Passief Inkomen Genereren

Het opbouwen van een passief inkomen is het middel om succes te behalen en financieel onafhankelijk te worden. Daarom zal ik je met dit artikel helpen om een passief inkomen te genereren.

Naast dat we uitleggen wat een passief inkomen is, zullen we zeven methodes uitleggen voor het genereren en creëren van een passief inkomen. Daardoor zul je aan het einde van dit artikel alles weten over passief inkomen.

Wat is Passief Inkomen?

Wanneer je werkt voor een baas krijg je per uur betaald. Stel je werkt 10 uur per week, krijg je 10 uur uitbetaald. Stel je werkt 40 uur per week, krijg je 40 uur uitbetaald. Dit wordt ook wel actief inkomen genoemd. Je krijgt alleen betaald voor de uren die je werkt.

wat is passief inkomen

Wanneer je passief inkomen genereert, is dit niet het geval. Passief inkomen staat namelijk los van werk en tijd dat je erin stopt. In andere woorden, passief inkomen is geld wat je verdient zonder dat je ervoor hoeft te werken.

Wel moet je in de meeste gevallen inspanning doen om de passieve inkomstenstroom op te bouwen. Maar als je eenmaal passief inkomen hebt gecreëerd kun je geld verdienen zonder dat je nog wat hoeft te doen.

Het mooie van passief inkomen is dat je het op elk moment van de dag geld kunt verdienen. Terwijl je op vakantie bent, slaapt of buitenshuis bent.

Daarom is het genereren van een passief inkomen een van de beste manieren om succesvol te worden. 

Passief Inkomen Genereren

Om te laten zien hoe je een passief inkomen kunt genereren laten we zeven methodes zien.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing promoot je producten van webwinkels in ruil voor een commissie. Hierbij promoten affiliate marketeers vaak producten via een eigen website of een social media account.

Omdat de website of social media account 24/7 online staat kun je op alle momenten van de dag geld verdienen en daarmee een passief inkomen genereren. Ook als je slaapt, op vakantie of iets anders aan het doen bent.

Hierdoor is affiliate marketing een van de beste methodes om een passief inkomen op te bouwen. 

Pluspunt: Bij affiliate marketing kun je veel geld verdienen zonder dat je eigen producten hoeft te hebben of aan klantenservice doet. Dit doen de webshops waarvan je producten promoot allemaal zelf. Hierdoor is affiliate marketing een risicoloze methode.

Minpunt: Hoewel je met affiliate marketing een passief inkomen kunt genereren moet je wel tijd investeren in het bouwen van een website of sociale media account. Daarnaast moet je voldoende content plaatsen om ook bezoekers te trekken. 

Wil je weten hoe dit moet? Bekijk dan eens de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Met deze videocursus leer je aan de hand van 60 video’s alles over affiliate marketing. Van het bouwen van een website tot het zoeken van producten.

Aandelen

Wanneer je geld over hebt kunnen aandelen een mooie manier zijn om een passief inkomen te creëren. Over de afgelopen 10 jaar hebben aandelen namelijk gemiddeld 7,2 procent rendement per jaar opgeleverd.

Daarnaast bestaan er ook veel aandelen die dividend uitkeren. Hierbij krijg je een deel van de winst van het bedrijf uitbetaald als aandeelhouder. Hierdoor kun je met aandelen zowel door koersstijging als dividenduitkeringen geld verdienen.

Pluspunt: Waar je bij een methode als affiliate marketing nog tijd moet investeren om het passieve inkomen op te bouwen, is dit bij aandelen niet het geval. Zodra je de aandelen hebt gekocht hoef je er niet meer naar om te kijken.

Minpunt: Je moet geld over hebben om te investeren in aandelen. Daarnaast kunnen aandelen naast stijgen ook dalen in waarde. Dit maakt aandelen een wat meer risicovolle methode. Daarom is het belangrijk om alleen met geld te beleggen dat je ook daadwerkelijk kunt missen en de juiste aandelen te selecteren.

Cryptocurrency

Een andere manier van beleggen is cryptocurrency. Hierbij koop en verkoop je cryptomunten met het doel om te profiteren van koersstijgingen. Vergeleken met aandelen zijn cryptomunten een stukken volatieler.

Dit betekent dat de waardes van cryptomunten sterker in waarde schommelen. Hierbij is het wel belangrijk dat je alleen munten koopt die al een tijd bestaan en zich hebben bewezen.

Pluspunt: Doordat de waardes van cryptomunten volatieler zijn kun je sneller een passief inkomen genereren.

Minpunt: Kennis bij cryptocurrency is van zeer groot belang. Zonder voldoende kennis en strategieën zul je vrijwel altijd negatieve resultaten behalen. Dit doordat het belangrijk is om te weten hoe je cryptomunten veilig bewaart en in welke cryptomunten je wel en niet moet investeren.

Als je interesse hebt in cryptocurrency raden we de Crypto Portfolio aan. Hiermee leer je in welke cryptomunten je wel en niet moet investeren.

YouTube

Ben je iemand die erg creatief is? Dan kan YouTube een mooie methode zijn om geld te verdienen. Met YouTube maak en upload je video’s die vervolgens voor de miljarden gebruikers van YouTube toegankelijk worden. 

Je zult je misschien afvragen hoe dit dan een passief inkomen is. Wanneer je een video uploadt staat deze video jaren online. Hierdoor kan de video jarenlang geld verdienen door middel van advertenties of andere verdienmodellen. Hoe meer video’s je uploadt, hoe meer geld je verdient.

Pluspunt: Het beginnen van een YouTube kanaal is helemaal gratis. Daarom is dit een erg goedkope methode om een passief inkomen te creëren.

Minpunt: Het produceren van een goede YouTube video kan veel tijd en energie kosten. Daarbij is het belangrijk dat de video’s van hoge kwaliteit zijn, met onderwerpen waar kijkers ook echt geïnteresseerd in zijn. 

Verkopen op Bol

Tegenwoordig is het kopen van producten op het internet razend populair. Dit terwijl grote winkelstraten en winkelcentra langzaam leeglopen. Daarbij verkopen grote spelers als Bol en Coolblue dagelijks veel producten.

Maar wist je ook dat je zelf op Bol producten kunt verkopen? Ongeveer 50% van de producten van Bol wordt verkocht door externe verkopers. Hierbij kun je zelf producten inkopen uit het buitenland en verkopen op Bol, waarbij miljoenen bezoekers je producten zien.

Pluspunt: Producten verkopen op Bol wordt makkelijk gemaakt door verschillende services die Bol zelf aanbiedt. Zo kun je de logistiek van producten laten regelen door Bol zelf. Hierdoor hoef je zelf geen producten te bewaren en versturen.

Minpunt: Wanneer je wilt verkopen op Bol, moet je wel eerst ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is voldoende kennis van belang wanneer je winstgevend producten wilt verkopen.

Als je wilt beginnen als externe verkoper bij Bol, raden we BolMastery aan. In deze cursus leer je alles met betrekking tot verkopen op Bol. Van het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, inkopen van producten, verkopen van producten en het optimaliseren van je account.

Eigen cursus

Wanneer je zelf veel kennis hebt over een bepaald onderwerp kun je zelf een eigen online cursus maken. Hiermee leer je geïnteresseerde over een bepaald onderwerp in ruil voor een betaling.

Hoewel je veel tijd kwijt bent aan het maken van een cursus, kun je daarna elke maand een mooi passief inkomen verdienen. 

Pluspunt: Voor een cursus kun je redelijk veel geld vragen. Dit terwijl je geen productiekosten of verzendkosten hebt. Hierdoor kun je per verkochte cursus veel geld verdienen.

Minpunt: Het maken van een cursus kost veel tijd.

Vastgoed

Mocht je al een aardig vermogen hebben opgebouwd, dan is vastgoed een echte aanrader. Met vastgoed beleg je in een object om vervolgens maandelijks huurinkomsten te genereren.

Je kunt in veel verschillende soorten vastgoed beleggen. Denk aan kantoren, winkels, bedrijfsruimtes en woningen. Hierbij hebben panden met een hoger rendement vaak meer risico.

Pluspunt: Doordat in de meeste contracten sprake is van een huurindexatie, is vastgoed tegen inflatie beschermd. Daarnaast stijgt de waarde van het object in de meeste gevallen ook jaarlijks.

Minpunt: Wanneer je wilt investeren in vastgoed heb je veel geld nodig. Daarnaast duurt het altijd even voordat vastgoed weer verkocht is.

Passief Inkomen Genereren conclusie

In dit artikel heb je verschillende methodes geleerd om een passief inkomen te genereren. Het is vooral belangrijk dat je zelf aan de slag gaat en actie onderneemt!

Het opbouwen van een passief inkomen gaat namelijk niet vanzelf. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog. Wie weet waar jij over een jaar staat. 

Plaats een reactie