Rijk worden met Daytraden

In dit artikel kom je alles te weten over rijk worden met daytraden. Hierbij ontdek je de twee methodes waarop je kunt daytraden en hoe je ermee kunt beginnen. Ook kijken we naar hoeveel je kunt verdienen en de risico’s die komen kijken bij daytrading. 

Wat is Daytrading?

Daytraden is een van de meest gebruikte handelsstijlen. Hierbij koopt en verkoopt de handelaar binnen één handelsdag financiële instrumenten. Aan het einde van de dag zijn hierbij alle posities afgesloten.

Een daytrader profiteert dus van kleine koersbewegingen. Hierbij houdt een daytrader een financieel instrument soms maar enkele minuten aan voordat de verkoop weer volgt.

Bij daytraden is het belangrijk dat je snel beslissingen kunt nemen op basis van ontwikkelingen van een koers en indicatoren. Ook is concentratie, kennis en discipline belangrijk om succesvol te worden met daytraden. 

Rijk worden met daytraden

De twee manieren waarop handelaren rijk worden met daytraden is via de beurs en met daytraden in crypto.

Rijk worden met daytraden beurs

Traditioneel vindt daytraden voornamelijk plaats op de beurs. Hierbij kun je traden in aandelen, grondstoffen en valuta. Ook is het mogelijk om met een hefboom te handelen op de beurs.

Belangrijk is dat het beleggingsproduct waarin je wilt gaan handelen op de beurs wel voldoende volatiliteit toont. Dit is een term die aangeeft dat een financieel instrument sterk in waarde schommelt. Als daytrader wil je daarbij natuurlijk profiteren van prijsschommelingen.

Verder heb je op de beurs vaak twee keuzes wanneer je een order plaatst:

  • Koop order: Je verdient geld zodra de koers een stijgende prijs heeft
  • Short order: Je verdient geld zodra de koers een dalende prijs heeft

Daytraden op de Amerikaanse aandelenbeurs is over de afgelopen jaren ook erg populair geworden. Dit aangezien zich dagelijks veel kansen voordoen op deze beurs en de openingstijden van 15.30 tot 22.00 ideaal zijn voor veel daytraders. 

In de Daytrading Masterclass 2.0 van Kevin Timmer zul je alles leren over daytraden op de Amerikaanse aandelenbeurs. Naast een volledige videocursus kun je live meekijken hoe hij te werkt gaat!

rijk worden met daytraden beurs

Rijk worden met daytraden crypto

Daytraden in crypto is tegenwoordig ook erg populair. Hierbij is crypto weer helemaal terug van weggeweest sinds 2021. 

Vergeleken met aandelen zijn crypto een stuk volatieler wat betekent dat cryptomunten vaak grote stijgingen en dalingen meemaken. Hierdoor heb je dagelijks erg veel kansen om geld te verdienen met daytrading in crypto.

Ook een voordeel van crypto is dat de beurs 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend is. Hierdoor kun je elk moment van de dag en zelfs in het weekend daytraden. Verder heb je ruim 9000 verschillende cryptomunten waarin je kunt handelen naast de welbekende Bitcoin.

Een ander voordeel is dat je ook met kleine bedragen kunt daytraden. Waar je op de beurs met daytraden vaak minstens duizend euro nodig hebt, kun je met crypto al vanaf honderd euro beginnen afhankelijk van de broker.

Met de Crypto Masterclass leer je alles omtrent crypto. Hierbij krijg je toegang tot ruim 36 uur aan videomateriaal, 6 e-books en een eigen community. Via de onderstaande knop kun je eerst de gratis training volgen.

Beginnen met daytraden

Tegenwoordig kun je vanuit huis gemakkelijk beginnen met daytraden. Dit aangezien je verschillende platformen hebt waarop je kunt handelen. Belangrijk is dat je op een platform de beschikking hebt tot actuele live koersen.

Ook is het als daytrader belangrijk dat je een platform kiest met goedkope handelstarieven. Omdat je als daytrader dagelijks veel transacties maakt hebben handelstarieven een grote invloed op het geld dat je verdient.

Je kunt bijvoorbeeld op de volgende drie platforms beginnen met daytraden:

Daytraden rendement

Veel mensen vragen zich af wat een daytraden nu precies verdient. Dit is helaas moeilijk te zeggen aangezien hier geen concrete cijfers van zijn. Ook is dit geheel afhankelijk van je strategie, kennis, aantal trades per dag, inleg en risico van de trades.

Een mooi streven zou zijn om gemiddeld € 100,- per dag te verdienen. Hiermee zal je dan per maand op € 3000,- uitkomen waarmee je een mooi maandelijks inkomen hebt.

daytraden rendement

Daytraden risico’s

Belangrijk om te realiseren is dat daytraden best risicovol is. Het grootste gedeelte van de mensen verliest daarbij ook geld met daytraden terwijl maar een klein gedeelte grote bedragen verdient.

Ga dus vooral niet daytraden wanneer je nog geen kennis hebt over handelen. We raden aan om altijd eerst een boek te lezen of cursus te volgen over daytrading voordat je begint.

Verder is het belangrijk dat je nooit geld inzet dat je nodig hebt. In het ergste geval kun je uiteraard je volledige inleg verliezen. Geld inzetten dat je nodig hebt kan tevens ook leiden tot onverantwoorde emotionele keuzes.

Alternatieve daytraden

Hoewel rijk worden met daytraden misschien aantrekkelijk, kan dit moeilijk zijn en veel tijd kosten. Je zult immers op de dagen dat je gaat daytraden de koersen continu in de gaten moeten houden. 

Daarom kan afhankelijk van jouw situatie een alternatieve methode om geld te verdienen mogelijk aantrekkelijker zijn. 

Beleggen op lange termijn

Naast daytraden kun je uiteraard ook beleggen op lange termijn. Hierbij koop je aandelen of crypto die je vervolgens voor de langere termijn aanhoudt zonder erna om te kijken. Het voordeel hiervan is dat je minder tijd kwijt bent en het daarnaast ook minder risicovol is. 

Stel je belegt bijvoorbeeld op de beurs in een indexfonds heb je in één keer alle aandelen van een bepaalde beurs. Hiermee zul je hetzelfde rendement halen als een bepaalde beursindex. Dit is hiermee goedkoper en minder risicovol dan actief beleggen.

Om meer te leren over beleggen op lange termijn raden we de Trading Navigator Methode aan. In deze cursus gemaakt door Harm van Wijk leer je alles over beleggen op de beurs. Via de onderstaande knop kun je een gratis training volgen.

Business opbouwen

Wil je liever geen geld investeren in aandelen of crypto en hiermee geen risico lopen? Dan zijn er ook andere mogelijkheden om geld te verdienen. Dit met opstarten van een eigen onderneming. 

Sinds de komst van het internet zijn er vele mogelijkheden voor geld verdienen vanuit huis. Denk aan het verkopen van producten op bol.com, dropshipping, enquetes invullen of websites bouwen met affiliate marketing.

Op onze website kun je deze en vele andere methodes vinden! Neem dus vooral een kijkje om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Rijk worden met daytraden conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar twee methodes voor rijk worden met daytraden. We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over de mogelijkheden en kansen die daytrading aanbiedt.

Zoals eerder gezegd is het belangrijk dat je eerst kennis opbouwt voordat je begint. Ook is het belangrijk dat je bewust bent van de risico’s waarbij voor jouw situatie mogelijk een alternatieve mogelijkheid een betere keuze kan zijn.

Plaats een reactie