SMMB Cursus: 2 Beste Opties & Tips

Het starten van een social media marketing bureau is een erg goede methode om geld te verdienen via het internet. Maar het starten van een eigen social media marketing bureau is nog niet zo gemakkelijk. Daarom helpen we in dit artikel bij het vinden van een SMMB cursus

Daarbij leggen we uit welke waarde een SMMB cursus heeft. Daarnaast laten we twee goede opties zien waarvan je gebruik kunt maken.

Waarom een SMMB Cursus volgen?

Doordat veel bedrijven tegenwoordig op zoek zijn naar partijen die hun social media willen beheren, is er veel vraag naar social media marketing bureau’s. Hierdoor is het starten van een eigen social media marketing bureau een grote kans in deze tijd!

waarom een SMMB cursus volgen

Maar bij het opstarten van een social media marketing bureau komt veel kijken. 

  • Hoe schrijf ik me in bij de Kamer van Koophandel?
  • Hoe benader ik klanten voor mijn social media marketing bureau? 
  • Hoe beheer ik een social media account van een klant? 
  • Hoe zet ik advertenties op voor klanten?
  • Hoe maak ik funnels waardoor bedrijven meer klanten krijgen?

Een SMMB cursus zal antwoord geven op dit soort vragen. Daardoor zorgt het ervoor dat je voorbereid bent en over belangrijke kennis beschikt bij het opstarten en managen van een social media marketing bureau.

SMMB Cursus

Het volgen van een SMMB cursus is voornamelijk geschikt voor personen die niet bang zijn om bedrijven te benaderen. Dit omdat je bij een social media marketing bureau regelmatig verkoopgesprekken voert met bedrijven.

Wanneer je liever op de achtergrond optreed, is een methode als affiliate marketing of daytraden op de Amerikaanse aandelenmarkt een betere optie.

Voor het starten van een social media marketing bureau kun je de volgende cursussen volgen:

SMMB Masterclass

De SMMB Masterclass is een cursus die wordt gegeven door Boyd Hoek. Hij heeft met zijn eigen marketing bedrijf genaamd Digital Presence veel geld verdient door social media advertenties voor bedrijven te beheren.

Het verdienmodel dat bij de Masterclass wordt uitgelegd, is dan ook het opzetten van Facebook en Instagram advertenties voor bedrijven. Hiermee leveren de advertenties deze bedrijven maandelijks veel nieuwe klanten op.

Voor het opzetten van de advertenties, betalen bedrijven tussen de duizend en tweeduizend euro per maand, omdat de advertenties maandelijks klanten opleveren. Doordat advertenties maandelijks doorlopen komen deze inkomsten ook maandelijks terug.

Het mooie van dit verdienmodel is, dat je ook meerdere klanten kunt hebben. Dit doordat je een social media marketing bureau erg makkelijk kunt opschalen. Stel je eens voor dat je tien klanten hebt die duizend euro per maand betalen? Dan heb je een maandelijks inkomen van tienduizend euro!

De SMMB Masterclass bestaat uit twee delen

In het eerste deel wordt alle belangrijke kennis over het opzetten van social media advertenties en funnels uitgelegd. Hierdoor leer je om klanten binnen te halen voor bedrijven met social media advertenties. Dit is natuurlijk waar deze bedrijven je uiteindelijk voor betalen.

In het tweede deel wordt uitgelegd hoe je aan klanten komt. Zonder klanten heb je natuurlijk geen inkomsten. Daarom wordt uitgelegd hoe je ‘high-end-klanten’ binnenhaalt door middel van sales calls.

Verder bevat de SMMB Masterclass uitgebreide video’s, sales scripts en kant-en-klare hulpmiddelen. Daarbij zul je onder andere kant-en-klare contracten ontvangen. Hierdoor heb je toegang tot belangrijke hulpmiddelen voor het opstarten en managen van een social media marketing bureau.

De SMMB Masterclass biedt ook een gratis training aan om mee te beginnen. Hierdoor kun je ontdekken of het starten van een social media marketing bureau echt iets voor jou is.

smmb masterclass

Agency Masterclass

Een andere optie voor een SMMB cursus is de Agency Masterclass. Deze cursus wordt gegeven door Mitchell Weijerman. Net als Boyd Hoek, heeft Mitchell Weijerman ook met een eigen bedrijf advertenties geregeld voor klanten. Daarnaast heeft hij ook gewerkt bij Google.

De Agency Masterclass bestaat uit zeven onderdelen. Ook in deze cursus wordt uitgebreid uitleg gegeven over het opzetten en beheren van advertenties om klanten binnen te halen voor bedrijven.

Ook wordt uitgelegd hoe je klanten kunt binnenhalen en deze op lange termijn tevreden houdt. Daarnaast laat de cursus zien hoe je een social media marketing bureau kunt schalen, om zo jouw inkomsten verder te vergroten.

Wat de Agency Masterclass ook heeft, is wekelijkse groepscoaching. Hierdoor kun je elke week vragen stellen aan een van de coaches van de cursus. Daarmee ben je gelijk up-to-date over de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media marketing.

Verder heeft de cursus sales scripts en templates, een exclusieve community en een KvK success checklist. Hierdoor is net als de SMMB Masterclass, de Agency Masterclass een uitgebreide cursus waarmee je alles zult leren over het opstarten van een social media marketing bureau.

Agency Masterclass

SMMB Masterclass VS Agency Masterclass

Met beide cursussen zul je leren om een eigen social media marketing bureau te starten. Hierdoor heb je misschien de vraag; ‘Welke cursus kan ik het beste volgen?’.  

Als eerst zit er weinig verschil tussen de twee cursussen. Zo hebben beide cursussen dezelfde prijs, een exclusieve community, levenslang toegang, 14 dagen tevredenheidsgarantie en verschillende hulpmiddelen zoals sales scripts.

Waar wel verschil in zit, is de inhoud van de cursussen. Over het algemeen zijn de video’s en uitleg van Boyd Hoek bij de SMMB Masterclass fijner. Dit kan echter een persoonlijke voorkeur zijn.

Daartegenover focust de Agency Masterclass zich weer meer op de mindset die moet hebben bij het starten van een social media marketing bureau. Mocht je geïnteresseerd zijn in het beheersen van een echte ondernemers mindset, kun je beter voor de Agency Masterclass gaan.

Bedenk daarom voornamelijk wat jouw persoonlijke voorkeur is. Aangezien beide cursussen erg goed zijn en je uitgebreid zullen helpen bij het starten van een social media marketing bureau!

SMMB Cursus Conclusie

In dit artikel hebben we twee verschillende opties laten zien voor een SMMB cursus. Het is vooral belangrijk om te weten of een social media marketing bureau echt iets voor je, voordat je met een cursus begint.

Daarom raden we nogmaals aan om te beginnen met de gratis training van de SMMB Masterclass. Hierdoor zul je ontdekken of het starten van een social media marketing bureau wel of niet iets voor jou is.

SMMB Banner

Plaats een reactie