Is Binance Veilig?

De veiligheid van een handelsplatform is erg belangrijk als je gaat handelen in cryptocurrency. Aangezien cryptocurrency decentraal geregeld is, zal er geen bank of overheid zijn die je geld beschermt. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag Is Binance Veilig.

In dit artikel nemen we een kijkje in de veiligheidsmaatregelen die Binance heeft genomen. Ook kijken we naar wat Binance precies is en hoe het handelsplatform werkt. Hierdoor heb je met dit artikel een volledig beeld van het handelsplatform Binance en de veiligheid ervan.

Wat is Binance?

Binance behoort tot een van de meest populairste handelsplatformen voor cryptocurrency ter wereld. Hierbij komt het handelsplatform oorspronkelijk uit Shanghai waarbij het in 2017 is opgericht door Changpeng Zhao.

Hedendaags wordt het handelsplatform aangestuurd vanaf Malta en is de groei die Binance heeft meegemaakt zeer indrukwekkend. Hierbij is Binance sinds 2018 het grootste handelsplatform ter wereld als we kijken naar handelsvolume.

Binance staat bekend om de vele mogelijkheden en functies die het platform heeft. Zo kun je op Binance in 218 cryptomunten handelen en 58 cryptomunten met de mogelijkheid tot staking. 

Ook heeft Binance verschillende mogelijkheden voor handelen in crypto waaronder futures met hefboomwerking. Voor buitenhuis handelen heeft Binance een app die je kunt downloaden op IOS en Android smartphones.

Hiermee is Binance een van de meeste uitgebreide handelsplatformen waarop je kunt handelen in cryptocurrency. Dit is meteen ook een van de redenen waarom het handelsplatform erg populair is onder crypto-handelaren.

wat is binance

Is Binance Veilig?

De veiligheid en betrouwbaarheid van een handelsplatform is dus erg belangrijk aangezien cryptocurrency decentraal geregeld zijn. Daarom geven we antwoord op de vraag ‘Is Binance Veilig?’.

Binance is een handelsplatform dat veiligheid erg serieus neemt. Hierbij wordt het handelsplatform continu gemonitord en heeft het een aantal maatregelen getroffen. Hoewel veel veiligheidsmaatregelen niet bekend zijn van Binance, weten we in ieder geval de volgende maatregelen.

  • Cold Wallets
    Het grootste gedeelte van de cryptomunten op Binance wordt opgeslagen op cold wallets. Dit zijn wallets die offline worden opgeslagen waardoor deze cryptomunten veilig weggesteld staan.
  • SAFU-fonds
    Van de inkomsten die Binance ontvangt als handelsplatform, slaat het 10 procent op in een speciaal noodverzekeringsfonds. Dit fonds is opgericht om gebruikers te compenseren indien er ooit geld gestolen wordt.
  • 2FA (twee factor authenticatie)
    Om je account bij Binance extra te beveiligen is het mogelijk om de twee factoren authenticatie te activeren. Hiermee zorg je voor een extra beveiligingslaag waardoor hackers moeilijker in je account kunnen komen.

Hoewel Binance hedendaags erg veilig is, heeft het platform in 2019 te maken gehad met een hack waarbij 7000 Bitcoins zijn gestolen. In deze situatie is Binance erg transparant geweest naar de gebruikers van het handelsplatform, ook heeft Binance alle gestolen coins vergoed waardoor gebruikers geen verlies hebben geleden.

Je kunt ervan uitgaan dat de beveiliging van Binance hierdoor hedendaags nog sterker is. Daarmee kun je Binance zeker zien als een handelsplatform waarop je met een veilig gevoel kunt handelen. Wil je echter voor volledige veiligheid gaan blijft het nog altijd beter om een hardware wallet te kopen.

veiligheidsmaatregelen is binance veilig

Alternatief Binance

Naast Binance is een goed alternatief het handelsplatform Bitvavo. Waar Binance oorspronkelijk van China vandaan komt, is Bitvavo gewoon opgericht in Nederland door Jelle de Boer en Tim Baardse.

Hierdoor staat Bitvavo ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Terwijl bij Binance niet veel informatie bekend is over de veiligheidsmaatregelen, is dit bij Bitvavo juist wel het geval.

Bitvavo heeft namelijk koude wallets, medewerkers die een backgroundcheck hebben doorstaan en een verklaring omtrent gedrag, 24 uur en 7 dagen per week monitoring, de hoogste veiligheidscertificaten van Nederland en schakelen regelmatig gespecialiseerde IT-bedrijven in voor penetration tests.

Wat ook uniek is aan Bitvavo, is dat het een eigen Stichting heeft opgericht voor klant-tegoeden. Hierdoor zijn de geld-tegoeden die op een Bitvavo account staan ook veilig in het geval van een hack of faillissement.

Daarmee kan Bitvavo als de veiliger optie worden gezien van de twee handelsplatformen. 

Binance Review

Zelf zijn we erg te spreken over het handelsplatform van Binance. Waar je bij andere handelsplatformen vaak rond de 1 procent handelskosten betaald, ligt dit bij Binance op slechts 0,10 procent. Hierdoor is handelen bij Binance erg voordelig.

Ook heeft Binance erg veel functies waarbij je keuze hebt tussen veel verschillende mogelijkheden om in crypto te handelen. Hierbij kun je gewoon cryptomunten aankopen maar ook in opties handelen of juist cryptomunten staken voor een vaste vergoeding.

Verder is het ook leuk dat je bij de Binance Academy uitleg video’s kunt vinden over actuele onderwerpen en het handelsplatform. Hiermee is Binance een erg compleet handelsplatform. Onze ervaring met Binance is dan ook erg positief.

Crypto Cursus

Wanneer je een beginner bent in cryptocurrency is het aangeraden om eerst een crypto cursus te volgen. Met een online crypto cursus zul je namelijk alle belangrijke kennis over cryptocurrency leren en de handelsstrategieën die je het beste kunt toepassen. 

Het komt vaak voor dat beginners zonder enige kennis beginnen met handelen in crypto. Vaak verliezen deze beginners geld doordat ze niet weten wat ze doen en stoppen vervolgens al weer snel met crypto.

Daarmee kun je beter geld investeren in een cursus om vervolgens geld te verdienen dan geen cursus volgen en juist geld te verliezen. Via de onderstaande knop kun je eerst een gratis training volgen van de Crypto Masterclass. Hiermee kun je ontdekken of crypto bij je past.

Is Binance Veilig Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Is Binance Veilig?’. Hierbij hebben we gekeken naar de veiligheidsmaatregelen die Binance heeft getroffen en de historie van Binance op het gebied van veiligheid.

Hoewel Binance in 2019 een hack heeft gekend waarbij 7000 Bitcoins zijn gestolen, heeft Binance destijds alle gestolen coins volledig vergoed. Met andere maatregelen waaronder het gebruik van cold wallets en het SAFU-fonds zien we Binance als een veilig handelsplatform.

Als je liever wilt gaan voor 100% veiligheid kun je altijd nog een hardware wallet kopen. Hiermee kun je namelijk cryptomunten offline opslaan en hou je jouw crypto in eigen beheer.

Plaats een reactie