Is Bitvavo Veilig

Bij cryptocurrency is veiligheid van groter belang dan elk ander financieel product. Cryptocurrency is namelijk decentraal geregeld waardoor geen overheid of instantie garant staat wanneer het misgaat. Daarom is het belangrijk om te weten of een exchange betrouwbaar is. In dit artikel geven we antwoord op de vraag Is Bitvavo Veilig?’.

We zullen hierbij kijken naar de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft genomen. Hierdoor kunnen we aan het einde van dit artikel antwoord geven op deze belangrijke vraag.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is sinds 2017 actief en staat bekend als het grootste en goedkoopste handelsplatform van Nederland. Zelfs wanneer je handelt met de kleinste bedragen betaal je maximaal 0,25% handelskosten over een transactie.

Ook staat Bitvavo erom bekend dat het zich richt op gebruiksgemak. Hierbij kun je handelen in cryptomunten via twee soorten interfaces. Een interface voor de beginnende handelaar en een geavanceerd interface voor degene die graag toegang wilt tot alle belangrijke data van een cryptomunt.

Verder heeft Bitvavo een app voor IOS en Android en is ook crypto staking mogelijk via Bitvavo. Hierdoor is Bitvavo een erg compleet handelsplatform voor de crypto-handelaar. Als je meer wilt weten over Bitvavo kun je dit vinden in onze Bitvavo Review.

Als lezer van VerdienExpert krijg je verder ook nog een extra welkomstaanbieding. Met deze aanbieding hoef je de eerste zeven dagen geen handelskosten te betalen tot € 1000,-. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de welkomstaanbieding.

Is Bitvavo Veilig?

Nog belangrijker is om te weten of een handelsplatform veilig is. Om een antwoord te krijgen op de vraag ‘Is Bitvavo veilig?’ gaan we kijken naar de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen. Hierdoor kom je te weten of jouw cryptomunten bij Bitvavo veilig zijn.

Nederlands bedrijf

Het is als eerst fijn om te weten dat Bitvavo in Nederland staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit is een stuk beter dan een handelsplatform dat ergens aan de andere kant van de wereld is gevestigd.

Handelsnaam:Bitvavo B.V.
KvK-nummer:68743424
Adres:Herengracht 4501017 CA, Amsterdam

Cold Wallets

Door op Bitvavo te handelen heb je zelf geen wallet meer nodig. Met Bitvavo kun je namelijk handelen in cryptocurrency terwijl Bitvavo ook de munten voor je opslaat zonder enige extra kosten. Daarom is het belangrijk dat deze munten veilig staan opgeslagen.

Hier heeft Bitvavo aan gedacht! Het grootste deel cryptomunten van Bitvavo wordt opgeslagen op cold wallets. Dit zijn wallets die offline en op veilige locaties worden bewaard. Deze wallets kunnen alleen bereikt worden met handmatige en aan strikte protocollen gebonden acties. 

is bitvavo veilig wallet

Ook worden de cold wallets van Bitvavo 24 uur per dag en 7 dagen per week gemonitord. Daarmee voldoen deze wallets aan de veiligheidscategorie 4+ eisen, de hoogste veiligheidscategorie in Nederland.

Alles samen maakt dat de cryptomunten die je bij Bitvavo hebt, veilig staan opgeslagen. Mocht je liever cryptomunten opslaan op een eigen hardware wallet is dit ook mogelijk! Je kunt namelijk eenvoudig munten verplaatsen van Bitvavo naar een eigen wallet en andersom.

Eigen account beveiligen

Doordat je gebruik kunt maken van een wallet bij Bitvavo is het belangrijk dat je eigen account goed beschermt is tegen hackers. Hiervoor kun je gemakkelijk de twee factor authenticatie (2FA) aanzetten.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om permission based access, IP whitelist en opname whitelist in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je talloze van mogelijkheden hebt om je Bitvavo account extra te beschermen.

Stichting Bitvavo

Bitvavo heeft een aparte stichting opgericht voor het beheren van klant-tegoeden. Deze stichting heet Stichting Bitvavo Payments. 

In het geval dat Bitvavo B.V. failliet zou gaan, staan de klant-tegoeden veilig gesteld bij de stichting. Hierdoor zul je als gebruiker van Bitvavo in het geval van een faillissement je geld niet verliezen. 

Organisatie Bitvavo

Natuurlijk is de interne organisatie achter een groot handelsplatform ook belangrijk. De medewerkers van Bitvavo hebben backgroundcheck doorstaan en een verklaring omtrent gedrag verstrekt.

Daarbij verzorgt Bitvavo ook regelmatig training voor de medewerkers op het gebied van veiligheidsrisico’s en om te informeren over beveiligingsgerelateerde zaken en best practices.

Ook zet Bitvavo andere IT-bedrijven aan het werk om te controleren of de systemen van Bitvavo veilig zijn. Nieuwe code wordt beoordeeld door verschillende gespecialiseerde IT-security bedrijven en er worden regelmatig penetration tests uitgevoerd. Dit om ervoor te zorgen dat de veiligheid ten alle tijden op het hoogste niveau is.

Data en uptime

Betrouwbare toegang tot een handelsplatform is erg belangrijk. Het is namelijk hinderlijk wanneer je snel een cryptomunt wilt verkopen en je het platform niet kunt bereiken.

data is bitvavo betrouwbaar

Bitvavo heeft meerdere availability zones met automatische failovers om toegang tot het handelsplatform te garanderen. Wanneer zich een storing voordoet heeft Bitvavo ook nog back-up servers klaar staan zodat het handelsplatform alsnog online is.

Verder maakt Bitvavo gebruik van datacenters die voorzien zijn van de volgende certificaten: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1, SOC 1 – 3. Net als de cold wallets worden deze uitgebreid gemonitord om ongebruikelijke handelingen te detecteren.

Privacy

Als laatst en niet geheel onbelangrijk de privacy! Handelsplatformen zijn namelijk tegenwoordig verplicht om je identiteit te controleren wanneer je een account aanmaakt. Hierdoor geef je belangrijke persoonsgegevens af aan Bitvavo, dus het is dan ook belangrijk dat ze daar veilig mee omgaan.

Aangezien Bitvavo gewoon in Nederland gevestigd is voldoen ze aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU. 

Persoonsgegevens die je afgeeft bij Bitvavo worden verder veilig behandelt. Het controleren van je identiteit wordt gedaan door een gespecialiseerde dienstverlener die je legitimatie na controle uit zijn database verwijdert. Vervolgens wordt de uitgelezen informatie die Bitvavo ontvangt op een offline server opgeslagen.

Is Bitvavo Veilig Conclusie

In dit artikel hebben we de volgende zeven veiligheidsmaatregelen van Bitvavo behandeld.

  • Bedrijf gevestigd in Nederland;
  • Cold wallets;
  • Mogelijkheden om Bitvavo account extra te beveiligen;
  • Stichting voor klant-tegoeden;
  • Veilige organisatie;
  • Betrouwbaarheid in uptime;
  • Goed omgaan met persoonsgegevens.

Waarschijnlijk zijn de veiligheidsmaatregelen genoemd in dit artikel nog niet eens alle maatregelen die Bitvavo getroffen heeft. Zo kan het natuurlijk nog voorkomen dat Bitvavo sommige veiligheidsmaatregelen liever geheim houdt voor de veiligheid.

Hiermee kunnen we bevestigen dat Bitvavo een veilig handelsplatform is die zelfs meer dan gemiddeld aan maatregelen heeft getroffen. Hierdoor kunnen we iedereen aanraden om te handelen op Bitvavo met een veilig gevoel!

Als lezer van VerdienExpert krijg je ook nog eens korting via de onderstaande knop. Met deze welkomstaanbieding hoef je de eerste 7 dagen geen handelskosten te betalen over de eerste € 1000,-. Hierdoor is beginnen met Bitvavo nu nog goedkoper!

Plaats een reactie