Geld verdienen met crypto daytraden

Doordat cryptocurrency erg volatiel is, worden cryptomunten gezien als een goede mogelijkheid om geld te verdienen als daytrader. Dit omdat de koersen grote sprongen kunnen maken op een dag. Daarom kijken we in dit artikel naar geld verdienen met crypto daytraden.

Hierbij kom je meer te weten over hoe daytraden crypto voor beginners precies werkt. We behandelen daarbij de meest gebruikte handelsstrategieën en geven handige tips en hulpmiddelen die je als beginner kunt gebruiken.

Wat is crypto daytraden?

Daytrading in cryptocurrency is het proces van speculeren op cryptomunten gedurende een enkele dag. Hierbij koopt een daytrader dus cryptomunten en verkoopt deze binnen een tijdspanne van enkele uren of minuten om te profiteren van kleine prijsbewegingen.

Hierbij zal een daytrader gedurende dag continu op de hoogte blijven van de verschillende markten. Dit zodat je als daytrader optimaal kunt profiteren van kansen die zich voordoen op de markt. Uiteindelijk zul je met daytrading mogelijk wel honderd orders op een dag kunnen plaatsen.

Om een beter beeld te geven over daytraden geven we het volgende voorbeeld:

 1. Pieter verwacht op basis van zijn analyse dat de koers van Ethereum (ETH) de komende minuten gaat stijgen in prijs.
 2. Hij koopt vervolgens 0.5 Ethereum die op dat moment op een koers van € 2990 staat.
 3. De prijs van Ethereum stijgt in de volgende 30 minuten naar € 3100 waarna de snelheid van de stijging begint af te nemen.
 4. Pieter besluit zijn Ethereum weer te verkopen en doet dit op de koers van € 3100.
 5. Hiermee verdient Pieter een rendement van 3,67% op deze trade in een half uur.
wat is crypto daytraden

Dit is een voorbeeld van een succesvolle transactie voor een daytrader. Zoals je ziet kun je op een korte termijn leuke bedragen verdienen wanneer je weet wat je doet. Natuurlijk zal nooit elke trade succesvol zijn en zul je ook op genoeg momenten geld verliezen. 

Uiteindelijk is crypto daytraden een vak apart. Hierbij is het belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt en een goede strategie handhaaft. Wanneer je namelijk willekeurig cryptomunten gaat kopen zonder strategie is de kans groot dat je geld verliest. Je kunt meer leren over handelen in crypto met een cursus zoals de Crypto Masterclass.

Omdat je als daytrader veel trades maakt op een enkele dag is een goede broker met lage tarieven ook van belang. Hiervoor raden we de Nederlandse broker Bitvavo aan. Bij deze broker betaal je maximaal 0,25% handelskosten per trade en kun je gebruik maken van een geavanceerd interface met uitgebreide koersen.

Geld verdienen met crypto daytraden

Er zijn verschillende manieren waarop daytraders geld verdienen met crypto. Zo kun je als daytrader bijvoorbeeld inspelen op nieuws of juist een uitgebreide analyse van koersen uitvoeren.

Speculatie

Speculatie is wanneer een handelaar gelooft dat een prijs zal stijgen of dalen als gevolg van een bepaalde gebeurtenis. Dit kan bijvoorbeeld nieuws zijn dat een bepaald land of bedrijf cryptomunten accepteert als geldig betaalmiddel wat een positief effect kan hebben op de koers.

Dit kan echter lastig zijn als daytrader aangezien dit erg subjectief is en het inschatten van het effect na aanleiding van een gebeurtenis vaak moeilijk kan zijn. Ook ben je bij deze methode erg afhankelijk van de gebeurtenissen op zichzelf. Zo kan het voorkomen dat er soms over een lange periode weinig nieuws is. 

geld verdienen met crypto daytraden speculatie

Analyseren

Een andere strategie die vaak gebruikt wordt is het analyseren van grafieken. Hierbij wordt de prijsbeweging over een bepaalde periode bestudeerd om hiermee te bepalen welke kant de koers naar waarschijnlijkheid op zal gaan. Dit wordt ook wel een technische analyse genoemd.

Bij het analyseren van grafieken kun je kijken hoe de koers van een cryptomunten zich ontwikkelt over een paar seconden, minuten of zelfs uren. Veel daytraders gebruiken diverse technieken en indicatoren om beter te kunnen bepalen welke kant de koers zich zal bewegen.

Signaalgroep

Voor mensen die willen beginnen met daytraden kan een signaalgroep een goede optie zijn. Hierbij ontvang je koop- en verkoopsignalen zodra zich een goede kans voordoet op de markt. Dit heeft als voordeel dat je zelf geen analyses hoeft uit te voeren en daarmee veel tijd bespaart.

Daarnaast zul je als beginner beter begrijpen op welke momenten je het beste crypto kunt kopen en verkopen. Wij raden hiervoor Crypto Signals aan. Met dit product ontvang je signalen en krijg je ook nog eens extra instructievideo’s, feedback van trade-experts, marktanalyses en toegang tot een community met crypto-handelaren. 

Beste crypto voor daytraden

Natuurlijk is als daytrader de juiste cryptomunten kiezen erg van belang. Tegenwoordig heb je naast de bekende Bitcoin keuze uit meer dan tienduizend verschillende cryptomunten. Genoeg keuze dus!

Als je bijvoorbeeld een cryptomunt kiest met een lage liquiditeit of die inactief is zul je als daytrader niet zoveel kunnen winnen. De volgende cryptomunten zijn ieder geval populair bij daytraders.

Beste crypto voor daytraden

Bitcoin

Bitcoin is veruit de oudste en meest populaire cryptocurrency, die de hoogste vraag heeft in wereldwijde cryptocurrency. Daarbij kunnen uiteindelijk maar 21 miljoen Bitcoins op de markt komen waarvan inmiddels nog maar 3 miljoen gemined kan worden. 

Ripple

Voor veel partijen is XRP de beste keuze voor go-to blockchain. In de toekomst kan Ripple worden gebruikt als tussenpersoon voor versnelde transactie-verwerkingstijd en internationale samenwerkingen. 

Tether

Tether is een stable coin waardoor zich niet al te grote prijsschommelingen voordoen. Wel heeft de munt een hoog 24-uurs handelsvolume. Dit is de reden waarom enorm veel handelaren actief zijn met het kopen en verkopen van Tether. 

Geld verdienen met crypto daytraden tips

Wanneer je wilt beginnen met daytraden in crypto raden we in ieder geval aan om rekening te houden met de volgende zeven tips.

 1. Inleg
  Het is belangrijk dat je alleen geld investeert dat je ook echt kunt missen. De cryptomarkt is immers erg volatiel waardoor je net als bij elke belegging in het ergste geval je volledige inleg kunt verliezen. Hou hier dus rekening mee en maak verstandige beslissingen.
 2. Emotie
  Een goede daytrader moet zijn emoties kunnen uitsluiten. Veel beginners maken de fout om na een verliesgevende transactie gelijk te willen compenseren waardoor er nog meer slechte trades worden gemaakt. Handel dus op basis van een strategie en nooit op emotie.
 3. Risicomanagement
  Zorg dat je tijdens het daytraden voldoende doet aan risicomanagement. Hiervoor is een aanrader om bijvoorbeeld maximaal 1% van de inleg op je handelsaccount in te zetten bij een trade. Hierdoor verlies je niet al te veel geld wanneer een trade niet goed uitvalt.
 4. Kennis
  De uitspraak kennis is macht, is zeker van toepassing als daytrader. Wanneer je over veel kennis beschikt van cryptocurrency en de verschillende markten kun je namelijk betere beslissingen maken. Daarom is een investering in een informatief product zoals een cursus het altijd waard.
 5. FOMO
  Het begrip FOMO staat voor fear of missing out. Dit is wanneer een handelaar cryptomunten koopt nadat de koers hard is gestegen uit angst voor het missen van een goede kans. Helaas zal na een grote stijging de koers vaak weer wat dalen waardoor je FOMO wilt vermijden.
 6. Begin klein
  Wanneer je nog geen ervaring hebt met daytraden kun je het beste klein beginnen. Hierdoor loop je namelijk minder risico. Het mooie is dat dit vrij gemakkelijk kan bij crypto brokers. Zo kun je bij Bitvavo al vanaf vijf euro handelen en betaal je zelfs bij de kleinste bedragen maximaal 0,25% handelskosten per trade.
 7. Resultaten
  Zorg ervoor dat je de behaalde resultaten in de gaten houdt. Het makkelijkste hiervoor is om elke trade in een Excel of Google Spreadsheets te plaatsen. Hierdoor kun je makkelijk berekenen wat de resultaten zijn en zie je hierdoor of je geld verdient of verliest. Mocht je steeds geld verliezen weet je hierdoor meteen ook dat het tijd is voor een betere strategie.

Daytraden crypto cursus

Zoals eerder gezegd is kennis erg van belang wanneer je geld wilt verdienen met crypto daytraden. Veel beginners die zonder enige strategie beginnen met daytraden verliezen dan ook vaak geld. 

Om meer te leren over crypto daytraden raden we het aan om een online cursus te volgen die zich richt op cryptocurrency. Hiermee zul je namelijk precies leren hoe cryptocurrencies werken en welke strategieën je kunt toepassen. 

Wij raden hiervoor de Crypto Masterclass van Derek Westra en Patrick Suiker aan. Deze cursus bevat ruim 40 uur aan lesmateriaal waarin alle onderwerpen omtrent crypto worden uitgelegd. Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot een community met crypto handelaren en 6 e-books.

Geld verdienen met crypto daytraden conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar geld verdienen met crypto traden. Hierbij hebben we drie strategieën laten zien die daytraders gebruiken en uitgelegd hoe daytrading precies werkt. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over daytraden in crypto.

Plaats een reactie