Verdienen met je Website – 6 Methodes

Heb je een website of ga je binnenkort beginnen, dan laten we in dit artikel zien hoe je geld kunt verdienen met je website. Natuurlijk is een website starten erg leuk, maar geld verdienen mag ook zeker niet ontbreken.

Daarom laten we zes mogelijkheden zien waarmee je geld kunt verdienen. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hierdoor kun je ontdekken welke optie het beste bij jouw eigen website past. 

Verdienen met je Website

Voordat je kunt verdienen met een website is het belangrijk dat je eerst aan twee zaken voldoet. Ten eerste moet je natuurlijk een eigen website hebben, dat is natuurlijk logisch. Maar als tweede is het belangrijk je voldoende dagelijkse bezoekers hebt op de website.

Hoe leuk het ook kan zijn om advertenties, affiliate links of andere methodes waarmee je geld kunt verdienen toe te voegen aan een website. Als je geen bezoekers hebt, zul je ook niks verdienen. 

geld verdienen met een website

Let daarom op dat je eerst de focus legt op het krijgen van bezoekers en daarna pas met verdien methodes aan de slag gaat. Natuurlijk kun je altijd al kijken wat er allemaal mogelijk is, zodat je dit alvast weet voor de toekomst.

Mocht je nog geen website hebben, raden we een hostingpakket via Neostrada aan. Hiermee kun je eenvoudig en goedkoop een eigen website maken. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

Geld Verdienen met een Website

Wanneer je geld wilt verdienen met je website hebben we de volgende zes mogelijkheden op een rij gezet. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kijk daarom wat het beste bij jouw eigen website past.

1) Google Adsense

De makkelijkste manier om te verdienen met je website is door middel van Google Adsense. Dit is het grootste advertentienetwerk ter wereld waarmee je geld kunt verdienen. Veel website eigenaren behalen dan ook hun eerste inkomsten hiermee.

Het handige van Google Adsense is dat het automatisch advertenties laat zien die passen bij de bezoekers van je website. Dit op basis van de teksten die op je website staan en wat de persoonlijke interesses van bezoekers zijn.

Je krijgt uiteindelijk een bepaald bedrag uitbetaald op basis van het aantal klikken van bezoekers op de advertenties. Hoe vaker bezoekers dus klikken op advertenties hoe meer geld je verdient.

Advertenties van Google kun je overal plaatsen op je website. Bijvoorbeeld tussen de tekst door, aan het einde van een artikel of in een sidebar. Zorg er wel voor dat je niet teveel advertenties plaats zodat het niet aanvoelt als spam voor de bezoekers.

2) Affiliate Marketing

affiliate marketing verdienen

Een wat moeilijkere optie, maar wel een waar je erg veel geld mee kunt verdienen is affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot je producten en diensten van bedrijven in ruil voor een vergoeding.

Als voorbeeld nemen we een website die smartphones promoot. Deze website maakt artikelen waarin ze smartphones promoten door middels van tekstlinks en call-to-action knoppen. Wanneer een bezoeker vervolgens een smartphone koopt door gemaakte promotie dat op de website staat, ontvangt de website een commissie.

Het leuke is dat je met affiliate marketing bijna alles wel kunt promoten. Van kleding, digitale cursussen, elektronica tot boeken. Hierdoor kun je voor elke website wel een affiliate campagne vinden waarmee je geld kunt verdienen. 

Ook kunnen bij digitale producten de commissies voor verkopen wel oplopen tot honderden euro’s per verkoop. Daarnaast hoef je geen klantenservice te verrichten omdat de bedrijven dit zelf regelen.

Dit maakt affiliate marketing de beste methode om geld te verdienen met je website. In het onderstaande tabel hebben we een overzicht van alle affiliate marketing netwerken. 

Bij deze netwerken kun je een overzicht vinden van bedrijven en producten die je kunt promoten. Hierbij staat altijd hoeveel je per verkoop kunt verdienen en wat de voorwaarden zijn. Leer hier meer over affiliate marketing.

NetwerkProducten die je kunt promotenAanmelden
PayProDigitale producten met hoge commissiesKlik hier om te beginnen 
TradeTrackerFysieke producten en reizenKlik hier om te beginnen
DaisyconFysieke producten en verzekeringenKlik hier om te beginnen 
Bol PartnerprogrammaAlle producten van bol.comKlik hier om te beginnen 
CoolBlueAlle producten van CoolblueKlik hier om te beginnen 

3) Zelf Advertenties Verkopen

Mocht je liever niet met Google Adsense werken maar toch geld willen verdienen met advertenties? Dan kun je ook zelf advertenties gaan verkopen op je eigen website.

Sommige websites plaatsen op hun eigen website de mogelijkheid voor adverteerders om hun te contacteren of gaan zelf actief op zoek naar adverteerders. Het voordeel hiervan is, dat je zelf deals kunt sluiten zonder dat er een partij tussenkomt.

Dit maakt wel dat deze optie erg tijdsintensief is. Ook kan het moeilijk zijn om adverteerders te vinden aangezien veel liever via Google adverteren. Daarom zal deze methode vooral werken bij niche specifieke websites.

4) Diensten Verkopen

Ben je ergens erg goed in? Dan is het ook mogelijk om diensten te verkopen op een website. Denk hierbij aan een dienst waarbij je teksten schrijft, een website optimaliseert of juist een nieuwe website bouwt voor klanten.

Door middel van een eigen website kun je dit soort diensten promoten en verkopen. Vooral bij het leveren van diensten gaat dit vaak om grote bedragen die in de duizenden euro’s lopen.

5) Producten Verkopen

Het is ook mogelijk om producten te verkopen op je website en daarmee geld te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld met het betalingssysteem van PayPro. 

Natuurlijk kun je een hele webwinkel bouwen met veel producten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een paar artikelen verkopen naast een blog of informatieve website. Dit om wat extra inkomsten te genereren.

6) Website Verkopen

De laatste methode waarop je geld kunt verdienen is door je website te verkopen. Websites kun je namelijk zien als een soort online vastgoed. Wanneer een website maar genoeg artikelen en bezoekers heeft kan een website al heel snel erg veel waard worden.

Op websites zoals Sitedeals kun je geïnteresseerde vinden die graag websites overnemen. Stel je hebt geen tijd meer voor een website, kun je toch nog een leuk en groot eenmalig geldbedrag verdienen.

Vaak worden websites verkocht voor ongeveer 12 tot 24 keer de maandelijkse inkomsten. Stel een website verdient € 100,- per maand op, kun je er al snel € 1200,- tot € 2400,- aan verdienen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er geen geïnteresseerde zijn of dat er juist veel meer voor een website betaald wordt.

Verdienen met je Website Conclusie

In dit artikel hebben we zes methodes laten zien waarmee je geld kunt verdienen met je website. Bekijk welke methodes het beste bij je eigen website passen.

Mocht je nog moeten beginnen met een website, raden we Neostrada aan. Met de onderstaande knop kun je meer informatie vinden over de verschillende pakketten. 

Plaats een reactie