Wat is het Vermogen van Donald Trump?

Sinds 2017 is Donald Trump de president van de Verenigde Staten. Voordat hij echter president werd was hij een bekende zakenman. Daarbij is hij vooral erg actief in het vastgoed, met bekende vastgoedobjecten zoals de Trump Tower in New York. Maar wat is nu eigenlijk het vermogen van Donald Trump?

In dit artikel kijken we naar wie Donald Trump is, waarmee hij geld verdient en uiteindelijk naar wat het vermogen van Donald Trump is.

Wie is Donald Trump?

Donald Trump is in 1946 geboren in New York. Hij is de zoon van Fred Trump, die een succesvolle vastgoedontwikkelaar was. Daarbij nam hij het bedrijf over van zijn vader in 1971. Dit bedrijf hernoemde hij vervolgens The Trump Organization.

Zijn eerste succes kwam bij het revitaliseren van het appartementencomplex Swifton Village. Hier verdiende hij een half miljoen dollar mee. Hierna ging hij zich richten op de duurdere vastgoedsector. Dit omdat hij de marges in de sociale- en middenklasse huur te klein vond. 

wie is donald trump

Daarom verhuisde hij naar Manhattan. Hier ging Donald Trump zich richten op grote projecten. Denk hierbij aan de Grand Hyatt Hotel en Trump Tower.

Tijdens zijn carrière als zakenman heeft Donald Trump ook veel tegenslagen gehad. Hoewel hij nooit persoonlijk failliet is gegaan, heeft Donald Trump zes keer een faillissement gehad van een hotel of casino. 

Ook heeft Donald Trump zijn eigen luchtvaartmaatschappij Trump Shuttle gehad. Deze was helaas ook niet succesvol. Doordat de luchtvaart moeilijke tijden beleefde kon Trump Shuttle de rente van haar leningen niet meer betalen. Daardoor werd het bestuur van de luchtvaartmaatschappij door de banken overgenomen.

In 2015 stelde Donald Trump zich beschikbaar voor de presidentsverkiezingen van 2016 bij de Republikeinen. Vervolgens won hij op 8 november 2016 de verkiezingen tegen de verwachting van veel mensen in.

Waarmee verdient Donald Trump geld?

Donald Trump verdient zijn geld op verschillende manieren. De grootste inkomstenbron voor Donald Trump is vastgoed. Daarnaast verdient hij ook nog eens geld met aandelen, TV-series en naam licenties.

Vastgoed

Het meeste geld dat Donald Trump heeft verdient is doormiddel van vastgoed. Hierbij heeft hij grote vastgoedobjecten ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn: Trump Tower, Trump International Hotel and Tower Chicago en Trump International Hotel Las Vegas.

De vastgoedobjecten die The Trump Organization bezit zijn vaak zelf (her)ontwikkeld. Daarbij verdient Donald Trump veel geld aan het verkoop en verhuur van de ruimtes.

Naast deze objecten bezit Donald Trump ook veel golfbanen. In Amerika heeft hij onder andere golfbanen in Miami, Florida, New York, Los Angeles en Washington. Daarnaast bezit hij ook internationaal golfbanen in Ierland en Schotland.

Aandelen

In 2011 investeerde Donald Trump op de beurs in 45 verschillende aandelen. Dit omdat de Amerikaanse vastgoedmarkt rond deze tijd in een slechte staat was. Toen hij zijn aandelen in 2014 verkocht had hij 27 miljoen dollar winst gemaakt. 

TV Series

Donald Trump heeft ook geld verdient aan het maken en presenteren van The Apprentice. In de serie voeren twee teams wekelijks een zakelijke opdracht uit. Bij het team dat het slechtst presteert, wordt vervolgens een kandidaat ontslagen. 

In totaal heeft Donald Trump veertien seizoen van de serie gepresenteerd. Hij moest met de serie stoppen doordat hij zich kandidaat had gesteld voor het presidentschap. Geschat wordt dat hij met The Apprentice 214 miljoen dollar heeft verdient.

Naam Licenties

Donald Trump doet ook aan de verkoop van naam licenties. Hierbij betalen bedrijven geld om de Trump naam aan hun producten te verbinden. In totaal heeft Donald Trump 25 naam licenties uitgegeven tegen zeer hoge bedragen.

Vaak zijn bij de naam licenties ook geheimhoudsverplichtingen over het bestaan van de licentie. Hierdoor dragen een aantal bedrijven de naam Trump, terwijl Donald Trump niks met de bedrijven zelf te maken heeft.

Vermogen Donald Trump

Nu we weten wie Donald Trump is en waarmee hij geld verdient kunnen we kijken naar het vermogen van Donald Trump. Dit is een interessant onderwerp, aangezien verschillende bronnen verschillende cijfers beweren.

Zo heeft Donald Trump in 2011 beweert dat hij 7 miljard dollar waard was. Later in 2015 beweerde hij in zijn financieel verslag dat hij 9 miljard dollar waard was. Terwijl Donald Trump zichzelf 9 miljard waard vind, schat Forbes in dat zijn vermogen rond de 4,1 miljard dollar ligt.

De meest betrouwbare bron is echter in juli 2015 vrijgekomen. Toen gaven de toezichthouders van de presidentsverkiezingen namelijk het vermogen van Donald Trump vrij. 

Hieruit kwam dat hij een vermogen heeft van 1,4 miljard dollar met een schuld van minstens 265 miljoen dollar. 

Zelf geld verdienen

Wil je net als Donald Trump een groot vermogen opbouwen? Misschien is de Affiliate Marketing Revolutie dan wat voor jou!

Met de cursus leer je om een succesvolle affiliate marketing website te maken. Daarbij kun je wel tot € 7500,- per maand verdienen.

In de cursus wordt alles uitlegt in verschillende modules met video’s door Jacko Meijaard.

Via de onderstaande knop ontvang je tijdelijk korting op de Affiliate Marketing Revolutie.

afm banner

Plaats een reactie