Hoe word je rijk?

Het aantal miljonairs in Nederland steeg tussen 2017 en 2018 naar 207.000. Deze mensen bezitten veel vermogen. Hierdoor zijn ze in staat om de mooiste huizen, auto’s en objecten te kopen. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag “hoe word je rijk”.

Om de vraag “hoe word je rijk” te beantwoorden geven we je 5 gouden tips. Deze tips zullen je helpen om rijk te worden. Echter, waarschuwen we je vooraf. Rijk worden is geen eenvoudige taak, je zult bereid moeten zijn om er hard voor te werken.

Tip 1: Creëer passief inkomen

Je kunt natuurlijk rijk worden door een hoge functie bij een bedrijf te krijgen. Echter, is passief inkomen een veel betere manier.

Wanneer je werkt voor een baas krijg je per uur betaald. Dit heet actief inkomen. Je bent namelijk altijd bezig met je werk om geld te verdienen. Daarbij ruil je jouw uren in voor geld. 

Als je een keer besluit een week niet te werken verdien je ook niks. Doordat je dan geen uren maakt, verdien je ook niks.

Bij passief inkomen is dit niet het geval. Dit is inkomen dat niet direct in relatie staat met jouw tijd of arbeid. Hierbij hoef je niet constant te werken, in tegenstelling tot actief inkomen. 

Ook als je slaapt of op vakantie bent kun je namelijk passief inkomen verdienen. Bijvoorbeeld als je een product verkoopt via een eigen webshop. Bij passief inkomen werk je dus niet voor geld, maar werkt het geld voor jou.

Hoe wordt je rijk met internet

Op het internet kun je op verschillende manieren passief inkomen verdienen.

De eerste manier is met affiliate marketing. Hierbij promoot je andermans producten in ruil voor een vergoeding. Stel je promoot succesvol een cursus op je eigen website, krijg je een vergoeding uitbetaald. Deze vergoedingen kunnen wel oplopen tot € 200,-, afhankelijk van het product dat je promoot.

De tweede manier is e-commerce. Hierbij bouw je een webshop of verkoop je producten via bol.com. Doordat je webshop 24 uur per dag online is, kun je op elk moment van de dag geld verdienen. 

De derde manier is door online te beleggen. Waar je vroeger alleen op de beurs zelf kon beleggen, kun je tegenwoordig online in cryptocurrency of aandelen beleggen. Daarmee kun je vanuit huis geld verdienen met beleggen.

De laatste manier waarop je passief inkomen kunt opbouwen op het internet is met YouTube. Hierbij maakt je video’s om ze vervolgens te uploaden op je YouTube kanaal. Daarbij kun je geld verdienen met advertenties, merchandise en sponsors.

Hoe wordt je rijk met vastgoed

Naast dat je passief inkomen kunt opbouwen op het internet, is dit ook mogelijk met vastgoed. 

Stel je koopt een appartement voor € 250.000,- en je verhuurt het vervolgens voor € 900,- per maand. Dan heb je de rest van je leven elke maand € 900,- extra aan inkomsten zolang je een huurder hebt. 

Hoewel vastgoed een erg mooie manier is om rijk te worden, moet je eerst redelijk veel eigen vermogen hebben. De aankoop van een vastgoedobject kost namelijk veel geld. Daarom is het voor veel mensen handiger om eerst geld te verdienen op het internet.

Tip 2: Spendeer je geld slim

Het is over het algemeen bekend dat rijke mensen hun geld slim spenderen. Daarmee is het ook belangrijk dat je geen dingen koopt die je niet kunt veroorloven. 

geld spenderen

Sommige mensen sparen al hun geld op om een duur horloge te kopen. Terwijl mensen die rijk worden juist eerst hun geld investeren in zaken die weer geld opleveren. Wanneer ze daarmee veel geld verdienen kopen ze pas een duur horloge. 

Uiteindelijk hebben beide personen een duur horloge. Echter, is de persoon die zijn geld in eerste instantie slim had gespendeerd wel rijk geworden.

Daarom is het belangrijk dat je zorgvuldig met je geld omgaat en geld opzij zet om te investeren. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je 10% van je maandelijkse inkomen opzij zet om te investeren.

Tip 3: Maak een plan en hou je eraan

Om rijk te worden heb je een plan nodig. Wil je bijvoorbeeld een affiliate marketing website opzetten of gaan investeren in vastgoed? Je wilt in ieder geval weten wat je gaat doen, om succesvol te worden.

Daarbij is focus ook erg belangrijk. Wanneer je een plan en een doel hebt, is het belangrijk dat je daar elke dag aan werkt. Ook de dagen dat je misschien niet zo lekker in je vel zit, is het toch belangrijk om aan je plan te werken.

Doorzettingsvermogen is daarbij erg belangrijk. Wanneer je iemand bent die snel opgeeft zul je nooit rijk worden. De aanhouder zal uiteindelijk winnen.

Tip 4: Investeer in jezelf

Het is ook belangrijk om geld in jezelf te investeren. Dit in de vorm van educatie waarbij je nieuwe vaardigheden leert. 

Wanneer je bijvoorbeeld een training van € 500,- aanschaft over beleggen op de beurs, is dit in eerste instantie veel geld. Maar als je door de nieuwe vaardigheden van de training vervolgens € 3000,- verdient betaald dit zich weer terug.

Je kunt boeken, cursussen, training en andere vormen van educatie aanschaffen om nieuwe vaardigheden te leren. Wees zeker niet bang om te investeren in educatieve middelen die je kunnen helpen om rijk te worden.

Tip 5: Stel het niet uit!

Veel mensen geloven dat er genoeg tijd is om rijk te worden en stellen het daarmee uit. Daarbij denken ze vaak dingen zoals “ik begin er volgende maand wel mee”.

Uiteindelijk word je niet vanzelf rijk, tenzij je de loterij wint. Echter, is de kans hierop maar 0,0000004%. Daarom is het belangrijk dat je aan de slag gaat en plannen maakt. Denk hierbij aan een online business beginnen of investeren. Waarmee je nieuwe inkomstenbronnen opbouwt.

Ook al ben je bang om te falen, moet je toch ergens beginnen. Je kunt namelijk beter falen terwijl je het geprobeerd hebt, dan überhaupt helemaal niet proberen. 

Op de vraag “hoe word je rijk” kun je het beste vandaag nog aan de slag gaan.

afm banner

Plaats een reactie