Review Bitvavo

In deze review over Bitvavo kom je alles te weten over het grootste handelsplatform voor crypto in Nederland. Het bedrijf begon in 2017 en is erg bekend onder beleggers door hun voordelige handelstarieven. 

Het platform wordt door zowel ervaren als beginnende beleggers gebruikt. Dit doordat Bitvavo erg gebruiksvriendelijk is voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptomunten. Voor ons een reden om een review te maken over Bitvavo en de gemakken van dit platform.

Verder kun je als lezer van VerdienExpert gebruik maken van een exclusieve welkomstaanbieding bij Bitvavo. Met deze aanbieding betaal je geen handelskosten over de eerste € 1000,-. Je maakt gebruik van de aanbieding door op een van de knoppen in dit artikel te klikken.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo staat dus bekend als het grootste en goedkoopste handelsplatform voor cryptomunten in Nederland. Het bedrijf komt uit Amsterdam en is sinds 2017 actief. Hierbij heeft het bedrijf sinds zijn oprichting het doel om cryptocurrency voor iedereen makkelijk toegankelijk te maken.

Het handelsplatform beschikt over twee interfaces. Je hebt een eenvoudig interface voor beginners en een geavanceerd interface voor ervaren handelaren. Bij het geavanceerde interface krijg je toegang tot uitgebreide grafieken waardoor je makkelijk trends kunt volgen. De verschillende interfaces maken dat Bitvavo erg geschikt is voor zowel beginnende als ervaren handelaren. 

Het is verder natuurlijk ook belangrijk dat je cryptocurrency veilig zijn opgeslagen. Daar hoef je bij Bitvavo geen zorgen om te maken. Crypto-tegoeden worden voornamelijk op beveiligde koude opslaglocaties opgeslagen. Hierdoor weet je zeker dat je tegoeden veilig zijn.

Opgesomd zijn de grootste voordelen van Bitvavo:

 • Tijdelijk tot € 1000 gratis handelen via VerdienExpert;
 • Aparte stichting voor klant-tegoeden en veel IT-beveiliging;
 • Handelen in meer dan 75 cryptomunten;
 • Ook handelen via de Bitvavo app;
 • Verschillende interfaces voor het verhandelen van cryptomunten;
 • Het goedkoopste handelsplatform van Nederland, ook met kleine bedragen.
wat is bitvavo

Hoe werkt Bitvavo?

Om een beter beeld te geven van Bitvavo zullen we stap-voor-stap uitleggen hoe het precies werkt. Met dit stappenplan uit onze Bitvavo review weet je precies de stappen om te beginnen.

Beginnen met Bitvavo

Voordat je kunt gaan handelen in cryptocurrency heb je natuurlijk een account nodig bij Bitvavo. Deze kun je aanmaken met de volgende stappen.

 1. Maak een nieuw account aan bij Bitvavo. (via deze link betaal je geen handelskosten over de eerste € 1000,-)
 2. Vul je gegevens in en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Bitvavo.
 3. Verifieer je persoonsgegevens en e-mailadres. Het is tegenwoordig verplicht vanuit de overheid dat je legitimatie geverifieerd wordt.
 4. Koppel een bankrekening met je account. Door een bankrekening te koppelen aan je Bitvavo-account kun je gemakkelijk geld storten en laten uitbetalen.
 5. Stort een tegoed naar je Bitvavo-account.
 6. Begin met handelen door cryptomunten te kopen via een van de interfaces van Bitvavo.

Uitbetalen bij Bitvavo

Natuurlijk komt ook het moment waarop je het verdiende geld met het handelen in cryptomunten wilt laten uitbetalen vanuit Bitvavo naar je bankrekening. Dit is gelukkig ook erg eenvoudig met de volgende stappen.

 1. Verkoop de cryptomunten waarvan je geld wilt laten uitbetalen. Het bedrag wordt vervolgens automatisch toegevoegd aan je tegoed;
 2. Ga terug naar het dashboard en klik op tegoed opnemen;
 3. Vervolgens kun je invullen en bevestigen hoeveel je van het tegoed wilt opnemen. Het bedrag staat in de meeste gevallen binnen 1 werkdag op je rekening.

Bitvavo Fees

Zoals eerder gezegd is Bitvavo het goedkoopste platform om in crypto te handelen van Nederland. Het is natuurlijk belangrijk dat een platform goedkope handelskosten heeft aangezien dit direct effect heeft op het geld dat je verdient.

Veel andere brokers rekenen vaak goedkope tarieven wanneer je grote bedragen aan cryptomunten koopt. Maar wanneer je vervolgens met een klein bedrag wilt gaan investeren worden de kosten in een keer heel hoog.

Bij Bitvavo is dit niet het geval. Zelfs voor de allerkleinste transacties wordt maar 0,25% fee in rekening gebracht. Hierdoor ben je met Bitvavo zeer voordelig uit. Hieronder hebben we een overzicht van de handelskosten gemaakt.

Met onze actie betaal je ook nog eens geen handelskosten over de eerste € 1000. Deze actie is 7 dagen na registratie via deze link geldig.

Volume (30 dagen)Taker KostenMaker Kosten
€ 0+0.25%0.15%
€ 50.000+0.25%0.15%
€ 100000+0.20%0.10%
€ 250.000+0.16%0.08%
€ 500.000+0.12%0.06%
€ 1.000.000+0.10%0.04%
€ 2.500.000+0.08%0.02%
€ 5.000.000+0.06%0.01%
€ 10.000.000+0.05%0.00%

Is Bitvavo betrouwbaar?

Natuurlijk is het altijd belangrijk om te weten of een bedrijf betrouwbaar is. Dit is nog meer het geval bij een bedrijf die omgaat met miljoenen aan cryptomunten van hun gebruikers. Dus daarmee is de vraag of Bitvavo betrouwbaar is.

Als eerst is het erg fijn om te weten dat Bitvavo gewoon in Nederland ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Dit onder de bedrijfsnamen Deranova B.V. (66790611) en Fortuna Holding B.V. (68739087). Hierbij is Bitvavo gevestigd aan de Herengracht 450, 1017 CA in Amsterdam.

Verder heeft het bedrijf een aparte stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments. Deze stichting is opgericht voor het beheer van klant-tegoeden. In het geval dat Bitvavo failliet zou gaan betekent dit dat de klant-tegoeden veilig staan weggesteld bij de stichting en deze dus niet kwijt zijn.

Natuurlijk is in de huidige wereld waar hackers altijd op de loer zijn, een goed beveiligt handelsplatform van groot belang. Ook hier heeft Bitvavo goed over nagedacht.

Het grootste gedeelte van de cryptocurrency wordt opgeslagen in een cold storage. Daarnaast beschikt de infrastructuur over de hoogste klasse in veiligheid en wordt 24/7 gemonitord. Ook toets Bitvavo regelmatig de systemen door middel van onafhankelijke security audits.

Dit is een korte opsomming van de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen. Daarmee is Bitvavo een erg betrouwbaar handelsplatform doordat ze bovengemiddeld veel veiligheidsmaatregelen hebben getroffen voor hun handelsplatform, privacy van gebruikers en klant-tegoeden.

is bitvavo betrouwbaar

Diensten Bitvavo

Als gebruiker van Bitvavo krijg je ook gratis toegang tot de volgende diensten. 

Bitvavo app

Met de Bitvavo app kun je ook onderweg en buitenshuis handelen in cryptocurrency. Mocht je hierdoor snel cryptomunten willen verhandelen heb je daarvoor geen laptop of computer nodig. 

De Bitvavo app is zowel beschikbaar voor Android als IOS. Nadat je de app hebt gedownload kun je inloggen met jouw Bitvavo-account en beginnen met handelen.

Bitvavo staking

Staking kun je zien als een soort geld dat je op een spaarrekening zet. Bij staking hou je cryptomunten vast voor een onbepaalde tijd en ontvang je daarover rente. Deze rente ligt gemiddeld op 7,5% per jaar.

De rente krijg je meestal uitgekeerd in vorm van de munt zelf. Hoewel je niet alle cryptomunten kunt staken kun je op Bitvavo meer dan 15 verschillende cryptomunten staken. Je kunt wanneer je op Bitvavo begint zelf kiezen of je staking wilt inschakelen of uitschakelen.

Bitvavo koersen

Met Bitvavo kun je alle koersen van cryptomunten die Bitvavo aanbiedt in de gaten houden. Hierbij kun je ook indicatoren instellen en ontwikkelingen nauwkeurig volgen. Het mooie is dat je op het scherm van de koersen ook meteen cryptomunten kunt verhandelen. Hierdoor kun je bij belangrijke ontwikkelingen direct reageren.

bitvavo koersen

Bitvavo wallet

Door te handelen met Bitvavo heb je geen eigen wallet meer nodig. Je krijgt namelijk standaard als gebruiker een unieke wallet. Hierbij kun je ook jouw eigen account extra beveiligen door de two-factor authentication in te schakelen.

Mocht je toch liever met een eigen hardware wallet werken, is het ook mogelijk om cryptomunten te storten van Bitvavo naar je eigen wallet en andersom. Hierdoor heb je altijd de mogelijk om cryptomunten zoveel mogelijk in eigen beheer te houden. 

Voordelen Bitvavo

Al met al heeft Bitvavo veel voordelen als gebruiker. Een totale opsomming van de voordelen van Bitvavo zijn:

 • Gebruiksgemak
  Door de twee interfaces is Bitvavo gemakkelijk te gebruiken voor zowel de beginnende als ervaren handelaar.
 • Goedkoop
  Tijdelijk tot € 1000 gratis handelen via VerdienExpert. Hierna betaal je maximaal 0,25% handelskosten. Ook wanneer je met kleine bedragen handelt, maak je nog steeds gebruik van dit lage tarief.
 • Eigen app
  Ook onderweg en buitenshuis makkelijk handelen met de Bitvavo app. Deze app is zowel voor IOS als Android beschikbaar.
 • Goede beveiliging
  Veilig doordat cryptomunten worden opgeslagen op beveiligde koude opslaglocaties en doordat klantentegoeden onderdeel zijn Stichting Bitvavo Payments en niet van Bitvavo B.V.
 • Passief inkomen verdienen
  Met de Bitvavo staking dienstverlening kun je ook nog eens rente verdienen op cryptomunten. Hierdoor verdien je nog eens extra geld wanneer je cryptomunten lange termijn in je portefeuille houdt. 
 • Klantenservice
  Nederlandse klantenservice die je makkelijk kunt bereiken.
 • Wallet
  Door gebruik te maken van Bitvavo heb je geen eigen wallet meer nodig.

Nadelen Bitvavo

Natuurlijk is geen enkel handelsplatform perfect. Wij hebben de volgende nadelen ondervonden aan Bitvavo.

 • Niet telefonisch bereikbaar
  Helaas is Bitvavo niet telefonisch bereikbaar. Voor degene onder ons die graag bellen voor het stellen van vragen is dit een nadeel. Aan de andere kant is het gezien de huidige omstandigheden waarbij het aantal handelaren flink groeit ook wel begrijpelijk. 
 • Weinig kleine altcoins
  Bitvavo heeft wat minder kleinere altcoins dan andere handelsplatformen. Dit doordat Bitvavo hun focus graag legt op goedkope tarieven en een platform dat gebruiksvriendelijk is. Wel is Bitvavo druk bezig om steeds meer cryptomunten toe te voegen.

Review Bitvavo

Natuurlijk kunnen we eenvoudig onze eigen goede ervaringen met Bitvavo delen, maar om tot een objectieve Review over Bitvavo te komen, hebben we gekeken naar hoe andere gebruikers het handelsplatform hebben beoordeeld. Hierbij kijken we naar de Bitvavo recensies die op Trustpilot zijn geplaatst.

Op het moment van schrijven zijn op Trustpilot 5464 Bitvavo reviews geplaatst. Hierbij krijgt Bitvavo gemiddeld 4,4 sterren van de vijf. Daardoor geven gebruikers van Bitvavo het handelsplatform een uitstekende beoordeling.

bitvavo review

Vooral het gebruiksgemak van het handelsplatform wordt erg gewaardeerd door de gebruikers. Ook worden de app en de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende interfaces vaak genoemd.

Maar hoe staan de reviews van Bitvavo in vergelijking met andere platformen waarop je kunt handelen? In de onderstaande tabel hebben we een overzicht met de alternatieven van Bitvavo en hun scores op Trustpilot.

PlatformAantal ReviewsBeoordeling
Bitvavo54644,4 / 5
BTC Direct80244,3 / 5
Bitcoinmeester13594,0 / 5
LiteBit.eu22043,1 / 5
Binance7882,1 / 5
Kraken621 1,9 / 5
Coinbase38851,6 / 5

Uit de tabel blijkt dat Bitvavo onder platformen waar je in cryptocurrency kunt handelen het best beoordeeld wordt, dicht gevolgd door BTC Direct. Daarmee is het duidelijk dat gebruikers van Bitvavo erg positief zijn!

Conclusie Review Bitvavo

Al met al is Bitvavo een uitstekend handelsplatform voor zowel de beginnende als ervaren crypto handelaar. Je kunt met Bitvavo namelijk goedkoop, gebruiksvriendelijk, veilig en samen met veel handig functies handelen in cryptocurrency.

Daarom is dit handelsplatform een echte aanrader! Het is tevens ook mogelijk om te beginnen met kleine bedragen om te kijken of Bitvavo wel of niet bevalt. Je kunt bij Bitvavo al vanaf € 1,- handelen. Ook al koop je voor € 1,- een cryptomunt, maak je nog steeds gebruik van de lage handelstarieven.

Als je graag zelf contact met Bitvavo wilt opnemen voor verdere vragen kan dit via support@bitvavo.com. 

Gratis Crypto Training

Mocht je nog niet weten of handelen in cryptocurrency wat voor je is of gewoon meer willen leren voordat je begint? Dan bieden we via onze partner AllesOverCrypto een gratis crypto training aan.

Je zult hierbij 1,5 uur aan videomateriaal ontvangen waarin je de basis over cryptocurrency zult leren. Met de onderstaande knop krijg je toegang tot de gratis training.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost Bitavo?

Bitvavo heeft de voordeligste tarieven in Nederland. Je betaalt hierbij maximaal 0,25% aan handelskosten bij een trade.

Hoe snel betaalt Bitvavo geld uit?

Het geld dat je wilt opnemen vanuit je Bitvavo-account staat meestal binnen een werkdag op je rekening.

In hoeveel cryptomunten kun je handelen bij Bitvavo?

Op Bitvavo kun je in meer dan 75 verschillende cryptomunten handelen. Hierdoor heb je genoeg keuze voor het maken van trades.

Heeft Bitvavo een eigen app?

Bitvavo heeft zowel voor IOS als Android een app die je gratis kunt downloaden. Hierdoor kun je ook buitenshuis handelen in cryptomunten.

Plaats een reactie