Daytrading Tips

Wanneer je wilt gaan daytraden valt er veel te leren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende strategieën waarmee je aan de slag kunt gaan en risicomanagement. Daarnaast heb je ook veel keuze tussen verschillende financiële markten waarop je kunt daytraden. Daarom geven we in dit artikel 10 daytrading tips.

Met deze tips zul je beter voorbereid zijn om te daytraden en daarmee de kans op succes aanzienlijk verhogen. Ook laten we gedurende het artikel een aantal daytrading cursussen zien waarmee je daytrading strategieën kunt leren.

Wat is daytrading?

Daytrading ofwel daghandelen is het kopen en verkopen van assets binnen één handelsdag. Hierbij worden posities geopend en gesloten op dezelfde dag met het doel om hier winst op te maken. 

Het fijne hiervan is dat een daytrader altijd weet wat hij op het einde van de dag heeft verdient of verloren. 

Daytrading tips

Hoewel je met daytrading veel geld kunt verdienen, is de kans ook groot om geld te verliezen. Daarom is het belangrijk dat je met voldoende kennis aan de slag gaat. Met de volgende daytrading tips leer je alvast een aantal belangrijke zaken over daytraden.

Tip 1: Kies een markt

Op alle financiële markten kun je geld verdienen met daytrading. Naast de gereguleerde markten heb je ook nog de decentrale markt van cryptocurrency. Hierdoor heb je voornamelijk 3 markten waar je op kunt daytraden.

markten daytrading
  • Aandelenmarkt
  • Cryptocurrencymarkt
  • Valutamarkt

Het is belangrijk om een markt te kiezen en daarop te focussen. Hierdoor zul je namelijk sneller leren om een markt te beheersen en daaruit positieve resultaten halen. Als je eenmaal geld verdient op een markt is het makkelijker om aan te passen naar andere markten.

Tip 2: Volg een cursus

Bij daytrading zijn kennis en strategieën van groot belang. Wanneer je namelijk zonder een strategie gaat daytraden zul je vrijwel altijd negatieve resultaten halen en daarmee geld verliezen.

Daarom is het belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt en verschillende strategieën kent voordat je geld gaat inzetten. Hoewel je kennis en strategieën kunt leren vanuit artikelen en YouTube video’s, is dat vaak niet genoeg.

We raden het daarom aan om een daytrading cursus te volgen. Met een daytrading cursus leer je alles over een financiële markt en de strategieën die voor een bepaalde markt het beste werken. Hierdoor is de kans om geld te verdienen met daytraden stukken groter.

De aanschaf van een daytrading cursus is vaak wel een grote investering. Maar je kunt beter een investering doen in een cursus om vervolgens met de geleerde strategieën geld te verdienen, dan geen cursus volgen en geld verliezen. Een cursus betaald zich daarmee uiteindelijk terug.

Wanneer je wilt beginnen met daytraden op de Amerikaanse aandelenmarkt raden we de Daytrading Masterclass aan.

Wanneer je wilt beginnen met daytraden in cryptocurrency raden we de Crypto Masterclass aan.

Tip 3: Zorg voor goede hardware

Wanneer je gaat daytraden heb je niet perse een topcomputer nodig. Het is in ieder geval belangrijk dat de computer niet vastloopt. Een computer die vastloopt op het verkeerde moment kan namelijk nadelige gevolgen hebben.

Verder hebben twee beeldschermen de voorkeur, hoewel dit geen vereiste is. Ook is het belangrijk dat je beschikt over een betrouwbare internetverbinding.

Tip 4: Kies een goedkope broker

Via een broker kun je assets kopen en verkopen. In ruil hiervoor betaal je kosten voor de transacties gedurende de dag. Voor daytraders is het belangrijk om een goedkope broker te zoeken aangezien hoge transactiekosten de winstgevendheid van een strategie kunnen ruïneren.

Bekijk daarnaast ook of een broker beschikt over een goede klantenservice die je snel kunt bereiken indien je met een probleem zit.

Tip 5: Handel eerst zonder geld

Je kunt ook daytraden zonder dat je geld inzet, dit heet demo traden. Hierbij handel je op een platform met fictief geld. Dit is handig zodat je kunt oefenen met een strategie en kennis opdoet voordat je gaat handelen met eigen geld.

Wel moet je opletten dat demo traden niet volledig de feitelijke markt weerspiegelt. Ook creëert demo traden niet hetzelfde gevoel dan als je met eigen geld gaat handelen.

Tip 6: Beheer risico’s

risico daytrading

Bij daytrading is het belangrijk dat je op een verstandige manier omgaat met risico’s. Het beste is om nooit meer dan 1% van je kapitaal te riskeren bij een trade. 

Belangrijk is om hierbij ook gebruik te maken van een stop-loss. Hierdoor wordt de trade automatisch beëindigd op een vooraf ingesteld limiet. Dit is handig wanneer de koers tegen verwachting ineens hard omlaag gaat.

Tip 7: Stop met traden als het niet lukt

Naast het risico beheren bij individuele trades is het ook belangrijk om te kijken of een strategie wel echt werkt. Stop daarom met daytraden voor de dag wanneer je 3% van je kapitaal hebt verloren. Wanneer dit gebeurt, heb je namelijk al verlies gemaakt op 3 trades, aangezien je het beste nooit meer dan 1% van je kapitaal inzet bij een trade.

Als je 3% van je kapitaal verliest op een dag, is dat een signaal dat je strategie niet goed werkt. Onderzoek dan eerst waarom dit zo is en ga eventueel op zoek naar een nieuwe strategie.

Tip 8: Pas op emoties

Een van de belangrijkste aspecten van daytrading is het beheersen van emoties. Veel daytraders die verlies maken op een aantal trades willen dit gelijk compenseren, door snel in nieuwe trades te stappen zonder strategie. Dit met als gevolg dat ze nog meer verlies maken. Daarom is het belangrijk dat je te alle tijden je emoties beheerst.

Tip 9: Blijf altijd leren

Financiële markten veranderen continu. Daarom is het belangrijk om nooit te stoppen met leren. Blijf op de hoogte van nieuws, lees boeken en volg cursussen. Hierdoor zul je steeds betere en succesvollere strategieën leren.

Tip 10: Weet wanneer je moet stoppen

Stop altijd als je weet dat een strategie niet werkt. Ga terug naar de basis en probeer een betere strategie te vinden. Het is namelijk zonde om verder te gaan met een strategie die niet werkt.

Daytrading tips conclusie

Met de 10 daytrading tips uit dit artikel heb je een goede basis geleerd over daytrading. Echter, is het belangrijk dat je eerst voldoende leert over financiële markten en strategieën voordat je daadwerkelijk begint met daytraden.

Daarom raden we nogmaals aan om een cursus te volgen voordat je begint. Hoewel het een investering is, zal het uiteindelijk meer geld opleveren en leer je daytraden met bewezen strategieën vanuit de cursussen. 

Crypto Masterclass Banner

Plaats een reactie