Geld Verdienen met Cryptocurrency

Sinds 2021 is cryptocurrency weer razend populair waarbij veel mensen grote bedragen verdienen met de handel in crypto. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je kunt beginnen en geld verdienen met cryptocurrency.

Daarnaast leggen we uit wat cryptocurrency is, hoe het werkt en tonen we onze resultaten met cryptocurrency. Ook laten we een crypto cursus zien waarmee jij ook kunt leren om succesvol te handelen in cryptocurrency.

Wat is Cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitale munteenheid waar een geldwaarde aan vast zit. Hierbij kan cryptocurrency worden gezien als een alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten.

Het is tegenwoordig mogelijk om bij sommige (web)winkels met cryptocurrency te betalen. Hiervan is de bekendste partij in Nederland thuisbezorgd.nl waar je met de Bitcoin kunt betalen.

Over de afgelopen jaren is cryptocurrency steeds populairder geworden. Geschat wordt dat de waarde van alle cryptocurrency rond de 2000 miljard ligt. Het unieke is dat cryptomunten volledig decentraal geregeld zijn, hier is dus geen bank of overheid bij betrokken.

De bekendste en ook meteen de meest waardevolle cryptomunt is de Bitcoin. Echter, heb je nog veel andere cryptomunten ook wel altcoins genoemd. In totaal zijn er meer dan 1200 cryptomunten waarin je kunt handelen.

wat is cryptocurrency

Hoe werkt Cryptocurrency?

Bij cryptocurrency wordt gebruik gemaakt van blockchain techniek. Blockchain kun je zien als een grote database waarin alle transacties staan opgeslagen. Het bijzondere aan de blockchain techniek is dat het niet op een enkele plaats wordt opgeslagen. Met de techniek wordt namelijk de database continu gekopieerd en bijgewerkt over alle gebruikers.

Wat ook handig is om te weten, is dat je bij cryptocurrency geen hele munten hoeft te kopen. Dit is handig omdat de waarde van de Bitcoin rond de € 50.000 ligt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook 0,001 Bitcoin kopen voor een prijs van € 50.

Wallets

Om cryptomunten te bewaren heb je een wallet nodig. Dit kun je zien als een digitale portemonnee waar je cryptomunten in bewaard. Elke wallet heeft een uniek adres ook wel public key genoemd, wat weer een soort bankrekeningnummer is. Je kunt cryptocurrency op de volgende drie manieren bewaren.

De eerste manier is via wallet software. Dit is software dat op je eigen computer staat waarmee je een eigen wallet kunt maken. Het voordeel hiervan is dat je de wallet volledig in eigen beheer hebt. Wel is het een risicovolle methode aangezien een software wallet vaak slecht beschermt is tegen hackers.

De tweede manier is via een online exchange. Dit is een handelsplatform waarop je niet alleen cryptocurrency kunt verhandelen maar ook bewaren. Zelf bewaren we onze cryptocurrency op het handelsplatform Bitvavo. Dit handelsplatform staat bekend om hun goedkope tarieven en heeft erg veel veiligheidsmaatregelen getroffen.

De laatste methode om cryptocurrency te bewaren is met een hardware wallet. Dit is vaak een USB-stick die je kunt loskoppelen van je computer of laptop. Dit zorgt ervoor dat je jouw cryptomunten offline kunt bewaren. Dit maakt een hardware wallet een van de veiligste methodes.

Veiligheid is bij cryptocurrency erg belangrijk. Dit omdat cryptocurrency decentraal geregeld is. Je bent hierbij zelf verantwoordelijk voor de toegang en het veilig beheren van je wallet. Zorg ook dat je nooit de inloggegevens van een wallet verliest. Wanneer je eenmaal niet meer in de wallet kunt komen, is er geen enkele manier om er weer toegang te verkrijgen.

wallet cryptocurrency

Cryptocurrency verhandelen

Door cryptocurrency te verhandelen kun je een extra inkomen opbouwen. Voor het verhandelen van cryptomunten ga je naar een handelsplatform. Dit is een website waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen.

Bij een handelsplatform kun je geld overmaken van een bankrekening waarmee je vervolgens cryptomunten kunt aankopen. Zodra je winst hebt gemaakt kun je deze cryptomunten te alle tijden weer verkopen om vervolgens je winst terug te storten naar jouw bankrekening.

Wij raden hiervoor het handelsplatform Bitvavo aan. Dit is het grootste en goedkoopste handelsplatform van Nederland. Zelfs wanneer je handelt met de kleinste bedragen betaal je maximaal 0,25% transactiekosten.

Ook heeft Bitvavo een eigen app voor Android en IOS waardoor je ook buitenshuis en onderweg kunt handelen. Als lezer van VerdienExpert betaal je de eerste week geen handelskosten over de eerste € 1000.

Geld verdienen met Cryptocurrency

Met cryptocurrency kun je geld verdienen door cryptomunten te verhandelen. Stel je koopt een cryptomunt voor € 8 en verkoopt deze vervolgens na een koersstijging voor € 15. Dan verdien je vervolgens maar liefst € 7,-.

Vergeleken met de traditionele beurs schommelen cryptomunten sterk in waarde. Hierdoor heb je dagelijks veel kansen om geld te verdienen met cryptocurrency. Ook gaat de handel in cryptomunten 24/7 door.

Het doel is dus om cryptomunten op het juiste moment te kopen, om ze vervolgens weer met koerswinst te verkopen. Je kunt dit zowel op lange termijn doen als met daytrading.

geld verdienen met cryptocurrency

Lange termijn

Bij het handelen in cryptocurrency op lange termijn koop je cryptomunten in om die vervolgens voor een langere tijd vast te houden. Je wacht hierbij tot de prijs van de cryptomunten stijgt om ze vervolgens met winst te verkopen.

Wanneer je handelt op lange termijn is het handig om munten uit te kiezen die al een tijd bestaan. Dit zijn munten zoals de Bitcoin en Litecoin. De reden hiervoor is dat dit soort munten niet snel van de markt zullen verdwijnen, waardoor je minder risico loopt.

Handelen op lange termijn is ideaal wanneer je weinig tijd hebt. Dit omdat je minder hoeft te kijken naar koersveranderingen.

Daytrading

Bij daytrading doe je veel verschillende aan- en verkopen van cryptomunten op een enkele dag. Daarbij zoek je naar patronen en trends in de koersen van cryptomunten. Dit met het doel om veel kleine koerswinsten op een enkele dag te pakken.

Daytrading is wel een stuk moeilijker voor beginners. Dit omdat je veel moet afweten van patronen en trends. Daarnaast kost daytrading meer tijd, omdat je veel munten aan het analyseren bent.

Staking

Het is ook mogelijk om geld te verdienen met het staken van cryptocurrency. Hierbij zet je de cryptomunten voor minimaal 24 uur vast waarbij je als beloning rente ontvangt over de cryptomunt.

Je kunt met het staken van cryptomunten tussen de 2 procent en 12 procent op jaarbasis aan rente verdienen. Dit is verschilt per cryptomunt. Op Bitvavo heb je ruim 10 cryptomunten waarmee je passief geld kunt verdienen door middel van staking.

Hoeveel verdien je met Cryptocurrency?

Het geld wat je verdient met het handelen in cryptocurrency hangt af van verschillende factoren.

  • Hoeveel geld je inlegt;
  • Welke strategie je toepast;
  • Welke kennis en ervaring je hebt.

In de meeste gevallen zul je niet in een keer veel geld gaan verdienen met cryptocurrency zonder het volgen van een cursus. Het is namelijk belangrijk dat je als beginner eerst zoveel mogelijk kennis opbouwt, waarbij je alles leert over handelsstrategieën.

Een voorbeeld van een professionele crypto-handelaar is Patrick Suiker. Hij begon als beginner in 2013 maar verloor in eerste instantie € 1200,- met de handel in cryptomunten. De reden hiervoor was dat hij zonder kennis of het volgen van een cursus begon met handelen in cryptocurrency.

Inmiddels heeft hij al ruim 7 jaar ervaring en veel kennis opgedaan. Hierdoor heeft hij op momenten ook duizenden euro’s in enkele uren verdient. Dat laat zien dat bij handelen kennis en ervaring van groot belang is.

Onze resultaten

Ook zelf zijn wij recentelijk begonnen met handelen in cryptocurrency na het volgen van de Crypto Masterclass. Hierbij hebben we voornamelijk cryptomunten voor de lange termijn aangekocht via het handelsplatform Bitvavo.

In totaal hebben we € 85 aan cryptocurrency gekocht. Door de huidige hype omtrent cryptocurrency is dit bedrag in twee maanden gegroeid naar € 330. Dit laat de potentie van cryptocurrency zien.

onze resultaten geld verdienen met cryptocurrency

Stappenplan Cryptocurrency

Wanneer je geld wilt verdienen met cryptocurrency raden we de volgende stappen aan:

  1. Wanneer je nog weinig van cryptocurrency afweet kun je als eerst het beste een cursus crypto traden volgen. Door het volgen van een cursus bouw je kennis op over cryptocurrency en de handelsstrategieën die je kunt gebruiken.
  2. Kies een exchange waarop je cryptocurrency gaat verhandelen. Dit is een handelsplatform waarop je geld van een bankrekening kunt omruilen voor cryptomunten. Ook kun je een handelsplatform ook gelijk gebruiken als wallet. Wanneer je liever je cryptomunten op een eigen wallet wilt opslaan voor extra veiligheid, kun je altijd nog een hardware wallet aanschaffen.
  3. Onderzoek welke cryptomunten je wilt gaan kopen. Bekijk daarbij patronen, trends en ontwikkeling van verschillende cryptomunten. Het is namelijk belangrijk dat je het juiste moment kiest voor het kopen van een cryptomunt. Ook is het aangeraden om niet een enkele maar juist verschillende cryptomunten te kopen. Hierdoor ben je namelijk niet afhankelijk van de koersontwikkelingen van een enkele cryptomunt.
  4. Verkoop de cryptomunt wanneer je vindt dat dit het beste moment is. Dit kan na enkele uren zijn maar het is ook mogelijk om cryptomunten juist voor meerdere jaren te behouden.
  5. Betaal via je handelsplatform het verdiende geld uit naar je bankrekening. Hierdoor kun je weer leuke dingen doen of zaken kopen met het geld dat je verdient hebt.

Crypto Masterclass

Zoals eerder gezegd is kennis een van de belangrijkste factoren om succesvol te worden met cryptocurrency. Je kunt namelijk beter geld investeren in een cursus om kennis en strategieën te leren, dan geen kennis hebben en geld te verliezen tijdens het handelen in cryptocurrency. 

Daarom raden we de Crypto Masterclass aan. Dit is een uitgebreide videocursus waarin je alles leert over het handelen in cryptocurrency. Ook heeft de Crypto Masterclass een eigen community met ruim 5000 crypto-handelaren.

Via de onderstaande knop kun je eerst beginnen met de gratis training. Hierdoor kun je ontdekken of handelen in cryptocurrency wel of niet bij je past.

Veelgestelde vragen

Welke risico’s zitten er aan cryptocurrency?

Simpel gezegd kun je het geld dat je inlegt in cryptocurrency verliezen. Dit maakt het verdien model risicovol. Ook is het belangrijk dat je jouw cryptomunten op een veilige locatie bewaart.

Hoe verdien je geld met cryptocurrency?

Je verdient geld met cryptocurrency door cryptomunten voor een lage prijs in te kopen om ze vervolgens weer voor een hogere prijs te verkopen. Dit kan zowel op lange termijn als met daytrading.

Waar bewaar je cryptomunten?

Cryptomunten bewaar je in een zogenaamde wallet. Dit kun je zien als een soort portemonnee. Je kunt een wallet aanmaken via online exchange sites, software en hardware producten.

Hoeveel verschillende cryptomunten zijn er?

Naast de bekendste cryptomunt, de Bitcoin zijn er veel andere munten. In totaal zijn er meer dan 1200 cryptomunten waar je in kunt handelen.