Vermogen Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld is een voormalig professioneel darter. Tijdens zijn carrière heeft hij veel wereldtitels gewonnen en verschillende records verbroken. Maar wat is nu eigen het vermogen van Raymond van Barneveld?

In dit artikel gaan we kijken naar Raymond van Barneveld. We kijken naar wie die is, hoeveel hij heeft verdient en naar wat zijn vermogen is. Daarnaast zullen we zijn vermogen vergelijken met andere darters. Ook laten we aan het einde van dit artikel een cursus zien waarmee je zelf online geld kunt verdienen!

Wie is Raymond van Barneveld?

wie is raymond van barneveld

Raymond van Barneveld is geboren op 20 april 1967 en is een voormalig professioneel darter. Hij begon zijn carrière bij de British Darts Organisation (BDO) in 1984. Hier won hij vier keer de wereldtitel in 1998, 1999, 2003 en 2005.

Vanaf 2006 maakte hij een switch naar de Professional Darts Corporation (PDC). Hier behaalde hij een wereldtitel in 2007. In deze competitie speelde Raymond van Barneveld tot het einde van zijn carrière in 2019.

Over de jaren heen behaalde Raymond van Barneveld een aantal unieke prestaties:

  • Enige darter die zowel bij de bij BDO, PDC én WDF een wereldtitel won;
  • Eerste speler die bij de PDC een 9-darter gooide;
  • Succesvolste speler in geschiedenis van de BDO;
  • In totaal heeft Raymond van Barneveld 82 titels gewonnen.

Op 8 februari 2020 kreeg Raymond van Barneveld een groot afscheid. Hierbij was de volledig uitverkochte AFAS live in Amsterdam omgedoopt tot de “Barney Dome”. Tijdens zijn afscheid kwamen grote bekendheden langs zoals Wesley Sneijder, Phil Taylor, Robin van Persie en Rico Verhoeven.

Nu zijn carriere als professioneel darter tot een einde is, gaat Raymond van Barneveld verder als dart analist. Daarnaast heeft hij al twee boeken uitgebracht. 

Hoeveel heeft Raymond van Barneveld verdient?

Raymond van Barneveld heeft tijdens zijn carriere als professioneel darter veel geld verdient. Dit vooral met prijzengeld. Bij grote darttoernooien wordt namelijk veel geld verdient door middel van sponsoring, kaartverkoop en tv-rechten.

Over de jaren heen is de grootste inkomstenbron van Raymond van Barneveld dan ook prijzengeld. Dit is een bedrag dat een darter krijgt wanneer hij of zij een groot toernooi wint. 

Zo verdiende Raymond van Barneveld met de titel van de PDC in 2007 £100,000. Ook in 2012 ontving hij met de titel van de Grand Slam Of Darts £100,000. Hierdoor loopt het vermogen van Raymond van Barneveld al snel op. In totaal heeft Raymond van Barneveld 4.013.555,- aan prijzengeld verdient.

Naast het verdienen van prijzengeld, heeft Raymond van Barneveld ook nog andere inkomstenbronnen. Hij heeft namelijk ook geld verdient met sponsoring, demonstraties en het schrijven van boeken. Deze inkomsten zijn echter, goed verborgen en niet zomaar te vinden. Ook wilde hij in 2020 zijn bekers veilen, om zo een eigen dartstream te beginnen.

Vermogen Raymond van Barneveld

raymond van barneveld vermogen

Nu we de inkomstenbronnen weten, kunnen we gaan kijken naar het vermogen van Raymond van Barneveld. 

Als eerste heeft Raymond van Barneveld twee huizen. De eerste is een appartement in Rijswijk en is aangeschaft voor € 124.000,-. Daarnaast heeft hij nog een huis die is aangeschaft voor € 257.000,-. Op beide is de hypotheek zo goed als volledig afgelost. Daarbij is de waarde van deze twee objecten over de jaren heen ook flink gegroeid.

Naast zijn vastgoedobjecten heeft Raymond van Barneveld ook een BV die bijna een miljoen euro aan eigen vermogen bezit. Daarnaast zit er nog eens twee ton aan voorzieningen en zeven ton aan openstaande vorderingen op de balans. 

Met deze gegevens wordt door Party geschat dat het vermogen van Raymond van Barneveld momenteel circa 3 miljoen euro is!

Hierbij moet wel gezegd worden dat er een grote kans bestaat dat Raymond van Barneveld de helft van zijn vermogen kwijt raakt. Recentelijk is namelijk naar buiten gekomen dat hij na 25 jaar gaat scheiden met zijn vrouw Sylvia. 

Doordat ze in gemeenschap van goederen zijn getrouwd betekent dit dat Sylvia recht heeft op het halve vermogen van Raymond van Barneveld. Hierdoor kan het vermogen van Raymond van Barneveld nog wel eens dalen naar 1,5 miljoen euro.

Inkomsten andere darters

Naast Raymond van Barneveld zijn er ook veel andere succesvolle darters die veel geld hebben verdient. Hierbij een overzicht van de vijf darters die het meeste prijzengeld hebben verdient:

DarterPrijzengeld
1) Michael van Gerwen€ 8.800.000,-
2) Phil Taylor€ 8.700.000,-
3) Gary Anderson€ 4.500.000,-
4) Raymond van Barneveld€ 4.000.000,-
5) James Wade€ 3.800.000,-

Zelf geld verdienen

Wil je net als Raymond van Barneveld een groot vermogen opbouwen? 

Dan raden we de Affiliate Marketing Revolutie aan. Dit is een videocursus waarin je leert om een succesvolle Affiliate Marketing website te bouwen. Door middel van affiliate marketing kun je maandelijks wel tot € 7500,- verdienen.

Met de cursus krijg je toegang tot meer dan 60 video’s en een exclusief ledenforum waar je vragen kunt stellen.

Klik op de knop hieronder en maak gebruik van de tijdelijke kortingsactie op de Affiliate Marketing Revolutie.

afm banner

1 gedachte over “Vermogen Raymond van Barneveld”

Plaats een reactie