Geld Verdienen met Instagram

Instagram is een van de grootste sociale media platforms ter wereld. Sinds de oprichting in 2010 heeft Instagram meer dan 1 miljard gebruikers. Hier kun je een graantje van meepikken. Dit doordat het mogelijk is om geld te verdienen met Instagram

De grootste influencers op Instagram kunnen namelijk meer dan € 15.000,- per post vragen. Het is natuurlijk niet makkelijk om op dit niveau te komen, maar zeker niet onmogelijk!

In dit artikel kijken we naar hoe je geld kunt verdienen met Instagram. Daarnaast leggen we uit hoe je hiermee begint en hoeveel volgers je nodig hebt. Aan het einde van dit artikel weet je alles over geld verdienen met Instagram.

Geld verdienen met Instagram

Je kunt geld verdienen met Instagram op verschillende manieren. Dit kan door middel van opdrachten van bedrijven, affiliate marketing en het verkopen van Instagram accounts.

Opdrachten van bedrijven

hoe werkt geld verdienen met instagram

Wanneer je eenmaal genoeg volgers hebt op een Instagram account kun je benaderd worden door bedrijven. Deze bedrijven benaderen je om een deal te maken om hun producten of diensten te promoten op jouw Instagram account.

Wanneer je benaderd wordt bieden bedrijven vaak een vergoeding aan of gratis producten in ruil voor de promotie. De vergoeding wordt meestal van tevoren afgesproken maar kan ook achteraf worden uitbetaald op basis van likes en reacties.

Je kunt natuurlijk ook zelf bedrijven benaderen om een deal te sluiten wanneer je genoeg volgers hebt. Daarbij is het belangrijk dat je bedrijven zoekt die goed passen bij jouw Instagram account. 

Affiliate Marketing

Je kunt ook Affiliate Marketing toepassen op een Instagram account. Hierbij krijg je automatisch een vergoeding wanneer je succesvol producten en diensten promoot. Deze vergoeding is afhankelijk van het aantal mensen dat ook daadwerkelijk de producten en diensten koopt die gepromoot worden. 

Bij Affiliate Marketing hoef je ook geen contact te hebben met bedrijven. Je kunt je heel simpel aanmelden bij een Affiliate Marketing netwerk zoals PayPro, Daisycon & Tradetracker en beginnen.

Het is wel belangrijk dat je niet continu affiliate links gaat plaatsen in elke post. Dit vinden volgers namelijk niet altijd leuk, waardoor je Instagram account minder snel zal groeien.

Verkopen van Instagram accounts

De laatste manier waarop je geld kunt verdienen met Instagram is door het verkopen van Instagram accounts. Dit kun je doen op sites zoals Sitedeal. Het verkopen van grote accounts kan daarbij veel geld opleveren.

Het is wel belangrijk om te weten dat het kopen en verkopen van Instagram accounts tegen de regels van Instagram ingaat. Daardoor bestaat er altijd de kans dat een Instagram account wordt verwijderd als je hem gaat verkopen. Hierdoor is dit verdienmodel erg risicovol.

Daarnaast heeft ongeveer 70% van de Instagram accounts die te koop staan hun volgers en likes gekocht. Hierbij hebben deze accounts niet echte mensen als volgers en zijn ze daardoor nutteloos.

Hoe kun je geld verdienen met Instagram?

Om geld te verdienen met Instagram kun je de volgende stappen volgen.

Stap 1: Kies een Niche

Wanneer je wilt opvallen met Instagram is het aangeraden om een niche te kiezen. Bij een niche richt je het Instagram account op een specifieke doelgroep met kenmerkende voorkeuren voor producten en diensten.

bedrijf verdienen op instagram

Voorbeelden van niches zijn:

  • Honden;
  • Afvallen;
  • Sportschoenen;
  • Smartwatches;
  • Stripboeken.

Je kunt een niche zo specifiek maken als je zelf wilt. Zo kun je als niche “honden” nemen, maar kun je ook nog specifieker gaan en “labradors” nemen. Het voordeel van een specifieke niche is dat je minder concurrentie hebt en daardoor sneller zult opvallen.

Stap 2: Maak een account aan

De volgende stap is om een Instagram account aan te maken. Dit doe je door je e-mailadres, naam, gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. 

Wanneer je account succesvol is aangemaakt kun je beginnen met het account instellen. Kies een mooie profielfoto en schrijf een interessante biografie. 

Stap 3: Post regelmatig nieuwe berichten

Om volgers op te bouwen op Instagram is het belangrijk om consistent berichten te plaatsen. Het beste kun je minimaal 1x en maximaal 3x per dag een nieuw bericht plaatsen. Hierdoor zal je account namelijk het snelst gaan groeien.

Het is ook belangrijk om hashtags in je berichten toe te voegen. Op de hashtags die je toevoegt zoeken namelijk mensen, die hierdoor weer op jouw Instagram account terecht kunnen komen. Gebruik wel hashtags die bij het bericht passen. 

De beste tijd om nieuwe berichten te plaatsen is om 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds. Dan zijn de meeste mensen actief op Instagram.

Stap 4: Bouw volgers op

Met je berichten is het de bedoeling om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Het is daarbij ook belangrijk dat je een band creëert met je volgers. Ga naar andere accounts die in dezelfde niche zitten en ga hun volgen. Daarbij kun je ook reacties en vragen plaatsen om je zichtbaarheid te vergroten.

Je kunt ook reageren op reacties bij je eigen berichten. Dit vinden de mensen die reageren op jouw berichten erg leuk. Ook kun je inspelen op trending topics op Instagram.

Hoeveel volgers heb je nodig op Instagram om geld te verdienen?

Hoewel je natuurlijk in het begin volgers moet opbouwen, hoef je niet perse extreem veel volgers te hebben om geld te verdienen. De interactie met de volgers is namelijk veel belangrijker.

Je kunt beter 1500 loyale volgers hebben, dan 15.000 volgers die niet op je Instagram account komen. Daarmee is het ook meteen belangrijk dat je geen volgers, likes of reacties gaat kopen. 

Gemiddeld gezien kun je vanaf 1000 volgers beginnen met geld verdienen.

Hoeveel geld kun je verdienen op Instagram?

Wanneer je eenmaal genoeg Instagram volgers hebt, kun je wel € 200,- tot € 400,- per post verdienen. 

Dit hangt echter af van een aantal factoren, waaronder:

  • Niche waarin je zit;
  • Aantal volgers;
  • Interactie op je berichten (likes & reacties).

Stel je verdient gemiddeld 200 euro per bericht en je plaatst 100 gesponsorde berichten in een jaar, verdien je € 20.000,- per jaar. Dit is dan met een enkel Instagram account. Stel je eens voor wat je kunt verdienen als je meerdere Instagram accounts hebt.

Het kost echter wel tijd om volgers op te bouwen. Daarom is doorzettingsvermogen ook erg belangrijk! Uiteindelijk wint de aanhouder.

2 gedachten over “Geld Verdienen met Instagram”

Plaats een reactie