Hoeveel Verdien je met YouTube?

We kennen allemaal wel de grote youtubers die bakken met geld verdienen op YouTube. Dit zijn vaak personen die miljoenen aan abonnees hebben en regelmatig uploaden op hun YouTube kanaal. Maar hoeveel verdien je nu met YouTube precies?

In dit artikel geven we antwoord op die vraag! Daarnaast kijken we naar de inkomsten van grote youtubers en kijken we naar de belasting die youtubers betalen.

Inkomsten grote youtubers

Voordat we antwoord geven op je vraag “hoeveel verdien je met YouTube”, gaan we eerst kijken naar wat de inkomsten van grote youtubers zijn. Deze youtubers zijn al jaren actief op YouTube en hebben daarmee een groot publiek opgebouwd.

Daarmee zijn dit voorbeelden die erg succesvol zijn geworden. Vergeet niet dat ook deze youtubers ook ooit met 0 abonnees zijn begonnen. Doordat ze jaren video’s hebben gemaakt en hard gewerkt hebben zijn ze groot geworden.

Hoeveel verdient PewdiePie?

Tegenwoordig is PewdiePie het twee na grootste YouTube kanaal ter wereld. Dit nadat hij jaren op de eerste plek stond. In de beginjaren van zijn YouTube kanaal maakt PewdiePie vooral video’s waarin hij videospellen speelde. Later is hij vooral video’s gaan maken over internet memes en grappige video’s.

Over het algemeen verdienen de meeste youtubers gemiddeld € 2,- per 1000 views. Bij PewdiePie ligt dit waarschijnlijk op € 7,50,- per 1000 views. Dit doordat het YouTube kanaal van PewdiePie zo extreem groot is, met meer dan 100 miljoen abonnees.

Hierdoor liggen zijn gemiddelde inkomsten per video op € 21.000,-. Daarmee verdient hij gemiddeld per maand € 940.000,-. Hier moet natuurlijk wel nog belasting van af gaan. Vanuit verschillende bronnen wordt er geschat dat zijn vermogen op de 25 tot 30 miljoen euro ligt.

Hoeveel verdient EnzoKnol?

In Nederland is EnzoKnol een van de grootste youtubers. Hierbij is alleen het YouTube kanaal van StukTV nog groter in Nederland. EnzoKnol is een vlogger die elke dag een nieuwe video om 16.00 op zijn YouTube kanaal uploadt. 

hoeveel verdient enzo knol

EnzoKnol verdient geld met verschillende inkomstenbronnen. Zo heeft hij natuurlijk advertenties op zijn YouTube kanaal waarmee hij geld verdient. Maar hij heeft ook zijn eigen merchandise die hij online verkoopt. Daarnaast heeft hij in het verleden deals gesloten met bedrijven als Volkswagen, Transavia en Iglo.

Door verschillende inkomstenbronnen te gebruiken verdient EnzoKnol naar schatting € 30.500,- netto per maand. Daardoor is EnzoKnol zeer waarschijnlijk al miljonair. Hij bezit namelijk een huis van € 430.000,- en een wagenpark van € 772.000,-. Daarbij is het interessante dat er niet eens een hypotheek op zijn huis staat.

Hoeveel verdien je met YouTube?

Zoals je ziet aan PewdiePie en EnzoKnol kun je dus veel verdienen met YouTube. Maar hoeveel verdien je met YouTube nu precies? Dit is niet zo makkelijk te zeggen in een keer.

Wat een youtuber verdient met YouTube hangt ten eerste van verschillende factoren af:

  • Aantal abonnees van het kanaal;
  • Aantal views dat het kanaal elke maand krijgt;
  • Niche waarin het kanaal zich bevindt;
  • Taal waarin de video’s worden gemaakt.

Deze factoren bepalen vooral hoeveel een YouTube kanaal aan advertentieopbrengsten per 1000 views zult krijgen. Zo verdient een Engelstalig kanaal dat over financiële zaken gaat veel meer per 1000 views dan een Nederlandstalige vlog kanaal. Dit omdat adverteerders per 1000 views meer voor Engelstalige financiële video’s willen betalen.

Natuurlijk zijn advertentieopbrengsten bijna nooit het enige dat een youtuber verdient. Zo verdienen youtubers vaak ook geld aan merchandise, donaties, sponsoren en affiliate marketing. Hoe meer van deze inkomstenbronnen een youtuber gebruikt, des te meer de youtuber kan verdienen.

Als voorbeeld nemen we een youtuber met 50.000 abonnees die 250.000 views per maand krijgt. Deze youtuber verdient dan aan advertenties € 500,- per maand op basis van twee euro per duizend views.

Daarnaast kan de youtuber makkelijk nog eens € 500,- verdienen aan donaties door een platform als Patreon te gebruiken. Wanneer de youtuber ook nog affiliate links plaatst voor een product waar de youtuber € 40,- per verkoop krijgt en 30 verkopen in een maand haalt. Dan krijgt de youtuber nog eens € 1200,- per maand.

Deze youtuber verdient dan in totaal € 2200,- per maand aan inkomsten. Uiteindelijk is elke youtuber en geval anders. Daarbij is het als youtuber handig om zoveel mogelijk inkomsten bronnen te gebruiken.

YouTube geld verdienen belasting

Wanneer je begint op YouTube is het niet meteen noodzakelijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je moet natuurlijk wel altijd inkomstenbelasting betalen over het inkomen dat je uit YouTube haalt.

Wanneer je eenmaal meer dan honderd euro per maand verdient, kan het ook handig zijn om een boekhouder te nemen. Hierdoor weet je zeker dat alles belastingtechnisch goed gaat en hoef je je nergens zorgen om te maken.

Zelf geld verdienen op YouTube

Het is zeker ook mogelijk om zelf geld te verdienen op YouTube. Je kunt namelijk gratis een YouTube kanaal starten en beginnen met het uploaden van video’s.

Uiteindelijk zal het wel tijd kosten voordat je begint met geld verdienen. Dit doordat je eerst een publiek moet opbouwen, waarbij je video’s genoeg views binnenhalen. 

Zodra je eenmaal genoeg kijkers hebt en rond de 20.000 abonnees zit kun je beginnen met het toepassen van de verschillende verdienmodellen. Pas daarbij donaties, advertenties en affiliate marketing toe op je YouTube kanaal. Wanneer je rond de 100.000 abonnees hebt, kun je ook beginnen met merchandise.

Plaats een reactie