Hoe verdien je geld met YouTube

Mogelijk wil je een eigen YouTube kanaal beginnen of ben je zelfs al begonnen. Niet alleen kan het maken van video’s voor YouTube erg leuk zijn, maar kan het ook nog eens wat opleveren. Daarom beantwoorden we in dit artikel de vraag: ‘Hoe verdien je geld met YouTube?’.

Hierbij zullen we vijf methodes laten zien die je leuke bedragen kunnen opleveren als youtuber. Van het adverteren op een YouTube kanaal tot aan het samenwerken met bedrijven.

Geld verdienen met YouTube

Het maken van video’s op een eigen YouTube kanaal is een populaire methode om geld te verdienen op het internet. Dit aangezien je veel geld kunt verdienen zodra je eenmaal veel dagelijkse kijkers hebt op een YouTube kanaal.

Grote youtubers als een Enzoknol, Gio, Don of StukTV verdienen maandelijks tot wel tienduizenden euro’s uit verschillende inkomstenbronnen. Deze youtubers krijgen dan maandelijks ook miljoenen views op hun video’s.

Het leuke is dat iedereen gratis kan beginnen met een eigen YouTube kanaal. Je hebt enkel een camera voor YouTube nodig. Daarnaast kun je een categorie video’s maken dat het beste bij jou past. Zo kun je bijvoorbeeld vlogs, gaming video’s, informatieve video’s of challenge video’s maken en uploaden.

Wel is het belangrijk om te realiseren dat het groeien van een YouTube kanaal tijd kost. Hierbij is het belangrijk dat je consistent nieuwe video’s uploadt en ook probeert de kwaliteit van deze video’s steeds verder te verbeteren. Wanneer je dit doet zal het slechts een kwestie van tijd zijn voordat je eerste inkomsten binnen zullen komen.

Mocht je nu meer willen leren over het opzetten van een eigen YouTube kanaal, raden we de Youtubers Beginnersgids aan. In dit e-book zul je alle belangrijke stappen leren als youtuber en worden de manieren waarop je geld kunt verdienen uitgebreidt behandeld.

Hoe verdien je geld met YouTube?

Youtubers verdienen hun inkomsten meestal uit meerdere bronnen. Op deze manier kunnen ze namelijk zoveel mogelijk verdienen per kijker die op het YouTube kanaal komt. Maar hoe verdien je geld met YouTube? De volgende vijf methodes worden veel gebruikt door youtubers.

Advertenties

Op YouTube worden advertenties afgespeeld voor, tijdens en aan het einde van een video. Zodra een youtuber minimaal 1000 abonnees en 4000 kijkuren in 12 maanden tijd heeft, kan de youtuber hiermee geld verdienen. 

Gemiddeld verdienen youtubers tussen de één en vier euro per duizend views. Dit hangt echter af van het type video’s dat de youtuber maakt, het aantal keer dat een kijker op een advertentie klikt en natuurlijk hoe vaak een video bekeken wordt.

Voor de meeste youtubers zijn advertenties hun grootste inkomensbron. Dit is voornamelijk het geval bij de grote youtubers aangezien de miljoenen views die ze maandelijks binnenhalen al snel resulteren in hoge bedragen.

Een youtuber als Don de Jong heeft bijvoorbeeld 15 miljoen views per maand op zijn video’s. Al je het gemiddelde pakt van € 2,50 per duizend views betekent dit dat Don per maand € 37.500 verdient aan alleen al advertenties.

hoe verdien je geld met youtube advertenties

Samenwerkingen

Als je wel eens vaker op YouTube video’s bekijkt zie je vaak tijdens een video dat een youtuber een bepaald bedrijf promoot. Het komt vaak voor dat bedrijven en youtubers samenwerken waarbij de youtuber artikelen aanprijst en daarvoor betaalt krijgt.

Deze betaling wordt vaak gedaan in de vorm van een geldbedrag maar kan ook betekenen dat de youtuber gratis producten ontvangt. Zo komt het ook wel eens voor dat een youtuber in samenwerking met een bedrijf gratis op vakantie gaat. 

Hoeveel youtubers hiermee precies verdienen is vaak onbekend aangezien het gaat om afspraken tussen bedrijven en youtubers. Hierbij kan het ook zo zijn dat een bedrijf betaalt op basis van het aantal views dat een video haalt. De grotere youtubers zullen waarschijnlijk hiermee duizenden euro’s per maand verdienen.

Merchandise

Zodra je eenmaal genoeg kijkers hebt kun je ook beginnen met het verkopen van merchandise. Dit zijn producten zoals t-shirts, hoodies, mokken en petjes die worden bedrukt in de stijl van het YouTube kanaal.

Fans kunnen vervolgens deze producten bestellen op een webshop, waarna de producten worden verstuurd. Sommige youtubers doen dit zelfstandig terwijl andere youtubers dit laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Per product dat verkocht wordt aan merchandise kan een youtuber wel tussen de één en tien euro verdienen. Ook hierbij zullen grotere youtubers weer veel geld verdienen aangezien ze veel fans hebben die graag merchandise kopen.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je producten en diensten van bedrijven in ruil voor commissies. Stel je maakt video’s met pianomuziek kun je bijvoorbeeld een online piano cursus promoten met affiliate marketing.

Hierbij plaats je een affiliate link in de beschrijving waarop een kijker kan klikken als die geïnteresseerd is in de cursus. Zodra een kijker een aankoop maakt via de affiliate link zul je als youtuber een commissie ontvangen. Afhankelijk van het product kan de commissie in de honderden euro’s per verkoop lopen.

Een aantal affiliate netwerken waarmee je producten kunt promoten zijn:

Livestreamen

De laatste methode waarmee youtubers geld verdienen is door middel van livestreamen. Niet alleen kan livestreamen erg leuk zijn als youtuber, gedurende een livestream kunnen kijkers ook doneren aan jouw YouTube kanaal.

Dit gaat op YouTube via Super Chat en Super Stickers. Hiermee kunnen kijkers een donatie doen tijdens een livestream waarmee hun geplaatste bericht voor een bepaalde tijd bovenaan de chat wordt geplaatst. Daarnaast kun je ook nog eens tijdens een livestream geld verdienen aan advertenties.

Wel moet hierbij gezegd worden dat YouTube een aanzienlijk deel van donaties tijdens een livestream voor zichzelf houdt als vergoeding. Daardoor komt het vaak voor dat youtubers liever livestreamen op Twitch aangezien hier de kosten een stuk lager liggen.

Wat verdien je met youtube?

Zoals eerder gezegd kunnen grote youtubers die miljoenen views per maand binnenhalen behoorlijke bedragen verdienen met de vijf methodes. 

Wat je uiteindelijk verdient met YouTube hangt van de volgende twee factoren af:

  • Kijkers
    De uitspraak ‘massa is kassa’ is van toepassing als youtuber. Hoe meer kijkers je video’s bekijken hoe meer je ook zult verdienen. Dit aangezien er dan bijvoorbeeld meer advertenties bekeken worden en bedrijven meer betalen voor samenwerkingen.
  • Verdienmodellen
    Wanneer je als youtuber meerdere verdienmodellen toepast zul je ervoor zorgen dat je maandelijks meer verdient. Probeer dus niet al je inkomen uit een specifieke methode te halen maar juist uit meerdere.

Je zult waarschijnlijk geld verdienen wanneer je circa 100 kijkers per dag hebt. Als je graag een fulltime inkomen wilt verdienen aan YouTube dien je in ieder geval 30.000 kijkers per dag te hebben.

Vergeet niet dat elke youtuber ooit met 0 kijkers is begonnen. Daarmee is het opbouwen van een groot bereik voor iedereen mogelijk zolang je hard werkt, consistent uploadt en de kwaliteit van video’s steeds verder verbeterd.

wat verdien je met youtube

Youtubers Beginnersgids

Wil je nu ook geld verdienen met YouTube? Dan raden we de Youtubers Beginnersgids aan. In dit e-book zul je stap-voor-stap worden meegenomen met het opzetten van een eigen YouTube kanaal.

Hierbij worden onderwerpen als het kiezen van een niche, maken van video’s, uploaden, meer kijkers krijgen op een YouTube kanaal en geld verdienen behandeld. Naast het e-book ontvang je ook nog eens 3 extra bonussen en een aparte checklist. Dit zorgt ervoor dat je op YouTube kunt beginnen met een vliegende start.

Hoe verdien je geld met YouTube conclusie

In dit artikel hebben we de vraag: ‘hoe verdien je geld met YouTube?’ behandeld. Hierbij hebben we vijf methodes laten zien en uitgelegd welke factoren belangrijk zijn als je geld wilt verdienen. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van de verdienmodellen die je kunt toepassen.

Plaats een reactie