Wat is het Vermogen van Ali B?

De rapper, televisiepresentator en cabaretier Ali Bouali is een zeer bekende Nederland. Sinds zijn eerste contract in 2002 heeft Ali B televisieprogramma’s, muziek en theatershows gemaakt. Daarnaast heeft hij verschillende bedrijven. Maar wat is het vermogen van Ali B tegenwoordig?

In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. Daarnaast kijken we naar wie Ali B is, waarmee hij geld verdient en hoe je zelf kunt beginnen met online geld verdienen.

Wie is Ali B?

Ali Bouali is geboren op 16 oktober 1981 en is actief als een rapper, cabaretier en televisiepresentator. Hij is ook wel beter bekend als Ali B.

Tijdens zijn jeugd groeide Ali B op in Amsterdam-Oost. Hier kwam hij op het verkeerde pad terecht en was gok- en blowverslaafd. Daarbij dealde hij ook drugs om aan geld te komen. Daarom was de verhuizing op 14-jarige leeftijd naar Almere ook niet verkeerd. Vanaf hier stopte hij namelijk met drugs en kwam Ali B weer op het goede pad terecht.

wie is ali b

Vanaf 2000 deed Ali Bouali mee aan verschillende talentenshows, waaronder Wanted en De Grote Prijs van Nederland. Hoewel hij niet won, was Ali B niet onopgemerkt gebleven. Daardoor kreeg hij zijn eerste contract bij Warner Music.

Zijn grote doorbraak kwam met zijn single “Ik ben je zat” in 2004. Hiermee behaalde Ali B de derde plaats in de Nederlandse top 40. Al snel volgde optredens met grote artiesten als Marco Borsato.

Naast zijn carrière als rapper begon Ali B in 2004 ook met zijn eerste theatershow genaamd Ali B vertelt het leven van de straat. Daarnaast maakte Ali B in 2005 zijn eerste televisieserie, waarin hij ontwikkelingslanden bezocht en de situatie van jongeren daar liet zien.

Ook is Ali B actief als coach bij het programma The Voice of Holland. Dit ter vervanging van Roel van Velzen. Daarbij is hij ook vanaf 2016 coach geworden bij de kindervariant, The Voice Kids.

Ali Bouali heeft dus na een moeilijke jeugd een succesvolle carrière opgebouwd. 

Waarmee verdient Ali B geld?

Ali Bouali verdient op veel verschillende manieren geld. Echter, liggen over het algemeen zijn inkomstenbronnen in de entertainment business. Daarbij verdient hij geld met zijn bedrijven, theatershows, muziek en televisieoptredens.

Bedrijven

Wat misschien niet iedereen weet, is dat Ali Bouali een echte ondernemer is. Hij heeft namelijk verschillende bedrijven waarmee hij en zijn vrouw geld verdienen.

Een van de bedrijven die Ali B heeft is SPEC Entertainment BV. Dit bedrijf is opgericht in 2000 door de vrouw van Ali B, Breghje Kommers. Het bedrijf managed grote artiesten en influencers. Waaronder Boef, Famke Louise, Monica Geuze, Ronnie Flex en Najib Amhali.

Daarnaast hebben Ali B en zijn vrouw nog andere bedrijven waaronder: SPEC Holding B en SPEC Media. Ook heeft Ali B samen met comedian Najib Amhali een tv-bedrijf genaamd North Sea Camel BV. Dit laatste bedrijf kocht ook de filmrechten van het boek Mocro Maffia.

De bedrijven samen hebben circa 42 man personeel. Daarnaast bezitten de bedrijven gezamenlijk een groot eigen vermogen en bron van inkomsten. Daarmee zijn deze bedrijven een grote inkomstenbron voor Ali B.

Theatershows

Inmiddels heeft Ali B zeven theatershows gemaakt. De eerste liep van 2004 tot 2005 onder de naam Ali B vertelt het leven van de straat. De meest recente theatershow liep van 2019 tot 2020 onder de naam Koorts.

We weten dat Ali B bij zijn vijfde theatershow Je Suis Ali 120.000 kaarten verkocht. Met een gemiddelde ticketprijs van € 15,- komt dit uit op een omzet van 1,8 miljoen euro. Hier gaan natuurlijk nog wel verschillende kosten van af. Maar uiteindelijk houdt hij aan de theatershows een aardig centje over.

Muziek

In totaal heeft Ali B meer dan vijftig singles en negen albums uitgebracht. Daarbij zijn verschillende nummers erg populair geweest, waarbij ze in de Nederlandse top 40 hebben gestaan. 

Helaas is het niet bekend hoeveel Ali B aan zijn muziek heeft verdient. Echter, heeft hij er waarschijnlijk goed verdient met royalties.

Televisieoptredens

Ali B heeft verschillende televisieprogramma’s gemaakt waarmee hij geld heeft verdient. Echter, is het niet bekend hoeveel hij aan deze programma’s heeft verdient.

Ook zijn inkomsten van televisiereclames zijn niet bekend. Hij heeft namelijk in koffie reclames opgetreden en meer recentelijk in de reclames van Lidl.

Het is wel bekend dat hij met zijn optredens als coach bij het populaire programma, The Voice of Holland circa 4 ton verdient. Daarnaast is hij ook coach bij The Voice Kids. Hier ontvangt hij ongetwijfeld ook geld voor.

Vermogen Ali B

Nu we weten waarmee Ali B geld verdient kunnen we kijken naar het vermogen van Ali B. 

Ali B heeft toegegeven in 2014 dat hij een keer bijna failliet is geweest. Voor de crisis had hij namelijk een vastgoedobject van 1,2 miljoen euro gekocht. Echter, kwam dit pand onder water te staan door de dalende vastgoedprijzen in de crisis. Dit terwijl hij wel veel personeel moest doorbetalen.

Ali B heeft inmiddels verschillende bezittingen. Zo heeft Ali B een huis van 235 vierkante meter in de wijk Noorderplassen-West in Almere. Ook bezit hij samen met zijn vrouw een groot kantoorpand in Almere voor zijn bedrijf.

Nadat hij bijna failliet was is Ali B zijn vermogen flink gegroeid na de crisis. Dit met zijn verschillende inkomstenbronnen. RTL Boulevard schatte het vermogen van Ali B in 2018 op 5,5 miljoen euro. Hoewel dit een schatting is, kunnen we stellen dat Ali B zeker een multimiljonair is.

Zelf geld verdienen

Wil je net zoals Ali B een mooi vermogen opbouwen? Dan raden we de Affiliate Marketing Revolutie aan!

Dit is een videocursus waarin uitgelegd wordt hoe je een succesvolle Affiliate Marketing website maakt. Met zo een site kun je namelijk commissies verdienen door producten van derden te promoten. 

Hierdoor is Affiliate Marketing een risicovrije en lucratieve verdien methode. Met de onderstaande knop krijg je korting op de Affiliate Marketing Revolutie! Wacht dus niet langer en begin zelf met geld verdienen vanuit huis.

afm banner

Plaats een reactie