijn je toekomstige resultaten sterk afhankelijk van een klein aantal koersbewegingen. Ga dus altijd voor veel verschillende munten zodat je niet afhankelijk bent van een enkele munt.

4. Raak niet emotioneel betrokken

Deze tip staat in lijn met de eerste tip uit deze lijst. Wanneer je een cryptomunt voor het eerst koopt, is het makkelijk om daar emotioneel betrokken bij te raken. Je zult dan snel op zoek gaan naar goede argumenten voor de munt terwijl die er misschien helemaal niet zijn.

Daarom is het belangrijk om nooit emotioneel betrokken te raken bij een cryptomunt. Of dit nu een grote munt is als de Bitcoin of een kleinere altcoin. Een goede handelaar handelt nooit uit emotie.

5. Handel veilig

crypto tips hardware wallet

Omdat crypto decentraal is, ligt de verantwoordelijkheid voor de beveiliging in eigen handen. Hierdoor kun je beter niet een wallet maken op een online crypto exchange of via software op je eigen computer. Beide zijn namelijk gevoelig voor hackers.

Het kan namelijk iedereen overkomen. Er zijn genoeg gevallen van personen die hard hebben gewerkt om winst te maken met crypto om vervolgens al hun geld te verliezen door een hack. 

De veiligste manier om cryptomunten op te slaan is door middel van een hardware wallet. Zo een wallet kost ongeveer 60 euro. Maar je kunt beter 60 euro investeren waardoor je cryptomunten veilig staan dan duizenden euro’s te verliezen met een hack. Misschien is dit dan ook wel de meest belangrijke crypto tip voor beginners!

6. Vermijd andere vormen van wallets

Naast een wallet op een online crypto exchange en via je eigen computer is het ook mogelijk om een wallet op een smartphone te creëren. Ook hier is het belangrijk om dit te vermijden. Smartphones kunnen namelijk nog gevoeliger zijn om gehackt te worden en daarmee je cryptomunten te verliezen.

7. Koop geen munten omdat de prijs laag is

Het is belangrijk om geen munten te kopen op basis van de prijs. Je kunt namelijk beter kijken naar de totale marktwaarde. Bij munten waar de marktwaarde hoger ligt, kun je veel meer geld verdienen dan munten met een lage marktwaarde. 

8. Zorg voor een goede strategie

Handel altijd in cryptomunten met een strategie of plan. Wanneer je namelijk zonder strategie handelt, is de kans op slechte resultaten het grootst. Veel personen die dan ook zonder strategie maar wat doen, zullen ook snel geld verliezen.

Daarom is het belangrijk om altijd een goede strategie te hebben voordat je begint met handelen. Je kunt bijvoorbeeld strategieën leren door middel van een crypto cursus voor beginners

9. Begin klein

Beginnen met handelen in crypto kan een grote uitdaging zijn als beginner. Dit voornamelijk door de volatiliteit van de markt. Daarom is het belangrijk om met een klein bedrag te beginnen. Dit stelt je namelijk in de mogelijkheid om veel te leren over het handelen terwijl er nog weinig op het spel staat.

10. Weet wanneer je moet stoppen

Wanneer een strategie niet werkt en je geld verliest moet je stoppen. Dit kan natuurlijk gebeuren, je bent eenmaal beginner en niet alles zal altijd zonder fouten verlopen. Ga terug naar de tekentafel en bekijk op welke manieren je jouw strategie kunt verbeteren of ga op zoek naar een nieuwe strategie.

11. Belasting en crypto

Iedereen die geld verdient moet belasting betalen. Ondanks dat cryptomunten decentraal zijn, is dit ook het geval bij crypto. Daarom is het belangrijk dat je investeringen in cryptomunten opgeeft bij de belastingdienst.

Het is namelijk raar als je een aanzienlijk bedrag aan winst laat uitbetalen terwijl je nooit iets hebt opgegeven bij de belastingdienst. Zorg daarom dat je altijd crypto investeringen opgeeft om problemen te voorkomen.

12. Ga aan de slag

Uiteindelijk is cryptocurrency een prachtige kans om vanuit huis geld te verdienen die we tientallen jaren geleden nog niet hadden. We leven dan ook in een tijd waarin je op veel manieren succesvol kunt worden en je dromen kunt waarmaken.

Ga daarom liever vandaag dan morgen nog aan de slag. Uiteindelijk zullen de mensen die actie ondernemen en aan de slag gaan succesvol worden. Dit betekent niet meteen dat je vandaag nog cryptomunten moet kopen, maar wel dat je aan de slag gaat om meer te leren over cryptomunten en verschillende strategieën. 

Crypto Cursus voor Beginners

Wanneer je wilt beginnen met cryptocurrency raden we de Crypto Masterclass van Patrick en Derek aan. Met deze cursus zul je alles leren over het handelen in cryptocurrency en verschillende strategieën die je kunt gebruiken.

De reden dat we een cursus aanraden is heel simpel. Wanneer je zonder kennis en strategie gaan handelen in crypto zul je bijna altijd negatieve resultaten behalen. Dit terwijl je met een cursus juist deze kennis zult leren en hierdoor zelfstandig goede resultaten kunt behalen.

Daarom kun je beter investeren in een cursus om vervolgens geld te verdienen met crypto, dan geen cursus kopen en vervolgens geld verliezen. Met de onderstaande knop maak je ook nog eens gebruik van de tijdelijke actie!

Crypto Masterclass Banner

Crypto Tips Conclusie

In dit artikel hebben we 12 crypto tips laten zien en een cursus waarmee je alle belangrijke informatie over het handelen in crypto zult leren. We wensen je veel succes maar ook vooral veel plezier. Het zal namelijk een geweldig gevoel geven wanneer je winst maakt met trades door het handhaven van een goede strategie!

Plaats een reactie