Vlogcamera voor Beginners

Wanneer je wilt beginnen met vloggen mag een goede camera natuurlijk niet ontbreken. Voor kijkers is de videokwaliteit namelijk een erg belangrijk aspect. Dat maakt dat een goede vlogcamera voor beginners onmisbaar is. 

In dit artikel laten we daarom zeven verschillende vlogcamera’s zien. Deze opties zijn allemaal geschikt voor vloggers. Hierdoor kun je morgen nog beginnen met vloggen doordat je over een goede camera beschikt.

Vlogcamera voor Beginners

De volgende vlogcamera’s raden we aan voor beginners. Elke camera heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast verschillen de camera’s van prijs en kwaliteit.

1. Sony DSC-WX500

Sony DSC-WX500

Als je meteen op zoek bent naar een goede vlogcamera voor beginners is de Sony DSC-WX500 een echte aanrader. De camera is erg gebruiksvriendelijk en maakt scherpe opnames door de ingebouwde beeldstabilisatie.

Wat de camera ideaal maakt voor vloggers is het klapscherm. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het beeld te zien terwijl je aan het filmen bent. Vooral dit is erg handig als beginnende vlogger.

Verder heeft de camera de mogelijkheid om opgenomen videobeelden via wifi draadloos naar een smartphone of laptop te sturen. Daarmee hoef je dus niet moeilijk met een kabel te werken en kun je makkelijk beelden opsturen.

Naast deze voordelen is de camera ook nog eens een goede betaalbare optie. Hierdoor is dit een aanrader voor vloggers. 

Prijs: € 280,-

Videokwaliteit: Full-HD

2. Canon PowerShot SX740 HS

Canon PowerShot SX740 HS vlogcamera voor beginners

Een andere betaalbare vlogcamera voor beginners is de Canon PowerShot SX740 HS. Met 40x optische zoom en daar bovenop 40x digitale zoom kun je de mooiste beelden schieten, dit zelfs in 4K videokwaliteit.

Daarnaast heeft de camera ook een klapscherm en de mogelijkheid om beelden te delen via Bluetooth. Ook ligt het gewicht van de camera onder de 300 gram. Hierdoor kun je de camera gemakkelijk meenemen.

Prijs: € 370,-

Videokwaliteit: 4K

3. DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket

Waar andere vlogcamera’s meestal gebruik maken van digitale stabilisatie heeft de DJI Osmo Pocket cardanische stabilisatie. Dit is een fysieke beugel die ervoor zorgt dat de camera stabiel blijft. Hierdoor kun je makkelijk stabiele beelden opnemen.

Verder is de DJI Osmo Pocket weerbestendig. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor een buitje. Ook heeft de camera een erg klein formaat, waardoor je hem makkelijk kunt meenemen om te vloggen.

Prijs: € 350,-

Videokwaliteit: 4K

4. Canon G7 X Mark III

Canon G7 X Mark III

Ben je opzoek naar een camera waar de kwaliteit nog een stapje hoger ligt? Dan kan de Canon G7 X Mark III mogelijk jouw ideale camera zijn. Met de camera kun je beelden vastleggen van zeer hoge kwaliteit mede dankzij de lichtsterke zoomlens.

Wat vooral handig is voor vloggers is het aanraakscherm dat je volledig omhoog kunt klappen. Hierdoor bevindt het scherm zich recht boven de lens, waardoor je het beeld kunt zien wanneer je gaat vloggen. 

Ook biedt heeft de Canon G7 X Mark III de mogelijkheid om een externe microfoon toe te voegen. Hierdoor kun je naast prachtige beelden ook mooi geluid opnemen.

Prijs: € 650,-

Videokwaliteit: 4K

5. Canon EOS M50

Canon EOS M50

Een andere optie waarmee je hoogwaardige videobeelden kunt schieten is de Canon EOS M50. De camera beschikt over een Touch and Drag AF systeem waarmee je de camera makkelijk kunt scherpstellen.

De Canon EOS M50 staat erom bekend dat het zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden nog mooie beelden kan schieten. Wat wel weer een nadeel is van de Canon EOS M50, is dat de camera geen klapscherm heeft. Hierdoor is dit misschien een mindere optie als je echt alleen wilt vloggen met de camera. 

Prijs: € 600,-

Videokwaliteit: 4K

6. GoPro 

GoPro Hero8

Wil je meer actiegerichte video’s maken, bijvoorbeeld over watersport, mountainbiken of een andere activiteit? Dan kan een GoPro een goede optie zijn. Dit is een namelijk een extra robuuste camera die zelfs in de moeilijkste omstandigheden beelden kan opnemen.

Daarnaast zijn GoPro’s meestal ook waterbestendig. Hierdoor kun je ook onderwater beelden opnemen. Helaas ligt de geluidskwaliteit van een GoPro wel lager dan een normale vlogcamera. Dit maakt dat veel vloggers vaak een GoPro als tweede camera gebruiken voor het opnemen van onder andere timelapses.

Prijs: € 270,-

Videokwaliteit: 4K

7. Sony Cybershot DSC-RX100 VA

Sony DSC-RX100 VA

Op Zoek naar een zeer professionele en compacte camera? Dan is de Sony Cybershot DSC-RX100 VA een goede optie. Vooral een sterk punt van de camera is het snelle autofocus systeem. Hierbij stelt de camera scherp in 0,05 seconden waardoor je nooit een moment zult missen als vlogger.

Door de mogelijkheid om in 960 fps te filmen is de camera ook erg geschikt voor het filmen van slowmotion beelden. Dit maakt dat de camera multifunctioneel inzetbaar is. Al met al maakt dit een erg goede camera waar je jaren mee voort kan.

Prijs: € 810,-

Videokwaliteit: 4K

Vlogcamera voor Beginners Conclusie

In dit artikel hebben we zeven vlogcamera opties voor beginners laten zien. Hierdoor heb je een beter beeld welke camera’s je kunt gebruiken als beginner. Wanneer je graag succesvol wilt worden met vloggen raden we aan om een van de opties te bestellen.

Plaats een reactie