Inspirerende boeken

Tegenwoordig heb je veel verschillende inspirerende boeken die je kunt lezen. Dit zijn boeken waar je inspiratie kunt opdoen en veel van kunt leren. Daardoor zijn dit geweldige boeken om in je vrije tijd te lezen.

In dit artikel zullen we naar de 12 beste inspirerende boeken kijken. Hierbij legt elk boek wel een de focus op een ander aspect. Zo hebben sommige boeken meer met persoonlijke ontwikkeling te maken en andere boeken met je financiële mindset.

Denk groot en word rijk – Napoleon Hill

Napoleon Hill deed 20 jaar onderzoek naar de denkwijze, handelwijze en zienswijze van mensen die hun dromen waarmaken. De mentor van Napoleon Hill was Andrew Carnegie. Hij was een van de grootste zakenmannen van het industrietijdperk.

Voor het boek ondervraagt Napoleon Hill 504 van de succesvolste mensen op aarde. Daarbij maakt hij in zijn zoektocht kennis met mensen als Ford, Bell, Edison, en Rockefeller.

In het boek beschrijft Napeleon Hill een krachtige visualisatie techniek die succesvolle mensen toepassen. Soms bewust en soms onbewust. Daarnaast leer je de kracht van autosuggestie en het belang van doorzettingsvermogen. Denk groot en word rijk is dus een goed boek om te lezen wanneer je succesvol wilt worden.


Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar en Oscar de Bos

Tegenwoordig is het met de vele afleidingen moeilijk om je focus te behouden. Dit zorgt ervoor dat het meer tijd kost om werk uit te voeren en dat we minder productief zijn.

In het boek Focus AAN/UIT laat Mark Tigchelaar aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden zien hoe je grip kunt krijgen op je aandacht. Dit zal uiteindelijk helpen tegen stress en maakt je dag productiever.

Je zult ontdekken hoe je slimme brain hacks inzet om niet meer af te dwalen. Daarnaast zul je ook leren om makkelijker in slaap te vallen door de denkmachine te stoppen.


Het doel – Eliyahu M. Goldratt, J. Cox

In dit boek wordt je verrast door een spannend detectiveverhaal waarin Alex Rogo vecht voor het behoud van zijn bedrijf. In dit proces slaagt hij erin om samen met een oude studievriend de gewone denkwijze van bedrijven aan de kant te schuiven.

Daarbij gaat hij aan de slag om op een originele manier uit te vinden wat hij moet doen. Het verhaal verklaart hierbij de basisprincipes van de beperkingentheorie. Dit is daardoor een erg inspirerend boek wanneer je actief bent in het bedrijfsleven.


De vierde dimensie – Hans Peter Roel

In het verhaal van de vierde dimensie lopen wens, werkelijkheid en toeval dwars door elkaar heen. Net zoals dit het geval is in het echte leven. Hierbij leer je ook in het boek toeval te herkennen en vervolgens gericht te sturen.

Je gaat in het boek op reis met Nick Larson, een succesvolle beursmakelaar. Hij komt door de crisis in de schuldsanering terecht. Door deze gebeurtenis gaat hij opzoek naar de waarheid en komt die achter de vierde dimensie.  


Rijke pa arme pa – Robert T. Kiyosaki

In het verhaal van rijke pa arme pa wordt het verhaal van Robert verteld. Tijdens zijn jeugd groeit hij op met twee vaders. Zijn biologische vader (Arme pa) en de vader van zijn beste vriend (Rijke Pa).

Tijdens het verhaal krijgt Robert kennis, inzichten en levenslessen gedeeld van zijn twee vaders. Daarbij verschillen de lessen die de twee vaders geven erg van elkaar. 

Met rijke pa arme pa ontdek je ook belangrijke kennis over assets en liabilities. Hierdoor is dit boek een echte aanrader om een goede financiële mindset te ontdekken.


Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

een werkweek van 4 uur

Dit boek wijst de weg naar een nieuwe leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed. Het maakt daarbij niet uit of je een overwerkte loonslaaf bent of een succesvolle ondernemer.

Het boek staat vol met praktische tips die je kunt gebruiken. Ook heeft Timothy Ferriss een lekker controversiële kijk op werken dat je aan het denken zult zetten. Hij benadrukt dat je leuke activiteiten niet moet uitstellen tot je pensioen, maar dat je meteen moet beginnen. Je leeft eenmaal maar één keer.

In het boek wordt ook een nadruk gelegd op productiviteit. Daarbij komt de Wet van Pareto en Wet van Parkinson ook naar voren.


Ons feilbare denken – Daniel Kahneman

In de huidige wereld is het erg makkelijk om verkeerde inschattingen te maken. Met de tips in dit boek kun je deze valkuilen vermijden en betere beslissingen nemen. 

Ook wordt er uitgelegd dat we als mens twee denksystemen hebben: een langzame, weloverwogen manier en een snelle, intuïtieve manier. Hierbij gaat het vaak fout dat we zonder dat we het doorhebben deze denksystemen op een verkeerde manier gebruiken.

Het boek is inmiddels een moderne klassieker geworden bij de inspirerende boeken. De auteur Daniel Kahneman won ook in 2002 de Nobelprijs voor economie voor zijn onderzoek over hoe mensen beslissingen nemen.


Wie heeft mijn kaas gepikt? – Spencer Johnson

Tijdens dit boek maak je kennis met de vier personages van auteur Spencer Johnson. Daarbij worden de personages geconfronteerd met ingrijpende veranderingen. Elk personage in het boek reageert anders op deze veranderingen.

In het boek zul je zien wat voor een angsten verandering teweegbrengt. Want verandering kan op elk moment in je leven voorkomen. Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf reorganiseert een partner ervandoor gaat of iemand ziek wordt. 

Je zult in het boek ontdekken hoe je deze angsten kunt overwinnen. Daarbij leer je ook gelijk hoe je uit veranderingen nieuwe kansen kunt creëren. 


Gevonden geld – Annemarie van Gaal

Wanneer je wilt werken aan financiële vrijheid is dit boek wat voor jou. Het boek geeft verschillende tips en handigheden om je geldzaken beter te regelen. Hierdoor kun je wel duizenden euro’s per jaar besparen.

Hierbij laat Annemarie van Gaal zien dat het geld soms letterlijk voor het oprapen ligt. In dit boek wordt dan ook alle financiële wijsheid van haar gedeeld. Daarmee is het op financieel vlak een van de meest inspirerende boeken.


Erik de Vlieger

In dit boek ga je mee in het verhaal van zakenman Erik de Vlieger. Hij begon als 19-jarige jongen bij het naaimachine bedrijf van zijn vader. Vervolgens ging hij verder met ondernemen waarbij hij steeds meer bedrijven in handen kreeg.

Het boek richt zich vooral op de spannende jaren van 1990 tot 2005. Op het hoogtepunt bestond zijn imperium uit een luchtvaartmaatschappij, scheepswerf en mediaonderneming. Daarnaast was hij een bepalend figuur in de vastgoedwereld. 

Eind 2004 richt justitie de pijlen op Erik de Vlieger door de manier waarop hij zaken doet. Hij wordt uiteindelijk vrijgesproken maar loopt grote schade op aan zijn bedrijven. In het boek lees je op indringende maar ook humoristische wijze zijn opkomst en ondergang.


Uit liefde voor jezelf – Gijs Jansen

Tijdens het leven zul je altijd moeilijke gedachte, gevoelens en omstandigheden hebben. Het is belangrijk om hier slim mee om te gaan. 

Met dit boek krijg je de beste technieken en oefeningen waarmee je meer uit het leven kunt halen. Daarbij krijg je ook de nieuwste inzichten uit de Positieve Psychologie, waarmee Gijs Jansen je aanmoedigt om lichter te leven.


Ontdek je sterke punten 2.0 – Tom Rath

Het ontwikkelen van sterke punten is erg belangrijk in het leven. Heb jij namelijk al de kans om elke dag te doen wat jij het beste kan? De kans is groot dat je dat nog niet doen wat erg jammer is. Hierdoor worden natuurlijke talenten namelijk niet goed ingezet.

In dit boek leer je om eigen talenten te herkennen en deze in te zetten. Deze talenten kun je vervolgens gebruiken voor zowel persoonlijk als zakelijk succes. Daarbij behoort dit boek ook tot een van de meest inspirerende boeken.

Plaats een reactie