Grootste YouTubers Nederland

In Nederland zijn er grote Engelstalige en Nederlandstalige youtubers. In dit artikel kijken we naar de grootste youtubers van Nederland. Hierbij kijken we naar de grootste Nederlandstalige youtubers en de grootste Nederlandse YouTube kanalen.

Grootste youtubers Nederland

Als eerst kijken we naar de grootste youtubers van Nederland die Nederlandstalige video’s maken.

10. Drugslab – 1,04 miljoen abonnees

In 2016 is het YouTube kanaal Drugslab opgericht. Op dit kanaal worden educatieve video’s over drugs gemaakt. Daarbij proberen Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh drugs uit die kijkers getest willen zien. Dit in naam van de wetenschap, om de effecten van drugs op het menselijk lichaam te laten zien.

9. GameMeneer – 1,17 miljoen abonnees

Sinds 2012 maakt Don Plevier gaming video’s op zijn YouTube kanaal GameMeneer. Hierbij upload hij elke dag een nieuwe video waarin verschillende games voorkomen. Denk hierbij aan Minecraft, Planet Zoo en GTA V.

In 2019 won Don Plevier ook de VEED award voor de beste gaming youtuber en beste mannelijke youtuber. Dit is te vergelijken met de gouden televizier ring maar dan voor het internet.

8. Gio – 1,2 miljoen abonnees

Vanaf 2012 maakt Giovanni Latooy onder andere vlogs op zijn YouTube kanaal Gio. Hoewel hij tegenwoordig vooral vlogs maakt, begon zijn kanaal in 2012 als gaming kanaal. Toen onder de naam GamePlayWorldXL.

Naast zijn YouTube kanaal is Giovanni Latooy ook acteur en presentator. Hierbij kwam hij tot nu toe al voor in vier films.

7. Kalvijn – 1,23 miljoen abonnees

Kelvin Boerma begon in 2011 op YouTube onder de naam TheKelVlog, wat later veranderde naar de huidige naam Kalvijn. Op zijn YouTube kanaal voert Kelvin verschillende opdrachten uit. Daarnaast heeft hij ook een aantal singles gemaakt.

6. MeisjeDjamila – 1,25 miljoen abonnees

De grootste vrouwelijke youtuber met Nederlandstalige video’s is Djamila. In haar video’s test ze producten, speelt games en vlogt. Daarnaast heeft ze een zomerboek en muziekalbum gemaakt.

5. Milan Knol – 1,35 miljoen abonnees

In 2010 begon Milan Knol met zijn eerste kanaal DitIsMilan, waarop hij sketches maakte. Later in 2013 werd het kanaal DagelijksHaaDee opgericht. Uiteindelijk heeft dit kanaal de naam Milan Knol gekregen.

Op dit YouTube kanaal worden onder andere “reageren op” video’s gemaakt en vlogs. Daarnaast bracht Milan Knol een aantal singles uit waaronder: Ik Wil Fietsen en Loyaliteit.

4. TopNotch – 1,65 miljoen abonnees

Al sinds 2006 bestaat het YouTube kanaal van TopNotch. Op dit kanaal kun je voornamelijk Nederlandstalige rap vinden. Dit van populaire artiesten zoals: Ronnie Flex, Lil’ Kleine, The Opposites, Fresku, Gers Pardoel, Lange Frans en De Jeugd van Tegenwoordig.

3. Dylanhaegens – 1,78 miljoen abonnees

Op het YouTube kanaal van Dylanhaegens kun je elke week een nieuwe sketch verwachten. Dit maakt Dylan samen met zijn team bestaande uit: Teun Peters, Rick Vermeulen en Marit Brugman. 

Momenteel is de meeste succesvolle serie op dit YouTube kanaal de “TOP 10”. Hierbij laten ze de kijkers op een grappige wijze een top 10 lijst zien.

2. StukTV – 2,38 miljoen abonnees

Sinds oktober 2019 is StukTV het grootste Nederlandstalige YouTube kanaal. Op dit kanaal voeren Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens wekelijk een opdracht uit van de kijkers. 

Daarnaast wordt er ook wekelijks een aflevering geupload van een serie. Bekende series die StukTV over de jaren hebben gemaakt zijn: Jachtseizoen, De Kluis en Roadtrippers. Hierbij hebben ze met de serie Jachtseizoen ook verschillende awards gewonnen.

1. EnzoKnol –  2,45 miljoen abonnees

Geïnspireerd door zijn broer Milan Knol, begon Enzo Knol met YouTube in 2011. Op zijn YouTube kanaal upload Enzo Knol dagelijks een nieuwe vlog. Daarbij is zijn kanaal erg snel gegroeid. In de periode van 2015 tot 2019 was Enzo Knol de grootste Nederlandstalige youtuber.

Grootste YouTube kanalen Nederland

StukTV is dus het grootste Nederlandstalige YouTube kanaal. Echter, heb je nog veel grotere Nederlandse kanalen. Hoewel dit wel Engelstalige kanalen zijn, komen deze van Nederlandse bodem.

10. Armin van Buuren – 4,29 miljoen abonnees

grootste youtube kanalen nederland

Sinds 2006 kun je muziek luisteren op het YouTube kanaal van Armin van Buuren. De Nederlandse diskjockey publiceerde in 2003 zijn eerste van vele albums. Daarnaast is Armin van Buuren maar liefst vijfmaal uitgeroepen tot beste dj ter wereld.

De best bekeken video op zijn kanaal kwam in 2018. Met het nummer “Blah Blah Blah”, de video haalde tot nu toe 415 miljoen views.

9.Tiësto – 4,6 miljoen abonnees

Net als Armin van Buuren, is Tiësto een diskjockey die actief is op YouTube. Ook hij is meerdere keren verkozen tot beste dj ter wereld. Op zijn YouTube kanaal worden remixes, podcasts, behind the scenes en recap video’s gemaakt.

8. Armada Music – 4,64 miljoen abonnees

Als Nederlands platenlabel is Armada Music sinds 2006 actief op YouTube. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Armin van Buuren, Maykel Piron en David Lewis. 

Op het YouTube kanaal worden verschillende muziekgenres geupload waaronder: dance, house, trance en techno. 

7. Hardwell – 4,8 miljoen abonnees

Sinds 2006 kun je op het YouTube kanaal van Hardwell zijn muziek vinden. Als Nederlandse diskjockey upload hij livestreams, muziek en optredens. Daarbij heeft zijn meest bekeken video “Call Me A Spaceman” 47 miljoen views.

6. Amelia, Avelina & Akim – 5,63 miljoen abonnees

Het jongste YouTube kanaal op deze lijst is Amelia, Avelina & Akim dat in 2016 is begonnen. Op dit kanaal maken de drie kinderen video’s over speelgoed en kinderverhalen. Daarmee is het kanaal vooral gericht op kinderen.

5. Saskia’s Dansschool – 5,67 miljoen abonnees

Op het YouTube kanaal van Saskia’s Dansschool kun je dansvideo’s en tutorials vinden. Daarbij kunnen kijkers dus nieuwe dansjes leren. De best bekeken video op het kanaal heeft meer dan 97 miljoen views.

4. Martin Garrix – 13,3 miljoen abonnees

Als vierde diskjockey op deze lijst hebben we Martin Garrix. Op zijn YouTube kanaal heeft Martin Garrix een aantal nummers met meer dan 400 miljoen views. Daarnaast uploadt hij ook mixes en voorstellingen.

3. NikkieTutorials – 13,3 miljoen abonnees

Nikkie de Jager maakt sinds 2008 make-up video’s op haar YouTube kanaal NikkieTutorials. Hierbij maakt ze instructievideo’s waarbij verschillende technieken worden uitgelegd. Ook heeft ze meegedaan aan verschillende programma’s zoals Jachtseizoen, Weet ik Veel en Wie is de Mol.

2. Trap City – 13,5 miljoen abonnees

Trap City is opgericht door Gabriel Isik en Idmon Yildiz in 2012. Op het kanaal wordt dagelijks een nieuwe muziek plaat geupload in de trap genre. Daarnaast zijn er nog extra kanalen aan Trap City verbonden. Waaronder Rap City, House City en Bass City.

1. Spinnin’ Records – 26,8 miljoen abonnees

Het grootste YouTube kanaal van Nederland is Spinnin’ Records. Dit met 26,8 miljoen abonnees! Op het kanaal worden nieuw uitgebrachte nummers geupload en remixes.

Waarschijnlijk is het kanaal groot geworden door de beroemde artiesten die platen hebben uitgebracht bij Spinnin’ Records. Dit zijn onder andere Afrojack, Calvin Harris, Don Diablo, Hardwell en Tiësto.

Zelf beginnen op YouTube

Wil je net zoals deze youtubers een succesvol YouTube kanaal beginnen en ook tot de grootste youtubers van Nederland behoren? Lees dan snel ons artikel over geld verdienen met YouTube.

12 gedachten over “Grootste YouTubers Nederland”

Plaats een reactie