Microfoon voor YouTube

Wanneer je begint op YouTube heb je een microfoon nodig voor het maken van video’s. Bijvoorbeeld voor het opnemen van commentaar tijdens een gaming video of voor het maken van een voice-over. In dit artikel laten we de beste microfoons voor YouTube zien.

Daarbij laten we vijf verschillende microfoons zien. Zowel met een hoog als laag budget, kun je in dit artikel een microfoon vinden waarmee je audio opnames van hoge kwaliteit kunt maken.

Wat is een goede microfoon voor YouTube?

Op YouTube is geluidskwaliteit erg belangrijk. Je kunt namelijk de scherpste videokwaliteit hebben, maar als het geluidskwaliteit slecht is haken kijkers alsnog snel af. Daarom is een goede microfoon voor YouTube erg belangrijk.

Je kunt natuurlijk ook geluid opnemen met een ingebouwde laptop microfoon of een microfoon in jouw smartphone. De kwaliteit van dit soort microfoons loopt echter erg ver achter die van een professionele microfoon.

In dit artikel zullen we ons richten op USB-microfonen. Dit soort microfoons zijn geweldig voor alles wat je op of in de buurt van een computer filmt: podcasts, vloggen, doorlopen van games, interviews en meer. Daarmee is dit type microfoon ook erg populair onder youtubers.

Wanneer je een microfoon voor YouTube koopt is het belangrijk om naar twee factoren te kijken. Dit is kwaliteit en prijs. De duurdere microfoons in deze lijst hebben een hogere kwaliteit. Kijk dus zelf naar wat je maximaal wilt uitgeven aan een microfoon.

Blue Yeti

blue yeti microfoon

De Blue Yeti microfoon heeft een goede reputatie als het komt op geluidskwaliteit. Hoewel de prijs niet heel goedkoop is, loopt de microfoon voor op concurrenten in dezelfde prijsklasse. 

Met de microfoon kun je kiezen tussen vier verschillende opnamepatronen (stereo, omnidirectioneel, cardioïde of bidirectioneel). Dit zorgt ervoor dat de Blue Yeti uitstekende resultaten geeft in verschillende situaties. 

Ook zitten er op de microfoon bedieningselementen waarmee je volume van de hoofdtelefoon, richtingskarakteristiek selectie, directe demping en microfoonversterking kunt aanpassen.

Als je direct zoekt naar het antwoord voor een goede microfoon op YouTube is de Blue Yeti het antwoord. De prijs van deze microfoon ligt rond de € 149,-.

Rode NT-USB Mini

rode nt-usb mini microfoon

Met de Rode NT-USB Mini heb je een compacte microfoon met uitstekende geluidskwaliteit. De cardioïde richtingskarakteristiek zorgt ervoor dat de microfoon alleen oppikt wat ook opgepikt moet worden. 

Ook heeft de microfoon een ingebouwd popfilter, waardoor harde klanken een opname niet verstoren. Daarnaast kun je de microfoon ook makkelijk loskoppelen van zijn magnetische standaard.

Als je opzoek bent naar een microfoon die zowel niet te goedkoop als duur is, heb je met de Rode NT-USB Mini een goede microfoon. De prijs van de microfoon ligt rond de € 107,-.

Razen Seiren Pro

razer seiren pro microfoon

Als je een wat duurdere microfoon voor YouTube zoekt is de Razen Seiren Pro een goede optie. De microfoon heeft vier opnamepatronen te bieden (cardioïde, stereo, bidirectioneel en omnidirectioneel), hierdoor heb je in alle omstandigheden een nauwkeurige opname.

De microfoon beschikt ook over een XLR-uitgang waardoor je meerdere microfoons kunt aansluiten op een mengbord of audio-interface. Dit is ideaal voor wanneer je een podcast wilt opnemen met meerdere personen. 

De Razen Seiren Pro komt zeker in aanmerking voor de categorie beste microfoon als je een duurdere USB-microfoon zoekt. De prijs van deze microfoon ligt rond de € 199,-.

Blue Snowball iCE

blue snowball ice microfoon

Wanneer je een kleiner budget hebt en niet teveel aan een microfoon wilt besteden is de Blue Snowball iCE een goede optie. De microfoon is wat kleiner dan andere microfoons in deze lijst waardoor die goed op een bureau past waar minder ruimte is.

De microfoon wordt geleverd met twee opnamepatronen (cardioïde en omnidirectioneel). Daarnaast heeft de microfoon een inklapbare standaard die je ook kunt losschroeven. Hiermee kun je de microfoon ook makkelijk vervoeren.

Ondanks de lagere prijs is de Blue Snowball iCE zeker een goede microfoon voor YouTube. Daarbij ligt de prijs van deze microfoon rond de € 60,-.

Trust GXT 242

trust gxt 242 microfoon

Een andere goede optie voor een klein budget is de Trust GXT 242. De microfoon maakt gebruik van een cardioïde opnamepatroon. Dit zorgt voor heldere geluidsopnames voor op YouTube.

Het voordeel van deze microfoon is dat het met een aantal accessoires meegeleverd komt. Zo krijg je naast de microfoon ook nog eens een popfilter en schokdemping wat zorgt voor nauwkeurige opnames met weinig achtergrondgeluid.

De prijs van de Trust GXT 242 ligt iets hoger dan die van de Blue Snowball iCE. Maar met een prijs dat rond de € 65,- ligt is deze microfoon nog steeds zeer betaalbaar.

Plaats een reactie