Denk groot en word rijk

Het boek denk groot en word rijk van Napoleon Hill, komt vaak voor in lijsten over boeken die je leven zullen veranderen. Het boek is namelijk een van de allereerste boeken geschreven over het verkrijgen van rijkdom. Daardoor is het boek erg beroemd geworden.

In totaal is het boek dan ook meer dan 100 miljoen keer verkocht, wat iets zegt over de populariteit ervan. Het boek leert in dertien hoofdstukken dan ook erg veel wat voor mensen hun leven kan veranderen. 

In dit artikel zullen we globaal naar het boek denk groot en word rijk kijken. Daarbij laten we de belangrijkste principes zien die in het boek naar voren komen. Ook bespreken we de plus- en minpunten van boek. Wanneer je interesse hebt in het boek kun je onderaan het artikel het boek voordelig bestellen.

Wie is Napoleon Hill?

Napoleon Hill is op 26 oktober 1883 geboren in Amerika. Tijdens zijn jonge jaren begon hij een aantal bedrijven waarvan ook een aantal minder succesvol waren. 

Hoewel Napoleon Hill in 1928 al een succesvol boek had met The Law of Success, kwam denk groot en word rijk in 1937 uit. De mentor van Napoleon Hill voor dit boek was Andrew Carnegie. Hij was destijds een van de grootste zakenmannen ter wereld.

Voor het boek denk groot en word rijk interviewde Napoleon Hill de 500 meest succesvolle mannen en vrouwen van zijn tijdperk. Met die informatie schreef hij vervolgens het boek.

Belangrijke principes uit denk groot en word rijk

Gedurende het boek komen veel principes naar voren die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Dit zijn vijf belangrijke principes die je zult leren in denk groot en word rijk. In totaal komen in het boek dertien principes langs.

Verlangen

Het startpunt voor elke prestatie is verlangen. Wanneer je geen verlangen voor iets hebt zul je het ook nooit bereiken. Om elk doel in succes om te zetten geeft Napoleon Hill een aantal praktische stappen.

napoleon hill
  • Bepaal hoeveel geld je precies wilt hebben;
  • Bepaal wat je precies van plan bent te geven in ruil voor het geld dat je wenst.
  • Stel een definitieve datum vast voor wanneer je van plan bent het geld te bezitten dat je wenst;
  • Begin meteen aan het plan om je wens te behalen. Hierbij is het belangrijk dat je meteen begint, zelfs wanneer je er nog niet klaar voor bent.
  • Schrijf je plan schriftelijk op;
  • Lees het schriftelijke plan twee keer per dag hardop voor. Doe dit vlak voor het slapen en na het opstaan

Autosuggestie

Autosuggestie berust op de kracht van zelfsuggestie om het onderbewustzijn te bereiken en te beïnvloeden met positieve gedachten.

Dit staat ook wel bekend als de kracht van visualisatie. Dit is een techniek om je onderbewustzijn te “misleiden” om door het herhalen van instructies in een mogelijkheid te geloven.

Tijdens het boek geeft Napoleon Hill hier een aantal tips voor.

  • Zoek een rustige omgeving waar je niet gestoord kunt worden;
  • Sluit je ogen en herhaal hardop je schriftelijke plan dat je eerder hebt opgesteld.

Geloof

Geloof wordt in het boek beschouwd als een van de krachtigste en belangrijkste positieve emoties. Daarbij kan geloof ook worden versterkt met het principe van autosuggestie. 

Om je geest van angst, twijfel en ongeloof te zuiveren, zul je in het boek een aantal geloof bevestigingen krijgen. Hierbij krijg je een aantal instructies waarmee je ervoor zorgt dat je meer zelfvertrouwen en geloof zult krijgen.

Keuzes

Het boek noemt uitstelgedrag als de grootste vijand tegen succes. Dit is tegenwoordig nog meer het geval door de vele afleidingen die er zijn. Probeer namelijk maar eens een halve dag door te gaan zonder actief te zijn op je mobiel.

Om uitstelgedrag te voorkomen wordt er in het boek ook de nadruk gelegd om meningen van andere te negeren. Neem daarbij je eigen beslissingen en laat je niet afleiden door kranten, roddelende buren, familieleden en vrienden. Waardige beslissingen vergen hierbij vaak grote moed.

Kennis

Volgens Napoleon Hill kun je met kennis op een gespecialiseerd en waardevol gebied, macht en rijkdom vinden. Kennis zal daarbij niet geld uit zichzelf aantrekken, namelijk alleen als het georganiseerd wordt gebruikt. Dit vanaf actieplannen tot de definitieve accumulatie van geld.

Om gespecialiseerde kennis te verkrijgen wordt er in het boek ook nadruk gelegd op onderwijs waarbij je tijd en geld moet investeren. Hierbij kun je natuurlijk gespecialiseerde cursussen selecteren over onderwerpen waarop je wilt concentreren. Als je dit goed doet zul je de tijd en geld die je investeert altijd weer terug verdienen.

Pluspunten denk groot en word rijk

Het boek denk groot en word rijk heeft een aantal pluspunten.

Krachtig: Terwijl het boek al meer dan 80 jaar geleden is gepubliceerd, draait het boek toch erg om de kracht van de geest. Dit was erg vernieuwend voor die tijd. In het boek wordt dan ook een sterke nadruk gelegd op autosuggestie en het onderbewustzijn.

Vernieuwend: Toen het boek werd uitgebracht was het erg vernieuwend voor zijn tijd. Het was namelijk een van de allereerste boeken dat over het verkrijgen van rijkdom ging. Daarmee is het ook de voorloper op andere bekende boeken zoals rijke pa, arme pa.

Motiverend: In bijna elk hoofdstuk komen wel succesverhalen voor om te laten zien wat je kunt bereiken met de principes uit het boek. De verhalen die voorkomen maakt het boek erg leuk om te lezen.

Realistisch: Tegenwoordig heb je influencers die typische methodes laten zien waar je snel rijk mee kunt worden. Deze methodes blijken vaak niet goed te werken. In het boek ligt de focus vooral op werk gerichte mindset, waarbij je hard moet werken om rijk te worden en naar de lange termijn kijkt. 

Minpunten denk groot en word rijk

Het boek denk groot en word rijk heeft ook een aantal minpunten.

Verouderd: Het boek werd origineel in 1937 gepubliceerd en is ongeveer 20 jaar geleden vernieuwd. Dit kun je af en toe in het boek merken. Dit doordat voorbeelden en verhalen oud worden minder herkenbaar zijn. Ook merk je vaak aan de schrijfstijl dat het boek redelijk oud is.

Eerst vertrouwen dan bewijs: In het begin van het boek waarschuwt Napoleon Hill dat wanneer je niet gelooft wat hij zegt, het ook niet zal werken voor jou. Vooral aangezien Napoleon Hill veel onderzoek voor het boek heeft gedaan, zou hij eigenlijk het vertrouwen van de lezers moeten winnen in plaats erom te vragen.

Eindoordeel denk groot en word rijk

Hoewel we niet kunnen zeggen of de principes uit het boek iemand gegarandeerd rijk zal maken, heeft het boek veel waarde. Je zult namelijk sowieso iets nieuw leren wat je zeker kunt gebruiken op de weg naar succes.

Daardoor is het boek aan te bevelen aan iedereen die al maar een klein beetje ambitie heeft. Via de onderstaande knoppen kun je het boek voordelig bestellen als e-book of paperback.

Plaats een reactie