Wat is Bitvavo?

Wanneer je bij dit artikel terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk op zoek gegaan naar meer informatie over het handelsplatform Bitvavo. In dit artikel zullen we antwoord geven op de vraag ‘Wat is Bitvavo?’.

Naast dat we kijken wat Bitvavo is, zullen we uitleggen hoe het handelsplatform werkt en of het betrouwbaar is. Zelf gebruiken we Bitvavo al langere tijd om in cryptocurrency te handelen. Daarom delen we in dit artikel ook onze eigen ervaringen met Bitvavo.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een handelsplatform om cryptomunten te verhandelen. Hierbij kun je meer dan 60 verschillende cryptomunten kopen en verkopen variërend van de bekende Bitcoin tot aan de kleinere altcoins. 

In Nederland staat Bitvavo bekend als het grootste en goedkoopste handelsplatform voor crypto. Waar andere handelsplatformen namelijk hoge tarieven hanteren, betaal je bij Bitvavo nooit meer dan 0,25% transactiekosten. 

Ook is Bitvavo erg gebruiksvriendelijk. Je hebt namelijk twee interfaces die je kunt gebruiken op basis van je ervaring. Zo heb je een eenvoudige interface voor de beginnende crypto-handelaar en een uitgebreid interface voor de ervaren crypto-handelaar.

Verder kun je onderweg of buitenshuis handelen met de Bitvavo app die beschikbaar is voor IOS en Android. Ook kun je een passief inkomen genereren door middel van de staking dienst die Bitvavo aanbiedt.

Als lezer van VerdienExpert hoef je de eerste 7 dagen geen handelskosten te betalen over de eerste € 1000,-. Je kunt gebruik maken van deze welkomstaanbieding via de onderstaande knop.

Hoe werkt Bitvavo?

Om op Bitvavo te beginnen met handelen moet je eerst een eigen Bitvavo-account aanmaken. Met dit account kun je jouw cryptomunten beheren en geld verdienen met handelen in crypto.

Je kunt beginnen met handelen op Bitvavo met de volgende stappen:

  1. Ga naar de website van Bitvavo en klik op de ‘aanmelden’ knop. (via deze link betaal je geen handelskosten over de eerste € 1000,-)
  2. Vul je gegevens in om een account aan te maken en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
  3. Verifieer je e-mailadres en persoonsgegevens. Het is tegenwoordig verplicht vanuit de overheid dat je legitimatie geverifieerd wordt. Persoonsgegevens worden bij Bitvavo veilig behandelt. Het controleren van je identiteit wordt gedaan door een gespecialiseerde dienstverlener die na controle je gegevens uit zijn database verwijdert. 
  4. Koppel een bankrekening aan je Bitvavo-account. Hierdoor kun je geld storten op je Bitvavo-account maar ook makkelijk geld opnemen zodra je geld hebt verdient met het handelen in crypto.
  5. Stort een tegoed naar je Bitvavo-account.
  6. Begin met handelen in cryptomunten door in een van de twee interfaces cryptomunten te kopen.

Is Bitvavo Betrouwbaar?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten of een handelsplatform betrouwbaar is. Om het handelsplatform veilig te maken en jouw cryptomunten te beschermen heeft Bitvavo een aantal maatregelen genomen.

Zo slaat Bitvavo het grootste gedeelte van de cryptomunten op in cold wallets. Dit zijn wallets waarbij de cryptomunten offline en op veilig locaties worden bewaard. De cold wallets van Bitvavo worden 24/7 gemonitord en zijn alleen te bereiken met strikte en handmatige protocollen.

Ook de geld-tegoeden die je hebt staan op je Bitvavo-account zijn veilig. Dit omdat Bitvavo een aparte stichting heeft opgericht voor klant-tegoeden genaamd Stichting Bitvavo Payments. In het geval dat Bitvavo B.V. failliet zou gaan staan je tegoeden veilig gesteld bij de stichting.

Privacy is ook een belangrijk aspect bij Bitvavo. Naast dat persoonsgegevens afgehandeld worden door een gespecialiseerde dienstverlener voldoet Bitvavo als Nederlands bedrijf natuurlijk ook aan de algemene verordening persoonsgegevens (AVG) van de EU. 

Om te alle tijden toegang tot het handelsplatform te verlenen heeft Bitvavo meerdere availability zones met automatische failovers. Hierdoor heeft Bitvavo altijd back-up servers klaar staan zodat je altijd gegarandeerd toegang hebt.

Verder kun je jouw eigen Bitvavo-account goed beveiligen. Zo is het handig om de twee factor authentication (2FA) in te stellen en kun je gebruik maken van permission based access, IP whitelist en opname whitelist.

Bitvavo Ervaringen

bitvavo ervaring

Zelf maken we inmiddels al een aantal maanden gebruik van Bitvavo. Onze Bitvavo ervaringen van het handelsplatform zijn erg positief

Als eerst is Bitvavo erg gebruiksvriendelijk. Dit doordat je twee interfaces kunt gebruiken en het verhandelen van cryptomunten erg gemakkelijk is. Daarbij kun je ook makkelijk geld storten en geld dat je verdient hebt met handelen in crypto opnemen.

Ook zijn we zeer te spreken over de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft getroffen. Cryptocurrency zijn decentraal geregeld waardoor de veiligheid van een handelsplatform erg belangrijk is. De veiligheidsmaatregelen van Bitvavo zijn bovengemiddeld en zorgen ervoor dat je met een veilig gevoel kunt handelen.

Het is ook makkelijk dat je bij Bitvavo geen eigen wallet hoeft te hebben. Naast dat Bitvavo een handelsplatform is, kun je op Bitvavo ook je cryptomunten bewaren. Verder is het wel mogelijk om gemakkelijk je cryptomunten te verplaatsen naar een eigen hardware wallet indien dit toch de voorkeur heeft.

Als laatst zijn de goedkope handelstarieven van Bitvavo erg fijn als crypto-handelaar. Je betaalt maximaal 0,25% handelskosten over een transactie, zelf wanneer je handelt met de kleinste bedragen. Dit is fijn, want hoe lager de kosten hoe meer je kunt verdienen.

Al met al maken deze punten dat we Bitvavo ten zeerste aanraden voor zowel de beginnende als ervaren crypto-handelaar. Bitvavo is een geweldig platform waarop je goedkoop kunt handelen met een veilig gevoel.

Crypto Trading Cursus

Heb je nog geen ervaring met handelen in cryptocurrency? Dan raden we aan om eerst een crypto trading cursus te volgen. Door een cursus over cryptocurrency te volgen leer je alle belangrijke informatie en handelsstrategieën die bij crypto komen kijken.

Veel beginners gaan handelen in cryptocurrency zonder strategie en kennis. Deze beginners halen bijna altijd negatieve resultaten en zullen geen geld verdienen. Daarom is het belangrijk om eerst meer te leren over crypto.

Via de onderstaande knop kun je een gratis crypto training van 1,5 uur volgen. Na het volgen van deze training is het mogelijk om de volledige cursus te volgen met een eigen community tegen 50% korting. Met deze gratis training kun je ook ontdekken of crypto wel of niet bij je past.

Wat is Bitvavo Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Wat is Bitvavo’. We hopen dat je nu meer inzicht hebt gekregen in het handelsplatform, de veiligheidsmaatregelen en hoe het werkt. We wensen je veel succes met het handelen in crypto.

Plaats een reactie