SMMB Social Media Marketing Bureau

Tegenwoordig is het starten van een eigen SMMB erg populair. Dit met een goede reden. Door middel van een eigen SMMB kun je namelijk een extra inkomen opbouwen op het internet.

Vooral voor personen die niet bang zijn om bedrijven te benaderen is het starten van een SMMB een erg goede methode. Daarbij zijn ook veel eigenaren van SMMB’s zelfstandig geworden waardoor ze niet meer hoeven te werken voor een baas.

In dit artikel zul je alles te weten komen over een SMMB. Daarbij kijken we naar wat een SMMB is, hoe je geld kunt verdienen en hoe je kunt starten met een SMMB.

SMMB betekenis

Het begrip SMMB is een afkorting voor de term social media marketing bureau. In het Engels wordt dit begrip ook wel eens aangeduid als SMMA, namelijk social media marketing agency.

Wat is SMMB?

Een social media marketing bureau is een bedrijf dat de social media verzorgt in opdracht van bedrijven. Het gaat hierbij voornamelijk over het opzetten van betaalde advertenties voor de opdrachtgevers.

Het doel van een social media marketing bureau is om uiteindelijk meer bezoekers, leads en verkopen te genereren voor de opdrachtgever. Daarbij zal het SMMB ook de advertenties onderhouden en optimaliseren.

Bij veel bedrijven is er vraag naar een social media marketing bureau. Dit omdat de opdrachtgever zich dan kan focussen op de primaire bedrijfsactiviteiten, terwijl het SMMB zich bezighoudt met adverteren op sociale media.

wat is SMMB

Geld verdienen met een SMMB

Het verdienmodel van een SMMB is eigenlijk vrij eenvoudig. Het social media marketing bureau zal de social media verzorgen voor bedrijven in ruil voor een geldvergoeding. 

Veel bedrijven zien tegenwoordig het belang en potentie van social media. Dit is namelijk een goede methode om meer verkopen te realiseren voor een bedrijf. Daarbij komt de expertise van een SMMB bedrijven goed te pas.

Bedrijven werken ook graag samen met social media marketing bedrijven aangezien dit goedkoper is dan het inhuren van een vaste medewerker. Daarbij is een SMMB op factuurbasis zowel goedkoop als risicoloos voor bedrijven.

Hoeveel verdien je met een SMMB?

Hoeveel je kunt verdienen met een SMMB hangt af van twee factoren. Dit zijn het aantal bedrijven die je als klant hebt en de bedrijfsgrootte van de klanten.

Als eerste is het aantal bedrijven van belang. Wanneer je net begint met een social media marketing bureau moet je natuurlijk de eerste bedrijven als klant binnenhalen. Daarmee zul je de eerst maanden van een SMMB nog niet zoveel klanten hebben.

Wanneer je echter langer bezig bent met je social media marketing bureau zul je naar verloop van tijd steeds meer klanten krijgen. Dit natuurlijk op de voorwaarde dat je het SMMB op een goede manier managet. Zodoende kun je steeds meer bedrijven als klant binnenhalen en daarmee je inkomsten verhogen.

Als tweede is de bedrijfsgrootte van de klanten belangrijk. Grotere bedrijven zijn over het algemeen bereid om meer te betalen dan kleine bedrijven. Daarom kun je soms met een paar grote klanten evenveel verdienen als met veel kleine klanten.

Met een social media marketing bureau kun je uiteindelijk een mooi inkomen opbouwen. Over het algemeen verdient een SMMB die al wat klanten heeft geworven tussen de € 1000,- en € 10.000,- per maand. 

hoeveel verdien je met een SMMB

SMMB Starten

Wanneer je een social media marketing bureau wilt starten raden we de volgende stappen aan.

Stap 1: Kennis 

Voordat je kunt beginnen met een social media marketing bureau is het belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt. Wanneer dit namelijk niet het geval is, zul je moeilijk een succesvol SMMB kunnen opbouwen.

Ten eerste is het belangrijk dat je voldoende weet over advertenties opzetten en beheren op social media. Dit is namelijk de service die je met een social media marketing bureau aanbiedt aan bedrijven. Daarom is het belangrijk dat je hier genoeg over weet.

Ten tweede is het belangrijk dat je op een goede manier bedrijven kunt benaderen om nieuwe klanten binnen te halen. Hierbij kunnen sales scripts ook handig zijn. Daarnaast is het belangrijk om kennis te hebben over bijzaken zoals het opzetten van een contract.

Wanneer je zelf weet dat je nog niet over voldoende kennis beschikt, is het aangeraden om een SMMB cursus te volgen. Een voorbeeld hiervan is de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Met de onderstaande knop kom je hier meer over te weten.

Stap 2: Niche kiezen

Het beste kun je met een social media marketing bureau focussen op een specifieke branche en sector. Hiermee zul je namelijk een eigen identiteit en specialiteit creëren voor je SMMB. Daarnaast heb je ook gelijk voor jezelf een duidelijk doel voor welk soort bedrijven je wilt benaderen.

Wel is het belangrijk dat je een niche kiest waar bedrijven ook echt geïnteresseerd zijn in social marketing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandarts bedrijven of speciaalzaken.

Stap 3: Pakketten samenstellen

Social media is een groot begrip waarbij je veel verschillende social media platforms hebt. Zo kun je bijvoorbeeld promotie maken voor bedrijven via platforms als Google Ads en Facebook Ads.

Daarom kan het handig om een aantal pakketten samen te stellen. Denk hierbij aan een voordelig, medium en uitgebreid pakket met verschillende mogelijkheden en prijzen. Hierdoor hebben klanten keuze uit verschillende opties.

Stap 4: Klanten werven

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk om klanten te werven voor je social media marketing bureau. Zonder klanten zul je namelijk geen inkomsten genereren. Wanneer je net begint met een SMMB is het hierbij aangeraden om klein te beginnen.

Zoek hierbij je eerste klanten in het kleine segment. Denk hierbij aan kleine bedrijven die nog niet zo actief zijn met social media. Vooral de eerste klanten waarmee je voornamelijk op persoonlijk niveau contact zult hebben zullen belangrijk zijn. 

De eerste klanten zullen namelijk helpen om naamsbekendheid te generen en een portefeuille op te bouwen. Daarnaast zul je als met een beginnend SMMB veel leren van je eerste klanten.

Stap 5: Schalen

Op lange termijn kun je geleidelijk steeds meer klanten werven en je portefeuille uitbreiden. Hierbij zal het tonen van positieve resultaten die je behaalt voor jouw klanten ook zeer effectief werken bij het werven van nieuwe klanten.

Uiteindelijk zul je met een uitgebreid portefeuille ook steeds meer geld gaan verdienen. Daarbij zijn er genoeg mensen met een SMMB die rond de € 10.000,- per maand verdienen.

SMMB Masterclass Boyd Hoek

Wanneer je wilt beginnen met een social media marketing bureau raden we de SMMB Masterclass van Boyd Hoek aan. In deze 6-weekse online masterclass zul je namelijk alles leren om een succesvol social media marketing bureau te beginnen.

De masterclass is erg waardevol omdat het beginnen met een social media marketing bureau lastig kan zijn als je niet over de juiste kennis beschikt. Denk hierbij aan zaken zoals het aanmaken en beheren van campagnes en het werven van klanten voor jou SMMB.

Daarom heeft Boyd Hoek de SMMB Masterclass opgezet. De masterclass bevat onder andere uitgebreide video’s, sales scripts voor het binnenhalen van klanten en kant-en-klare hulpmiddelen.

Daarbij zul je kant-en-klare contracten en website templates ontvangen. Dit zodat je de beschikking hebt over de juiste materialen bij het opstarten van jouw eigen social media marketing bureau.

Met de onderstaande knop maak je gebruik van de tijdelijke actieprijs voor de SMMB Masterclass. 

SMMB Banner