Wat is een Dropshipper?

Tegenwoordig verdienen veel mensen geld met een dropshipping business. Dit doordat steeds meer mensen online aankopen doen in plaats bij een fysieke winkel. Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag ‘Wat is een Dropshipper?’. 

Hierbij kijken we naar wat dropshipping is, hoe het werkt en hoeveel je hier mee kunt verdienen. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel een volledig beeld van dropshipping. Ook laten we een gratis dropshipping training zien waarmee je meer leert over dropshippen.

Wat is een Dropshipper?

Met een dropshipper wordt verwezen naar een ondernemer die geld verdient met dropshipping. Hierbij begint een dropshipper een webwinkel zonder voorraad. Pas zodra een klant op de webwinkel een bestelling plaatst, zal de dropshipper deze bestelling doorzetten naar de leverancier.

Hierdoor hoeft de dropshipper geen eigen voorraad te hebben en kunnen bestellingen van klanten direct vanaf de leverancier naar de klant verstuurd worden. Dit zorgt ervoor dat een dropshipper met een kleine investering kan beginnen en minder werk hoeft te verrichten.

Hoe werkt een Dropshipper?

Om beter te begrijpen wat een dropshipper is, zullen we uitleggen hoe een dropshipper te werk gaan om geld te verdienen met een eigen webwinkel. 

Producten uitkiezen

Als eerst zal een dropshipper bepalen welke producten die wilt gaan verkopen. Je zult misschien denken dat dure producten als muziekboxen of parfum het meeste opleveren maar vaak is dit niet waar.

Producten die zich een specifieke niche bevinden zoals een kattenspeeltje leveren vaak meer op doordat hier minder concurrentie is. Hierdoor kun je meer marge pakken per verkoop en zullen mensen sneller bij jouw webwinkel uitkomen.

Het uitkiezen van goede producten is erg belangrijk aangezien dit uiteindelijk bepaalt hoeveel je kunt verdienen met dropshipping. Zorg dus dat je genoeg tijd investeert in onderzoek naar producten en concurrentie.

Leveranciers zoeken

In de zoektocht naar goede producten kun je ook eerst kijken wat leveranciers aanbieden aan producten. Als dropshipper zul je uiteindelijk producten bij een leverancier bestellen zodra een klant van je webwinkel een aankoop doet.

Mogelijk dat je bij leveranciers producten kunt vinden die nog weinig of niet worden verkocht op Nederlandse webwinkels. Daarom kan het zeker de moeite waard zijn om te informeren bij leveranciers die alleen aan bedrijven leveren. In de  Dropshipping Masterclass kun je tevens een lijst met leveranciers vinden.

Webwinkel opzetten

Als je weet welke producten je wilt gaan verkopen is het tijd om de webwinkel op te zetten. Dit kan tegenwoordig vrij gemakkelijk met een CMS als Shopify of Woocommerce. Voor het opzetten van een webwinkel heb je dus geen technische kennis nodig.

Wat verder ook leuk is aan dropshipping, is dat je kunt automatiseren. Hierbij kun je bijvoorbeeld producten importeren van leveranciers en deze prijzen automatisch laten aanpassen wanneer een leverancier dit ook doet.

Ook is het mogelijk om bij sommige systemen orders die klanten plaatsen automatisch door te sturen naar de leverancier. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan je webwinkel doordat verschillende processen automatisch verlopen.

hoe werkt een dropshipper

Promoten

Om geld te verdienen met dropshipping dien je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op je webwinkel te krijgen die vervolgens aankopen kunnen gaan doen. Daarvoor is het belangrijk dat je jouw webwinkel promoot.

Hiervoor kun je een naam gaan opbouwen, social media pagina’s maken, Google Ads gebruiken of misschien wel influencers inhuren. Door verschillende methodes te gebruiken kun je zoveel mogelijk bezoekers aantrekken en daarmee je inkomsten verhogen.

Opschalen

Als laatst kun je de business verder gaan opschalen. Denk hierbij aan het toevoegen van extra producten of het beginnen van nieuwe webwinkels. Hierdoor kun je steeds meer gaan verdienen als dropshipper.

Wat verdien je als Dropshipper?

Je zult misschien de vraag hebben wat je kunt verdienen als dropshipper. Het is moeilijk om een specifiek nummer te noemen aangezien dit afhangt van veel verschillende zaken. Denk aan de winstmarge, aantal klanten en conversie.

Wel zal het tijd kosten om je eerste inkomsten te verdienen met dropshipping. Dit is doordat je de webwinkel moet opzetten en vervolgens klanten moet aantrekken. Maar als je eenmaal de eerste verkoop hebt gerealiseerd zullen al snel meerdere volgen.

Stel je verdient over enkele maanden € 100,- per maand extra naast andere inkomstenbronnen is dit al mooi meegenomen. Vervolgens kun je de inkomsten oneindig opschalen. Van € 100,- naar € 1000,- per maand en verder! Hierdoor kun je op lange termijn veel verdienen met dropshipping.

Dropshipping Cursus

Wanneer je als dropshipper wilt beginnen komen veel zaken naar voren. Hierbij moet je als dropshipper jezelf ook inschrijven bij de Kamer van Koophandel aangezien je producten verkoopt op een webwinkel.

Verder wil je als dropshipper weten hoe je het beste een webwinkel kunt opzetten en hoe je de beste producten uitzoekt. Daarom raden we het aan om een dropshipping cursus te volgen voordat je begint.

Met zo een cursus zul je alle belangrijke kennis leren over dropshipping en veelgemaakte fouten vermijden. Dit zal als gevolg hebben dat je sneller goede resultaten zult behalen en geld verdienen met dropshipping.

Voor een dropshipping cursus raden we de Dropshipping Academy aan van Joshua Kaats. Om te ontdekken of deze cursus en dropshipping in zijn geheel bij je past kun je eerst een gratis dropshipping training volgen. Via de onderstaande knop begin je met deze exclusieve training.

Wat is een dropshipper conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘Wat is een dropshipper?’. Hierbij hebben we gekeken naar wat dropshipping is en hoe het werkt. Ook hebben we gekeken naar wat je kunt verdienen als dropshipper.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen van wat dropshipping precies inhoudt. Zoals eerder gezegd raden we het aan om een cursus te volgen zodat je alle belangrijke kennis leert en veelgemaakte fouten zult vermijden.

Mocht je liever niet een eigen webwinkel willen bouwen waarbij je de verantwoordelijkheid over producten en klanten hebt, zou affiliate marketing misschien iets voor je kunnen zijn. Bij affiliate marketing promoot je alleen producten waardoor je geen klantenservice hoeft te verrichten en niet ingeschreven hoeft te staan bij de Kamer van Koophandel.

Plaats een reactie