Geld Verdienen met Dropshipping

Dropshipping is een populaire methode om geld te verdienen op het internet. Hierbij kun je deze methode volledig vanuit huis en achter een computer uitvoeren. Daarom kijken we in dit artikel hoe kunt beginnen en geld verdienen met dropshipping

We leggen hierbij uit wat dropshipping precies is, hoe het werkt, hoe je geld kunt verdienen en geven een handig stappenplan. Hierdoor weet je aan het einde van dit artikel alles over dropshipping.

Wat is Dropshipping?

Bij dropshipping begin je een webwinkel zonder voorraad. Pas op het moment dat een klant op je webwinkel een product koopt, bestel je het product bij de leverancier. Hierbij laat je de dropshipping leverancier het product direct versturen naar de klant.

Het voordeel van dropshipping is dus dat je geen eigen voorraad hoeft te kopen. Hierdoor is de initiële investering laag en kun jij je volledig richten op de webwinkel om zoveel mogelijk verkopen te realiseren.

Laten we kijken naar een voorbeeld van dropshipping:

 1. Jan begint een eigen webwinkel die pannensets verkoopt;
 2. Hij vindt een leverancier en plaatst deze pannensets op zijn webwinkel voor € 80,- per set;
 3. Door promotie te maken vinden klanten Jan zijn webwinkel waardoor hij een pannenset verkoopt voor € 80,-;
 4. Jan zet de bestelling van zijn klant door naar de leverancier die de pannenset zal opsturen naar de klant van Jan;
 5. Doordat Jan € 55,- betaalt voor de inkoop van de pannenset, verdient Jan € 25,- met deze verkoop.

Ook een leuk aspect van dropshipping is dat je kunt automatiseren. Met een volledig geautomatiseerd systeem worden hierbij bestellingen die klanten plaatsen op je webwinkel automatisch verzonden naar de leverancier. Hierdoor kun je met dropshipping een passieve inkomstenstroom opbouwen.

Hoe werkt Dropshipping?

Bij de werking van dropshipping is het belangrijk om naar twee aspecten te kijken. Dit is de leverancier die de producten aanlevert en de webwinkel waarop je deze producten verkoopt.

Leverancier

Zoals eerder verteld zul je bij dropshipping producten bestellen bij de leverancier zodra iemand op je webwinkel een aankoop doet. Hierbij regelt een leverancier de inkoop, productie, verzending en soms ook retournering van een product. Je hebt hierbij twee soorten leveranciers.

De eerste is een business-to-consumer leverancier, dit zijn meestal webwinkels die ook producten leveren aan andere consumenten. Een voorbeeld hiervan is AliExpress. Hoewel gebruik maken van een business-to-consumer leverancier makkelijk klinkt, is dit afgeraden wegens de hogere inkoopprijzen.

De tweede is business-to-business leverancier, dit zijn leveranciers die niet leveren aan consumenten. Deze leveranciers leveren dus alleen aan andere bedrijven zoals jouw webwinkel. Voordeel hiervan is dat je vaak goedkoper kunt inkopen en in direct contact staat met de leverancier.

hoe werkt dropshipping

Webwinkel

Om producten te verkopen dien je natuurlijk over een eigen webwinkel te beschikken. Hierop kun je alle producten plaatsen die je wilt gaan verkopen.

Met een CMS als WooCommerce of Shopify kun je gemakkelijk een eigen webwinkel opbouwen, ook zonder enige technische ervaring. Daarnaast kun je zoals eerder gezegd veel automatiseren.

Hierbij kun je producten en actuele prijzen automatisch laten importeren van een leverancier. Ook kun je met systemen ervoor zorgen dat bestellingen die klanten plaatsen automatisch doorgestuurd worden naar de leverancier. Dit zorgt ervoor dat je weinig werk hoeft te verrichten aan je webwinkel zodra deze eenmaal is opgezet.

Geld verdienen met Dropshipping

Wanneer je geld wilt verdienen met dropshipping is het belangrijk om naar de volgende twee aspecten te kijken.

Product

Het uitkiezen van goede producten is een van de belangrijke onderdelen van dropshipping. Zorg dan ook dat je hier goed onderzoek naar uitvoert. Daarbij is het belangrijk dat je een product kiest die mensen ook echt willen kopen en een waar je de concurrentie kunt verslaan.

Hoewel je zult verwachten dat populaire producten als parfum of laptops het beste zullen verdienen is dit vaak niet waar. Meestal verkopen juist de producten waaraan je minder snel denkt zoals bijvoorbeeld een hondenspeeltje het beste.

Ook is het belangrijk dat je bij het uitkiezen van een product naar de winstmarge kijkt. Onderzoek daarbij of je het product kunt aanbieden voor een marktconforme prijs terwijl je per verkoop een leuk bedrag kunt verdienen.

geld verdienen met dropshipping

Klanten

De klanten van je webwinkel zijn uiteindelijk degene die de producten zullen kopen. Je kunt nu nog zulke goede producten hebben, maar zonder klanten zul je uiteraard niks verdienen.

Om meer klanten op je webwinkel te krijgen kun je een eigen merk opbouwen met e-maillijst of juist gaan adverteren in zoekmachines als Google. Hiermee kun je dus op verschillende manieren klanten aantrekken.

Verder is het ook belangrijk dat de conversie op je webwinkel goed is. Het maakt namelijk een groot verschil wanneer 10 procent of 20 procent van de mensen die je webwinkel bezoeken uiteindelijk een aankoop doen. Zorg daarom altijd voor een goed opgebouwde webwinkel die ook daadwerkelijk converteert.

Hoeveel verdien je met Dropshipping?

Het is moeilijk om een specifiek bedrag te noemen met wat je gaat verdienen met dropshipping. Realiseer wel dat het tijd zal kosten om een succesvolle dropshipping webwinkel te bouwen. Maar stel je eens voor dat je al over enkele maanden een paar honderd euro per maand extra verdient naar je studie of baan.

Vervolgens kun je de business weer verder uitbreiden met het toevoegen van meer producten en webwinkels, waarna je van een paar honderd euro naar duizend euro per maand gaat. Zo zou je dus stapsgewijs steeds meer kunnen verdienen.

Het leuke van een eigen dropshipping business is dat het oneindig opschaalbaar is. Waar je met een vaste baan gemiddeld twee procent per jaar meer zult verdienen kun je met een dropshipping business je inkomen per jaar wel verdubbelen wanneer je blijft opschalen.

Een voorbeeld van een succesvolle dropshipper is Joshua Kaats. Hij is momenteel 25 jaar oud en verdient ruim € 20.000,- per maand met zijn eigen dropshipping business. Dit laat zien dat het verdienmodel erg veel potentie heeft.

Stappenplan Dropshipping

Wanneer je geld wilt verdienen met dropshipping raden we de volgende stappen aan.

 1. Als je nog weinig van dropshipping afweet raden we eerst aan om een dropshipping cursus te volgen. Via deze link kun je eerst een gratis training volgen om meer te leren over dropshipping.
 2. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Dit is verplicht wanneer je producten gaat verkopen op een webwinkel.
 3. Doe onderzoek naar het product of producten die je wilt gaan verkopen. Onderzoek hierbij zaken als marge, vraag en concurrentie.
 4. Zoek dropshipping leveranciers voor het product dat je gaat verkopen. Bekijk hierbij wat de levertijd en kosten van een leverancier zijn.
 5. Zet je eigen webwinkel op met een CMS zoals Shopify of WooCommerce. Zorg hierbij dat de webwinkel snel werkt en dat deze op een juiste manier is opgezet voor een optimale conversie.
 6. Zodra de webwinkel is opgezet kun je de producten van de leverancier op je webwinkel plaatsen.
 7. Promoot je webwinkel op verschillende manieren met het doel om zoveel mogelijk potentiële klanten te krijgen.
 8. Wanneer de klant een bestelling plaatst kun je deze doorzetten naar de dropshipping leverancier zodat de bestelling wordt geleverd.
 9. De klant zal uiteindelijk het product ontvangen zonder dat je deze ooit zelf heb hoeven te versturen. Hierbij heb je jouw eerste inkomsten verdient met dropshipping.

Dropshipping Cursus

Om geld te verdienen met dropshipping raden we aan om eerst een cursus te volgen. Bij dropshipping komen namelijk veel zaken kijken die voor beginners lastig kunnen zijn. Denk hierbij aan inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een goed product vinden, opzetten van een eigen webwinkel die converteert en goede leveranciers vinden.

Al deze zaken worden behandeld in een dropshipping cursus waardoor je sneller succes zult behalen en veelgemaakte beginnersfouten voorkomt. De meest bekende dropshipping cursus in Nederland is de Dropshipping Academy.

We snappen dat je mogelijk nog niet zeker weet of dropshipping wat voor je is. Daarom kun je nu eerst een gratis training volgen over dropshipping waarmee je de eerste stappen leert zetten. Via de onderstaande knop kun je vandaag nog beginnen met deze training.

Veelgestelde vragen

Hoe verdien je geld met dropshipping?

Door producten te verkopen op je webwinkel verdien je geld met dropshipping. Hoe meer klanten je hebt des te meer je kunt verdienen.

Is dropshipping geschikt voor mij?

Iedereen kan beginnen en succesvol worden met dropshipping. Hierbij is het wel belangrijk dat je bereid bent om hard te werken en continu blijft leren.

Heb je technische kennis nodig voor dropshipping?

Nee dat is tegenwoordig niet meer nodig. Doordat je gebruik kunt maken van software als Shopify en WooCommerce kan iedereen tegenwoordig een eigen webwinkel opzetten.

Welke risico’s heeft dropshipping?

Doordat je bij dropshipping geen eigen voorraad hebt liggen de risico’s lager dan bij andere e-commerce businesses. Wel loop je het risico om je initiële investering te verliezen.