Wat is het Vermogen van Dick Advocaat?

Dick Advocaat is een Nederlandse voetbalcoach en voormalig voetbalspeler. Daarbij is hij vooral bekend geworden als voetbalcoach bij grote clubs en landen. Maar wat heeft hij daar eigenlijk mee verdient? In dit artikel kijken we naar het inkomen en vermogen van Dick Advocaat.

Wie is Dick Advocaat?

Tegenwoordig kennen we Dick Advocaat als succesvolle voetbalcoach. Echter, begon hij zijn carrière als voetbalspeler. Dit als middenvelder van 1966 tot 1984. In deze periode speelde hij voor clubs als: ADO Den Haag, Roda JC, Sparta en FC Utrecht. Ook heeft hij gespeeld in Amerika en België.

In 1980 is Dick Advocaat begonnen als voetbalcoach. Dit eerst bij DSVP in een amateurs competitie. Vervolgens is hij in 1984 assistents bondscoach geworden bij het Nederlands elftal. Zijn eerste baan als hoofdtrainer in de Eredivisie kwam in 1987 bij FC Haarlem.

Tijdens zijn carrière als voetbalcoach heeft Dick Advocaat bij grote clubs gewerkt zoals AZ, PSV, Sunderland, FC Utrecht en Borussia Mönchengladbach. Daarnaast is hij bondscoach geweest bij de nationale elftallen van: Nederland, België, Rusland, Servië, Verenigde Arabische Emiraten en Zuid Korea. 

Waarmee verdient Dick Advocaat geld?

Dick Advocaat verdient vooral geld met opdrachten als voetbalcoach. Daarnaast verdient hij ook geld met reclames en TV-optredens.

Trainer

Het meeste geld dat Dick Advocaat heeft verdient, is als voetbalcoach. Dit bij veel verschillende clubs waar hij trainer is geweest. Daarbij verschillen de inkomsten ook erg, afhankelijk van de clubs en landen.

Dick Advocaat heeft het meest verdient tijdens zijn periode als bondscoach bij de nationale ploeg van Rusland. In de periode van 2010 tot en met 2012 kreeg Dick Advocaat 7 miljoen euro op jaarbasis. Dat is zeker geen slecht salaris.

Reclame

Dick Advocaat heeft ook eens meegedaan in een Calve reclame, die in 2002 op TV kwam. In deze reclame neemt een klein voetballertje Dick Advocaat in de maling. 

De reclame haalde de 18e plek in de top 40 reclames aller tijden en won ook nog eens een Gouden Loeki in 2002. Waarschijnlijk heeft Dick Advocaat ook een leuk bedrag overgehouden aan deze reclame.

TV-optredens

Naast reclames is Dick Advocaat over de jaren ook veel op TV geweest. Dit als voetbalanalist bij verschillende programma’s. Hiervan is het meest bekende programma Veronica Inside, waar Dick Advocaat regelmatig aan de tafel zat.

De inkomsten die hij krijgt voor TV-optredens schenkt hij aan het goede doel. Dit bij het goede doel “Support Casper”. Zij doen onderzoek naar alvleesklierkanker. 

Wat verdient Dick Advocaat?

De inkomsten van Dick Advocaat zijn erg afhankelijk van de momenten dat hij actief is als voetbalcoach. Aan het begin van het 2019-2020 seizoen was Dick Advocaat niet actief als voetbalcoach. Echter, is hij later in het voetbaljaar begonnen bij Feyenoord nadat Jaap Stam ontslag had genomen.

De afgelopen jaren doet Dick Advocaat vooral klussen als interim-trainer. Hierdoor is het moeilijk in te schatten wat Dick Advocaat precies verdient. Echter, schatten we zijn jaarlijkse inkomen op circa 1 miljoen euro.

Vermogen Dick Advocaat

Nu we het inkomen weten, kunnen we kijken naar het vermogen van Dick Advocaat.

Doordat Dick Advocaat in zijn jaren als voetbalcoach veel verdient heeft, weten we dat het vermogen van Dick Advocaat erg groot is.

Zo kocht hij in 2013 een villa in Leidschendam voor een bedrag van 2,4 miljoen. De villa heeft een oppervlakte van maar liefst 565 vierkante meter. Daarbij heeft de villa onder andere 4 slaapkamers, 3 badkamers, een eigen fitnessruimte en een steiger.

Hoewel het moeilijk is om te zeggen wat het vermogen van Dick Advocaat is, wordt deze geschat op 23 miljoen euro. Dat heeft Dick Advocaat dus goed bij elkaar gespaard over de jaren heen!

Zelf geld verdienen

Wil je net als Dick Advocaat beginnen met geld verdienen? Misschien is de Affiliate Marketing Revolutie dan wat voor jou. 

Met de Affiliate Marketing Revolutie leer je om online geld te verdienen door het bouwen van een website om vervolgens producten te promoten. 

Dit kunnen onder andere producten van bol.com zijn. Wanneer iemand dan een product via jouw site koopt, kun je tot wel 8% van het aankoopbedrag verdienen.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie. 

afm banner

Plaats een reactie