Hoe werkt Bitvavo?

Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen wil je waarschijnlijk weten hoe Bitvavo werkt. Misschien twijfel je nog of je bij dit handelsplatform wilt beginnen of bij een ander. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag ‘Hoe werkt Bitvavo?’.

Hierbij zul je inzicht krijgen in het aanmaken van een Bitvavo-account, handelen in cryptocurrency en het opnemen van geld. Daarnaast laten we de verschillende handige functionaliteiten van Bitvavo zien.

Wat is Bitvavo?

Voordat we uitleggen hoe Bitvavo werkt zullen we eerst een korte introductie geven over het handelsplatform. Bitvavo staat namelijk bekend als het grootste en goedkoopste platform om in cryptocurrency te handelen van Nederland. 

Zelfs wanneer je handelt met de kleinste bedragen betaal je maximaal 0,25% handelskosten. Verder richt Bitvavo zich erg op het gebruiksgemak. Daarom heeft Bitvavo zowel een eenvoudig interface voor de beginner als een uitgebreid interface voor de ervaren crypto-handelaar.

Verder heeft Bitvavo zijn eigen app waardoor je ook onderweg en buitenshuis je cryptocurrency kunt beheren en verhandelen. Ook heeft Bitvavo staking waardoor je passief inkomen kunt verdienen op sommige cryptomunten.

Bitvavo heeft veel veiligheidsmaatregelen genomen om het een zo veilig mogelijk platform te maken. Zo bewaart Bitvavo cryptocurrency voornamelijk in cold wallets en heeft het een aparte stichting voor klant-tegoeden. Dit zorgt ervoor dat Bitvavo ook gezien kan worden als een uiterst veilig handelsplatform.

Al met al is Bitvavo een erg fijn handelsplatform voor zowel de beginnende als ervaren crypto-handelaar. Met de onderstaande knop krijg je ook nog eens een welkomstaanbieding waardoor je de eerste 7 dagen geen handelskosten hoeft te betalen tot € 1000,-.

Hoe werkt Bitvavo?

Nu we een korte introductie over Bitvavo hebben gegeven, gaan we verder met hoe Bitvavo werkt. Hierbij kijken we naar de volgende drie zaken:

 • Bitvavo-account aanmaken;
 • Handelen op Bitvavo;
 • Geld opnemen vanuit Bitvavo.

Bitvavo-account aanmaken

De eerste stap om te beginnen met Bitvavo is het aanmaken van een account. Met dit account kun je in cryptocurrency handelen en daarmee geld verdienen. Met de volgende vijf stappen maak je een eigen Bitvavo-account aan.

 1. Ga naar de website van Bitvavo en klik op de knop aanmelden. (via deze link betaal je geen handelskosten over de eerste € 1000,-)

 2. Vul vervolgens je naam, e-mailadres, land en wachtwoord in. Het is belangrijk dat je een sterk wachtwoord aanmaakt zodat je cryptocurrency altijd veilig staan opgeslagen. Ga vervolgens akkoord met de algemene voorwaarden en privacy policy van Bitvavo om verder te gaan.

 3. Verifieer vervolgens je persoonsgegevens en e-mailadres. Het is tegenwoordig verplicht vanuit de overheid dat handelsplatformen je identiteit controleren, dit om fraude te voorkomen.

  Bitvavo gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Dit aangezien controle van je identiteit wordt gedaan door een gespecialiseerde dienstverlener die je legitimatie na controle uit zijn database verwijdert. De uitgelezen informatie wordt vervolgens opgestuurd na Bitvavo die de informatie opslaat op een offline server.

  Aangezien Bitvavo een Nederland bedrijf is voldoen ze ook aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU.

 4. Nadat alles gecontroleerd is, kun je beginnen met handelen op Bitvavo. Om geld te storten koppel je een bankrekening. Met de bankrekening die je koppelt, kun je ook makkelijk in de toekomst geld opnemen wanneer je weer cryptomunten verkoopt. Zodra je bankrekening is gekoppeld kun je een tegoed sturen naar jou Bitvavo-account.

 5. Maak kennis met Bitvavo. Aangezien je waarschijnlijk veel gaat handelen op dit platform is het belangrijk om de website goed te leren kennen. Neem dus vooral eerst even rustig een kijkje over de verschillende functies en mogelijkheden.

Handelen

Nu je een eigen Bitvavo-account hebt aangemaakt is het tijd om te gaan handelen in cryptocurrency. Hier gaat het natuurlijk uiteindelijk om! 

Voordat je gaat handelen in cryptocurrency is het belangrijk om over een strategie te beschikken en voldoende kennis. Wanneer je namelijk roekeloos cryptomunten gaat aankopen is de kans groot dat je negatieve resultaten zult behalen.

Daarom is het aangeraden om je eerst te verdiepen in cryptocurrency. Dit kan bijvoorbeeld met de gratis crypto training van AllesOverCrypto. Zodra je genoeg over cryptocurrency weet kun je met de volgende 4 stappen handelen op Bitvavo.

 1. Kies welke interface je wilt gaan gebruiken. Het eenvoudige interface is ideaal wanneer je net begint met cryptocurrency. Het uitgebreide interface is ideaal wanneer je al ervaren bent met handelen in cryptocurrency of meer informatie over koersen wilt hebben. Het is natuurlijk ook mogelijk om beide interfaces te gebruiken.

 2. Kies de cryptomunt die je wilt aankopen. Vervolgens kun je het bedrag in euro’s invoeren die je van de cryptomunt wilt kopen. Bitvavo berekent automatisch hoeveel van de cryptomunt je kunt kopen. Klik vervolgens op kopen om de transactie af te ronden.

 3. Zodra je een cryptomunt hebt aangekocht kun je deze eventueel nog opsturen naar een eigen hardware wallet indien dit de voorkeur heeft. Bitvavo kun je ook gebruiken als wallet. Hiervoor brengt Bitvavo geen kosten in rekening. Wanneer je echter voor lange termijn cryptomunten aankoopt kan het opslaan van cryptomunten op een eigen hardware wallet een goede optie zijn.

 4. Kies de cryptomunt die je wilt verkopen. Vervolgens kun je het aantal cryptomunten dat je wilt verkopen invoeren. Bitvavo berekent automatisch welk bedrag in euro’s je ontvangt bij het verkopen van de cryptomunt.
crypto handelen bitvavo

Geld opnemen

Uiteindelijk komt het moment dat je geld wilt gaan opnemen van Bitvavo. Dit is vrij eenvoudig proces met de volgende 3 stappen.

 1. Verkoop de cryptomunten waarvan je het geld wilt opnemen indien je dit nog niet gedaan hebt.

 2. Ga naar het dashboard van Bitvavo en klik op de knop ‘tegoed opnemen’.

 3. Vervolgens kom je in het menu terecht waar je geld kunt opnemen vanuit jouw Bitvavo-account. Hier vul je het bedrag in dat je wilt opnemen. In bijna alle gevallen staat dit bedrag binnen een werkdag op je bankrekening.

Aanbod Bitvavo

Bitvavo is over 2021 druk bezig geweest met het toevoegen van nieuwe cryptomunten. Hierdoor heeft Bitvavo een aanbod van inmiddels ruim 150 cryptomunten. Hieronder vallen cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano, Tether, Solana en NEO.

Naast cryptomunten waarmee je geld kunt verdienen door middel van koerswinst heb je ook crypto die je kunt staken. Dit kun je zien als een soort rente op een spaarrekening wanneer je crypto voor een langere periode aanhoudt. Bij de crypto ICON ontvang je bij Bitvavo 7,5% op jaarbasis.

Crypto cursus volgen

Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat je over voldoende kennis en een strategie beschikt voordat je gaat handelen in cryptocurrency. Dit zorgt er namelijk voor dat je de meest optimale kans hebt om geld te verdienen met cryptocurrency.

Daarom raden we het aan om eerst een crypto cursus voor beginners te volgen. Hiermee zul je namelijk alles leren over cryptocurrency en de strategieën om hier geld mee te verdienen.

Uiteindelijk kun je beter geld investeren in een cursus om vervolgens geld te verdienen met de handel in cryptocurrency dan geen cursus volgen en vervolgens geld te verliezen met de handel in cryptocurrency.

Via de onderstaande knop kun je een gratis crypto training van 1,5 uur volgen. Na het volgen van de gratis training kun je de volledige cursus aanschaffen met 50% korting. Door het volgen van de gratis training ontdek je of cryptocurrency wel of niet bij je past.

Hoe werkt Bitvavo Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Hoe werkt Bitvavo?’. Met de uitleg over het aanmaken van een account op Bitvavo, handelen op Bitvavo en geld opnemen is de werking van Bitvavo inzichtelijk gemaakt.

Mocht je toch nog tegen zaken aanlopen of vragen hebben kun je altijd een reactie achterlaten onder dit artikel. Natuurlijk kun je ook altijd zelf contact opnemen met Bitvavo via support@bitvavo.com.

1 gedachte over “Hoe werkt Bitvavo?”

 1. Ik heb enige tijd geleden een bitvavo-account aangemaakt en geoefend met kleine bedragen.
  Tevens een Ledger nano-s gekocht en kleine bedragen weggezet en teruggezet op de rekening op mijn account. het werk uitstekend en ben erg tevreden. Om extra veiligheid te creëren heb ik 2FAS Auth. ingesteld en daar heb ik iets niet goed gedaan, mijn vraag is. Ik kan mijn account niet meer openen, wat moet ik doen?

  Beantwoorden

Plaats een reactie