Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen

Het zelfvertrouwen van een persoon kan hoog, laag of ergens tussenin zitten. Hoewel iedereen af ​​en toe twijfelt aan zichzelf, kan een laag zelfvertrouwen je onzeker en ongemotiveerd maken. In dit artikel zullen we daarom antwoord geven op de vraag: ‘hoe krijg ik meer zelfvertrouwen’.

Mogelijk kun je aan de hand van dit artikel een paar dingen over jezelf identificeren die de mening over jouw zelfvertrouwen beïnvloedt. Hoe dan ook met de 10 tips uit dit artikel zorg je ervoor dat je meer zelfvertrouwen zult krijgen.

Ook laten we in dit artikel een meer zelfvertrouwen cursus zien die je in staat brengt om een sterk, gezond en blijvend Zelfvertrouwen op te bouwen.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen

Om antwoord te geven op de vraag ‘hoe krijg ik meer zelfvertrouwen’ geven we de volgende 10 tips. Zelfvertrouwen is namelijk op alle aspecten in het leven erg waardevol. Onder ander bij een relatie, op het werk of als je leiding geeft.

1. Positief denken

Als eerst zal positief denken helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. In plaats jezelf te richten op alle manieren waarop iets mis kan gaan, kun je ook kijken naar alle manieren waarop het goed kan gaan. Dit is positief denken.

Vervang hierbij ook negatieve woorden door positieve en begin de positieve kant van situaties te zien. Door je focus te veranderen, kun je ook de situatie veranderen. Dit met als gevolg dat je meer zelfvertrouwen zult krijgen.

2. Groeimindset

Misschien heb je het idee dat zelfvertrouwen alleen voortkomt uit eerder succes of dat je alleen kunt weten hoe je zelfverzekerd kunt zijn nadat je succesvol bent geworden. Dit soort overtuigen beperken je ernstig en dien je ook zeker te vermijden.

Zelfvertrouwen komt niet voort uit presentaties maar komt van binnenuit. Daarbij hoort dat je bereid bent om fouten te maken om daarmee je gestelde doelen te bereiken.

Daarbij kan een groeimindset erg helpen. Bij deze mindset gaan personen graag nieuwe uitdagingen aan om nieuwe capaciteiten te ontwikkelen. Dit kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Vergelijkingen maken met andere personen is niet gezond. Of dit nou over zaken als uiterlijk of salaris gaat, je kunt dit beter niet doen. Wanneer je namelijk denkt dat andere personen beter zijn of meer hebben, heeft dit een slechte invloed op je zelfvertrouwen.

Onderzoekers ontdekten dat personen die zichzelf vergeleken met anderen, afgunst ervaren. Vermijd daarom momenten waarop je geld, bezittingen, vaardigheden en prestaties vergelijkt met anderen. 

4. Twijfel niet

Soms stellen personen dingen uit zoals solliciteren voor een promotie of iemand vragen voor een date, totdat ze meer zelfvertrouwen hebben. Maar vaak is de beste manier om meer zelfvertrouwen te krijgen door deze dingen gewoon te doen.

Ook als je bang bent dat iets niet gaat lukken is het toch aangeraden om het toch te proberen. Want zolang je het niet probeert, is de kans groot dat je niet jouw doel zult bereiken.

5. Zorg goed voor je lichaam

Het is moeilijk om een goed gevoel te hebben wanneer je niet goed zorgt voor je lichaam. Vermijd zaken als kort slapen, teveel ongezonde voeding en niet sporten. Dit zal namelijk een negatieve invloed hebben op je zelfvertrouwen.

Studies hebben bewezen dat fysieke activiteiten ervoor zorgt dat het lichaamsbeeld van persoon verbeterd. Nadat het lichaamsbeeld is verbeterd voelen personen zich ook gelijk een stuk zelfverzekerder. Maak zorg voor je lichaam daarom een prioriteit. 

6. Ben trots op prestaties

Zelfverzekerde mensen zouden om een simpele reden meer geld verdienen bij bedrijven. Ze krijgen namelijk erkenning voor hun prestaties. Wanneer je een bijdrage hebt geleverd om een doel voor een bedrijf te bereiken, kan het geen kwaad om je manager of baas hierop te wijzen.

Dit is namelijk niet opscheppen, maar een feit. Zolang je het op een nuchtere manier brengt, zal het een positieve invloed hebben. Daarbij zorgt het ook voor een goed gevoel en zul je meer zelfvertrouwen krijgen.

7. Leef in het heden

In de snel veranderende wereld van tegenwoordig is aanwezig zijn een grote uitdaging. Maak daarom geen zorgen over wat er morgen gaat gebeuren of gisteren is gebeurd. Zorg dat je volledig in het heden leeft, zodat je minder zorgen zult hebben en meer zelfvertrouwen zult krijgen.

8. Daag jezelf uit

Zoals eerder in dit artikel is uitgelegd is het belangrijk om niet te twijfelen. Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt zul je waarschijnlijk niet houden van het nemen van risico’s. Daarom is het belangrijk om jezelf uit te dagen. Want een goede manier om meer zelfvertrouwen te krijgen is door jezelf open te stellen voor nieuwe ervaringen.

Zoek iets waar je geïnteresseerd in bent en ga daar voor. Het kan een sport zijn, iemand op date vragen, een nieuwe baan, het starten van een bedrijf of iets anders. Wat het ook is, dwing jezelf om een risico te nemen en zie hoe je zelfvertrouwen zal groeien.

9. Accepteer nederlagen

Natuurlijk zijn tegenslagen of het maken van fouten niet leuk. Maar iedereen heeft ermee te maken op bepaalde momenten waardoor het belangrijk is om hier goed mee om te gaan. 

Neem risico’s en stel ambitieuze doelen. Soms zul je deze bereiken en soms ook niet. Het behalen van successen is uiteindelijk net zo belangrijk als het accepteren van nederlagen. Wanneer je dit goed beheerst zul je meer zelfvertrouwen krijgen.

10. Wees jezelf

Als laatste tip willen we je meegeven dat het belangrijk is om jezelf te zijn. Wanneer je namelijk iemand probeert te zijn die je niet bent, zal dit een negatieve invloed hebben op je zelfvertrouwen. 

Op de vraag ‘hoe krijg ik meer zelfvertrouwen’ is een belangrijk onderdeel om gewoon jezelf te zijn. Iedereen is anders en we hebben allemaal ons eigen pad. Hoe meer je begrijpt over jezelf hoe sterker je zult zijn. 

Meer zelfvertrouwen cursus

Om meer zelfvertrouwen te krijgen raden we de cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Newstart aan. Hiermee zul je namelijk alles leren over zelfvertrouwen.

Met de online cursus krijg je 12 weken lang, elke week een les die je informatie en inzicht geeft. Daarnaast ontvang je nog eens 3 extra e-boeken. Ook ontvang je vragen en opdrachten waarmee je een sterk en blijvend zelfvertrouwen ontwikkelt.

Uiteindelijk is het belangrijk dat je zelf actie onderneemt wanneer je meer zelfvertrouwen wilt krijgen. Deze cursus zult je hierbij helpen.

De cursus is tijdelijk te beschikbaar voor € 47,- via de onderstaande knop!

meer zelfvertrouwen cursus

Plaats een reactie