Is Bitvavo Betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van een exchange is erg belangrijk. Cryptocurrency is namelijk decentraal geregeld waardoor geen bank of overheid garant staat wanneer het misgaat. Daarom zullen we in dit artikel antwoord geven op de vraag ‘Is Bitvavo Betrouwbaar?’.

Door in dit artikel de veiligheidsmaatregelen van Bitvavo in kaart te brengen zullen we een beter beeld krijgen over de veiligheid. Hierdoor kunnen we aan het einde van dit artikel antwoord geven op deze belangrijk vraag.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een handelsplatform waarop je cryptocurrency kunt verhandelen. Het platform bestaat sinds 2017 en je kunt ruim 60 verschillende cryptomunten verhandelen op Bitvavo. Daarbij heb je bij Bitvavo ook de mogelijkheid om geld te verdienen door middel van staking.

In Nederland staat Bitvavo bekend als het grootste en goedkoopste handelsplatform. Dit aangezien je bij Bitvavo maximaal 0,25% handelskosten over een transactie betaald. Zelfs wanneer je met de kleinste bedragen handelt in crypto.

Ook is Bitvavo een erg gebruiksvriendelijk platform doordat het beschikt over twee interfaces. Hierbij heb je een eenvoudig interface voor beginnende crypto-handelaren en een geavanceerde interface waarbij je alle belangrijke data kunt vinden over crypto-koersen.

Verder beschikt Bitvavo over een eigen app voor Android en IOS. Hierdoor kun ook buitenshuis je crypto portefeuille beheren en verhandelen. Dit maakt dat Bitvavo een zeer compleet platform is, waarmee je geld kunt verdienen. Voor meer informatie over Bitvavo kun je ook ons artikel hoe werkt Bitvavo eens bekijken.

Als lezer van VerdienExpert krijg je ook nog eens een extra welkomstbonus. Via de onderstaande knop hoef je de eerste week geen handelskosten te betalen over de eerste € 1000,-. Dit maakt handelen met Bitvavo nu nog goedkoper.

wat is bitvavo

Is Bitvavo Betrouwbaar?

Om antwoord te geven op de vraag ‘Is Bitvavo Betrouwbaar?’ zullen we kijken naar de volgende acht veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen. 

Koude Wallets

Wanneer je op Bitvavo in crypto handelt, heb je geen eigen wallet meer nodig. Dit aangezien je de mogelijkheid hebt om cryptomunten op te slaan op je Bitvavo-account zonder enige extra kosten. Wel is het nog altijd mogelijk om cryptomunten over te boeken naar een eigen hardware wallet.

Aangezien je cryptomunten kunt bewaren op je Bitvavo-account, is het belangrijk dat deze cryptomunten veilig worden bewaard. Het grootste deel van de cryptomunten worden bij Bitvavo opgeslagen op koude wallets ofwel cold wallets die geografisch verspreid zijn.

Dit zijn wallets die offline en op veilige locaties worden bewaard. Daarbij worden de koude wallets 24/7 gemonitord door personeel en zijn ze alleen bereikbaar met strikte en handmatige protocollen.

Hiermee voldoet de opslag van cryptomunten aan de veiligheidscategorie 4+ eisen. Dit is de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. Hierdoor zijn de cryptomunten die je bij Bitvavo op je account hebt staan te alle tijden veilig.

Klant-tegoeden

Natuurlijk heb je naast cryptomunten ook vaak geld-tegoeden op je Bitvavo-account staan voor de aankoop van cryptomunten. Ook aan de veiligheid van deze tegoeden is gedacht. Bitvavo heeft namelijk een aparte stichting voor klant-tegoeden opgericht genaamd Stichting Bitvavo Payments.

Indien Bitvavo B.V. failliet zou gaan, betekent dit dat de klant-tegoeden veilig staan opgeslagen bij de stichting. Hierdoor raak je bij een faillissement van het handelsplatform je tegoeden niet kwijt. 

Nederlands bedrijf

Waar je tegenwoordig veel buitenlandse handelsplatformen hebt, is Bitvavo gewoon een Nederland bedrijf en staat het ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit onder de onderstaande gegevens.

Handelsnaam:Bitvavo B.V.
KvK-nummer:68743424
Adres:Herengracht 4501017 CA, Amsterdam

Uptime

Het hebben van toegang tot een handelsplatform op ieder moment van de dag is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet een gouden kans missen of niet kunnen inloggen wanneer je cryptomunten wilt verkopen. Daarmee is voor iedere crypto-handelaar uptime van groot belang.

Indien zich een storing voordoet bij Bitvavo heeft het platform meerdere back-up servers klaar staan om het platform online te houden. Deze availability zones met automatische failovers zorgen ervoor dat je altijd kunt handelen. 

Extra beveiliging account

Natuurlijk is het ook altijd belangrijk om je eigen Bitvavo-account extra te beveiligen tegen hackers. Je hebt bij Bitvavo de mogelijkheid om IP whitelist, permission based access en opname whitelist in te stellen.

Ook kun je de twee factor authenticatie (2FA) aanzetten. Hiermee zorg je naast een wachtwoord nog eens voor een extra beveiligingslaag. 

is bitvavo betrouwbaar account beveiligen

Privacy

Tegenwoordig is privacy erg belangrijk, vooral aangezien je tegenwoordig bij elk handelsplatform je identiteit moet verifiëren. Het is daarmee belangrijk om te weten of een handelsplatform goed met deze gegevens omgaat.

Wanneer je bij Bitvavo legitimeert, wordt dit gecontroleerd door een gespecialiseerde dienstverlener die na controle je legitimatie uit zijn database verwijdert. De uitgelezen data van de legitimatie wordt vervolgens naar Bitvavo verstuurd en opgeslagen op een offline server.

Hierdoor gaat Bitvavo zorgvuldig met persoonsgegevens om. Daarnaast voldoet Bitvavo ook aan de algemene verordening persoonsgegevens (AVG) aangezien het bedrijf in Nederland gehuisvest is.

Controles

Net als de cold wallets worden de systemen van Bitvavo 24 uur per dag en 7 dagen per week gemonitord om eventuele bedreigingen direct te onderscheppen. Daarbij zet Bitvavo ook externe IT-bedrijven regelmatig aan het werk voor het uitvoeren van penetration tests.

Ook nieuwe code en updates worden gecontroleerd door deze gespecialiseerde bedrijven. Hiermee zorgt Bitvavo ervoor dat de kwaliteit van hun systemen altijd van het hoogst mogelijke niveau is.

Gescreende medewerkers

Als laatst is de organisatie dat achter een handelsplatform zit ook belangrijk. Alle medewerkers van Bitvavo beschikken over een verklaring omtrent gedrag (VOG) en hebben een background-check ondervonden. Dit om de integriteit van de medewerkers te garanderen.

Daarnaast krijgt personeel van Bitvavo ook regelmatig trainingen omtrent de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Dit zorgt ervoor dat medewerkers ook in de toekomst op de hoogte zijn van veiligheidsrisico’s.

Is Bitvavo Betrouwbaar Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Is Bitvavo Betrouwbaar?’. Daarbij hebben we gekeken naar koude wallets, stichting voor klant-tegoeden, kamer van koophandel gegevens, uptime, account beveiliging, privacy en de organisatie.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen. Daarmee kunnen we concluderen dat Bitvavo een betrouwbaar handelsplatform is waarop je met een veilig gevoel crypto kunt traden.

Als lezer van VerdienExpert betaal je de eerste zeven dagen geen handelskosten over de eerste duizend euro. Via de onderstaande knop maak je gebruik van deze welkomstaanbieding.

Plaats een reactie