Overstappen van Binance naar Bitvavo

Overstappen van Binance naar Bitvavo gebeurt de laatste tijd steeds vaker aangezien Binance bij veel toezichthouders onder de loep ligt. Daarnaast is Bitvavo als Nederlandse broker om meerdere redenen een erg goede keuze waarbij Bitvavo ook goedkope handelstarieven heeft. 

In dit artikel zullen we precies uitleggen hoe je overstappen van Binance naar Bitvavo het beste kunt regelen. Daarbij ontdek je ook de diverse voordelen die Bitvavo heeft als broker en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is de grootste broker in Nederland op het gebied van cryptocurrency en is van oorsprong ook Nederlands. Hierbij is het hoofdkantoor van Bitvavo in Amsterdam gevestigd in is de broker oorspronkelijk in 2018 begonnen.

Over de jaren heen is Bitvavo snel gegroeid wegens de gebruiksvriendelijkheid en lage transactiekosten van de broker. Hierbij betaal je maximaal 0,25% handelskosten per trade ook wanneer je met kleine bedragen handelt. Wanneer je met grotere bedragen handelt betaal je zelfs nog minder.

Als handelaar kun je op Bitvavo gebruikmaken van twee interfaces. Hierbij is een eenvoudig interface beschikbaar voor beginners of wanneer je snel crypto wilt kopen. Ook heeft Bitvavo een geavanceerd interface met uitgebreide live koersen wat geschikt is voor ervaren handelaren en daytraders.

In totaal heeft Bitvavo op het moment van schrijven een aanbod van ruim 155 cryptomunten waarbij het aanbod steeds verder wordt uitgebreid. Ook heeft Bitvavo een eigen app voor IOS en Android zodat je ook gemakkelijk buitenshuis kunt handelen.

Voor iedereen die wilt overstappen van Binance naar Bitvavo hebben we een leuke welkomstaanbieding. Via de onderstaande knop betaal je namelijk de eerst week geen handelskosten tot € 1000. Hierdoor kun je nu extra voordelig starten met handelen bij Bitvavo.

Voordelen overstappen van Binance naar Bitvavo

Hoewel overstappen van Binance naar Bitvavo natuurlijk wat werk kost heeft het een aantal fijne voordelen.

  • Bitvavo heeft een betere reputatie op het gebied van veiligheid dan Binance. Hierbij is Bitvavo nog nooit gehackt en is Bitvavo erg transparant over hun veiligheidsmaatregelen;
  • Bitvavo is een Nederlandse broker en heeft hiermee ook een Nederlandse klantenservice. Daarnaast is Bitvavo ook gereguleerd door Nederlandse en Europese wetgeving wat zorgt voor meer veiligheid;
  • Bij Bitvavo kun je geld storten door middel van iDeal waar dat bij Binance niet mogelijk is.

Overstappen van Binance naar Bitvavo

Je kunt op twee manieren overstappen van Binance naar Bitvavo. De eerste methode is door cryptovaluta om te zetten naar traditionele valuta en de tweede methode is het direct overboeken van cryptovaluta.

Methode 1: Cryptomunten omzetten naar geld

De eerste en makkelijkste methode is het omzetten van cryptovaluta naar geld zodat je dit bedrag kunt opnemen en vervolgens kunt storten op je Bitvavo account.

Stap 1 – Bitvavo account aanmaken

Voordat je kunt beginnen met overstappen van Binance naar Bitvavo heb je natuurlijk een eigen Bitvavo-account nodig. Je kunt gemakkelijk via deze link een account aanmaken bij Bitvavo waarbij je de eerste week geen handelskosten betaalt tot € 1000.

Een account aanmaken kan binnen enkele minuten. Nadat je e-mailadres en identiteit is geverifieerd kun je aan de slag op Bitvavo. Hierbij kun je ook alvast kennis maken met het platform en de diverse functionaliteiten.

Stap 2 – Cryptomunten verkopen Binance

Verkoop vervolgens de cryptomunten die je hebt staan op je Binance account. In de overview van je wallet kun je gemakkelijk zien welke crypto je hebt gekocht. Door de crypto te verkopen zet je de digitale valuta om naar traditionele valuta.

Stap 3 – Geld opnemen

Nadat de cryptomunten zijn verkocht kun je het geld opnemen naar een rekening. Ga hiervoor naar de Fiat and Spot pagina en klik op Withdraw. Vervolgens kun je een rekening selecteren waar je het geldbedrag naar wilt storten.

geld opnemen binance

Stap 4 – Geld storten

Zodra het geld van Binance op je rekening staat kun je geld gaan storten op je Bitvavo account. Ga hiervoor naar je Dashboard en klik op de knop geld storten. Vervolgens heb je keuze tussen verschillende betaalmethodes. Hierbij staat meestal na een storting direct het geld op je Bitvavo account.

overstappen van binance naar bitvavo geld storten

Stap 5 – Cryptomunten kopen Bitvavo

Als laatste stap kun je de cryptomunten die je eerder hebt verkocht op Binance weer kopen op Bitvavo. Natuurlijk is dit ook een mooie gelegenheid om te bedenken of je jouw crypto portfolio nog wilt wijzigen.

Methode 2: Coins direct overboeken

Hoewel de eerste methode het meest makkelijk is voor de meeste mensen heeft het als nadeel dat je twee keer handelskosten betaalt wanneer je cryptomunten verkoopt bij Binance en vervolgens weer cryptomunten koopt bij Bitvavo. Daarom is het direct overboeken van cryptovaluta van Binance naar Bitvavo ook een mogelijkheid.

Stap 1 – Bitvavo account aanmaken

Bij deze methode is wederom de eerst stap het aanmaken van een eigen Bitvavo-account. Dit kan gemakkelijk binnen enkele minuten. Via de onderstaande knop maak je gebruik van de welkomstaanbieding en betaal je de eerste zeven dagen geen handelskosten tot € 1000.

Stap 2 – Bitvavo wallet adres achterhalen

Selecteer vervolgens de cryptomunt op het dashboard van Bitvavo die je wilt gaan overboeken van Binance naar Bitvavo. Nadat je de cryptomunt hebt geselecteerd kun je onder het tabblad ‘storten’ het adres vinden van de cryptomunt. 

Voor elke cryptomunt zul je een ander wallet adres hebben. Maak dus bijvoorbeeld alleen Bitcoin over naar het wallet adres dat je onder Bitcoin vindt in Bitvavo. 

overstappen van binance naar bitvavo wallet adres

Stap 3 – Boek cryptomunten over vanuit Binance

Zodra je het adres weet van je Bitvavo wallet kun je cryptomunten overboeken vanuit Binance naar Bitvavo. Hiervoor ga je in Binance naar de Fiat and Spot pagina en klik je op Withdraw. Vervolgens kun je selecteren om cryptovaluta direct op te nemen.

Op deze pagina kun je de wallet invoeren waarna je de cryptomunten wilt overboeken. Typ hier het adres in van de wallet voor de desbetreffende cryptomunt. Stel je gaat Bitcoin overboeken dien je ook het adres in te voeren welke staat vermeld bij Bitvavo onder Bitcoin.

Wees heel voorzichtig bij het verzenden van digitale valuta naar een Bitvavo-account. Als digitale valuta onjuist wordt gestort worden door bijvoorbeeld een verkeerd adres, niet-ondersteunde valuta of netwerk kan dit niet worden verholpen en kan dit leiden tot verlies van de valuta. Daarmee kan het voor vele handiger zijn om de eerste methode uit dit artikel te hanteren.

binance coins opnemen

Alternatieve opties

Natuurlijk heb je naast direct overstappen van Binance naar Bitvavo ook een aantal alternatieve mogelijkheden. 

  • Bij beide broker handelen
    Je kunt natuurlijk ook gewoon bij twee brokers handelen in cryptocurrency. Dit zorgt ervoor je kunt handelen in de cryptomunten die zowel Binance als Bitvavo aanbieden. Ook is dit iets veiliger doordat je niet al je tegoeden bij een broker hebt staan.
  • Andere broker kiezen
    Naast Bitvavo heb je ook nog veel andere brokers en exchanges. Denk bijvoorbeeld aan andere Nederlandse spelers op de markt zoals Bitcoin Meester, Coinmerce of Litebit.

Overstappen van Binance naar Bitvavo conclusie

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je kunt overstappen van Binance naar Bitvavo. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over Bitvavo en de verschillende methodes die je kunt gebruiken bij het overstappen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een transactie van Binance naar Bitvavo?

Het direct versturen van cryptomunten naar Bitvavo over de blockchain kost vaak ongeveer dertig minuten. Controleer altijd goed of je de cryptomunten naar het juiste adres stuurt. 

Hoe kun je geld opnemen Binance?

Op de Fiat and Spot pagina kun je onder Withdraw geld opnemen naar een rekening. Selecteer vervolgens het bedrag dat je wilt opnemen en bevestig dit.

Waarom overstappen naar Bitvavo?

Overstappen van Binance naar Bitvavo heeft een aantal interessante voordelen, waaronder de Nederlandse klantenservice en de mogelijkheid om geld te storten met iDeal.

Is Bitvavo wallet veilig?

Bitvavo heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid. De broker is namelijk nog nooit succesvol gehackt en is erg duidelijk over de veiligheidsmaatregelen die ze treffen.

Plaats een reactie