Personal Branding Voorbeelden

Tegenwoordig is personal branding essentieel voor elke influencer, coach of persoon die zijn verhaal met de wereld wilt delen. Daarnaast kan personal branding handig zijn als je werkt voor een bedrijf of juist solliciteert voor een nieuwe baan. Daarom laten we in dit artikel verschillende personal branding voorbeelden zien.

Voordat we verschillende personal branding voorbeelden laten zien, zullen we eerst toelichten wat personal branding nu precies is. Ook laten we in dit artikel een online cursus zien waarmee je in 8 stappen een personal branding plan creëert.

Wat is Personal Branding?

Iedereen weet wel wat zakelijke merken zijn zoals Coca Cola en Audi. Maar heb je wel eens nagedacht om een persoonlijk merk te hebben? Het idee van personal branding is voor veel mensen maar een raar idee.

wat is personal branding

Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Heb je bijvoorbeeld wel eens iemand zijn naam opgezocht op Google? Personal branding kun je zien als de manier waarop jij jezelf ‘als merk’ presenteert aan anderen.

Daarbij is het de bedoeling dat jou naam gekoppeld wordt aan een positief beeld. Dit om ook positieve dingen aan te trekken in het leven, zoals promoties, banen, opdrachten maar ook op persoonlijk vlak.

Want naast de zakelijke voordelen die je uit personal branding kunt halen, leer je met personal branding ook veel over jezelf. Dit resulteert ook weer in een positieve boost voor je zelfvertrouwen. 

Waarom is Personal Branding belangrijk?

Een personal brand is hoe je jezelf presenteert tegenover andere personen. Het geeft je daarbij de mogelijkheid om jouw sterke punten en passies te benadrukken. Dit zorgt ervoor dat mensen geloven dat ze je beter kennen, wat resulteert in meer vertrouwen.

In veel opzichten is personal branding uiteindelijk wat je onvergetelijk maakt. Op deze manier kun je jezelf onderscheiden van de duizenden andere mensen. Daardoor loop je altijd al een stap vooruit.

Personal branding kan erg moeilijk zijn. Met de cursus van P-Plan creëer je een succesvolle personal brand in 8 stappen. Dit door middel van 63 waardevolle lessen en 40 opdrachten. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

Personal Branding Voorbeelden

Om te laten zien dat personal branding meer voorkomt dan je in eerste instantie zou denken laten we een aantal personal branding voorbeelden zien. Hierbij zul je zowel Nederlandse als buitenlandse personal branding voorbeelden zien.

Personal branding Voorbeelden Nederland

Laten we eerst beginnen met een aantal Nederlandse voorbeelden.

Linda de Mol

Linda de Mol is een televisiepresentatrice waarvan haar naam over heel Nederland bekend is. Niet alleen door haar programma’s zoals linda’s zomerweek en linda’s winterweek. Ook door middel van haar eigen blad ‘Linda’ doet ze aan personal branding. Hierdoor komt haar naam op veel verschillende plekken voor, waardoor ze erg bekend is.

Enzo Knol

Ook bij influencers en vloggers is personal branding van groot belang. Hierbij heeft een van de grootste youtubers in Nederland, Enzo Knol zijn YouTube kanaal en social media accounts naar zijn eigen naam vernoemd. Daarbij kunnen fans van Enzo Knol ook zijn merchandise kopen. Hierdoor is de naam Enzo Knol erg bekend onder kinderen.

Boaz van Boggelen

Een ander voorbeeld van een vlogger die gebruik maakt van personal branding is Boaz van Boggelen. Ook hij verkoopt merchandise via zijn eigen webwinkel. Daarnaast is zijn naam erg bekend onder mensen die geïnteresseerd zijn in trampolineparken. Hierdoor heeft hij recentelijk de mogelijkheid gekregen om zijn eigen trampolinepark te openen. Daarmee zie je meteen de kracht die personal branding heeft.

Mark Rutte

Oke, misschien is Mark Rutte zelf niet zo zeer bezig met personal branding, toch is het een goed voorbeeld. Dit is vooral duidelijk tijdens verkiezingen. Hoewel veel mensen naar de standpunten van partijen zoeken, stemmen ook veel mensen op een persoon die ze herkennen. Daarbij behalen politici met een sterke personal brand over het algemeen betere resultaten. 

Personal Branding Voorbeelden Buitenland

Natuurlijk zijn er ook genoeg voorbeelden van personenen die gebruik maken van personal branding in het buitenland.

Elon Musk

Als je aan Tesla denkt, denk je meteen aan Elon Musk. Daarbij is zijn naam bijna net zo bekend als een merk als Coca Cola. Zelfs al heb je niks met technologie, heb je waarschijnlijk toch van Elon Musk gehoord. Hierbij heeft hij enorme sommen geld uitgegeven voor publiciteitsstunts zoals het lanceren van een Tesla naar de ruimte. 

Neil Patel

Neil Patel is een marketinggoeroe wiens gezicht overal op internet te vinden is. Hij heeft daarbij meerdere bedrijven opgerichten die diensten verlenen aan online bedrijven en websites. Hiervan is een bekend bedrijf Ubersuggest, een zoekwoorden tool. Wat vooral opvallend is, dat Neil Patel bij zijn bedrijven naar voren komt als het gezicht. Omdat hij zijn bekendheid inzet, zullen mensen sneller zijn diensten en producten gebruiken.

Doug the Pug

Het is misschien raar om een schattige hond toe te voegen aan deze lijst. Alleen als je met een hond 6,2 miljoen fans op Facebook en 3,4 miljoen fans op Instagram hebt, kun je stellen dat je succesvol bent met personal branding. Door de bekendheid worden verschillende merchandise producten verkocht in de Doug the Pug winkel. 

Personal Branding Stappenplan

Wanneer je een eigen personal brand wilt creëren raden we de Online Cursus Personal Branding van P-Plan aan. Met de cursus zul je leren om een personal brand te creëren door middel van acht stappen. 

Hierbij krijg je 63 waardevolle lessen en 40 opdrachten. Hierbij leer je om kansen te herkennen, moeilijke keuze te maken, je potentieel optimaal te benutten en te denken vanuit een groeimindset.

Uiteindelijk kun je hierdoor een communicatieplan en visual branding plan opstellen. Naast zakelijke voordelen zorgt dit voor meer zelfvertrouwen, betere zichtbaarheid en een positieve impact.

Met de onderstaande knop maak je gebruik van de tijdelijk actie. Wacht dus niet langer en onderneem vandaag nog actie.

Plaats een reactie