Wat is het Vermogen van John de Mol?

John de Mol is een Nederlandse media ondernemer en televisieproducent. Hiermee is hij tijdens zijn carrière erg rijk mee geworden. Daarbij wordt hij ook gezien als de rijkste BN’er van Nederland en behoort hij ook tot de rijkste mensen van het land. Maar wat is nou eigenlijk precies het vermogen van John de Mol?

In dit artikel kijken we naar wie John de Mol is, waarmee hij geld verdient en uiteindelijk naar wat zijn vermogen is. Ook zullen we laten zien hoe je zelf online geld kunt verdienen.

Wie is John de Mol?

John de Mol is geboren in Den Haag op 24 april 1955. Tijdens zijn jeugd groeide hij op in een Goois gezin. Daarbij wilde John de Mol graag professioneel voetballer worden. Hij kwam er echter snel achter dat hij niet een hoog genoeg niveau had om professioneel te voetballen.

Doordat zijn vader directeur was van de zender Radio Noordzee kreeg John de Mol interesse in de platenindustrie. Hierdoor kreeg hij een baan als technicus bij diskjockey Willem van Kooten. 

wie is john de mol

Zijn loopbaan in de televisiewereld begon bij Studio Sport. Hier mocht hij namelijk de hoogtepunten van wedstrijden aan elkaar monteren. Tijdens zijn periode bij Studio Sport begon hij ondertussen bij de TROS als assistent-assistent-producer.

Doordat veel van de producers boven hem vertrokken, produceerde hij zelf al op zijn 23ste de quizshow: De Showbizzquiz. Hoewel de quizshow al best succesvol was kwam een nog groter succes later met de dramaserie Medisch Centrum West.

Tussen 1976 en 1980 had John de Mol een relatie met Willeke Alberti. Daarbij is in 1979 hun zoon Johnny de Mol geboren. 

Waarmee verdient John de Mol geld?

John de Mol heeft vooral zijn geld verdient met bedrijven die actief zijn in de televisiewereld. De bedrijven die hij heeft gehad zijn John de Mol Produkties, Endemol en Talpa Media.

John de Mol Produkties

In 1979 nam John de Mol ontslag bij de TROS, om zijn eigen productiebedrijf John de Mol Produkties te beginnen. Met dit bedrijf maakte hij verschillende programma’s.

De eerste jaren van het bedrijf waren niet succesvol en het bedrijf draaide dan ook jaar na jaar grote verliezen. Nadat het bedrijf dan ook bijna failliet was helpte Willem van Kooten om het bedrijf in leven te houden.

Met een muziekprogramma op Sky Channel en de serie Medisch Centrum West kwamen de eerste successen van het bedrijf. Daarbij hielp de doorbraak van de commerciële televisie ook mee, waardoor er veel meer inkomstenbronnen beschikbaar kwamen.

Endemol

In 1994 fuseerde John de Mol zijn bedrijf met die van media ondernemer Joop van den Ende. Hierdoor ontstond het bedrijf Endemol. Door het programma Big Brother te produceren kwam de grote doorbraak van het bedrijf. Dit had als gevolg dat de deuren van de Britse en Amerikaanse markten open gingen.

Naast Big Brother heeft Endemol nog veel meer bekende programma’s geproduceerd zoals:

  • All You Need is Love;
  • Baantjer;
  • Deal or No Deal;
  • Goede tijden, slechte tijden;
  • Miljoenenjacht;
  • Wipeout.

In 2000 werd Endemol verkocht aan het Spaanse bedrijf Telefónica voor een bedrag van 5,5 miljard. Hierdoor werden John de Mol en Joop van den Ende in een klap miljardair. 

Talpa Media

Hedendaags houdt John de Mol zich bezig met Talpa Media. Hij startte voor dit bedrijf in 2005 een nieuwe televisiezender genaamd Talpa. Voor deze zender kochte hij ook de uitzendrechten voor de Eredivisie. Later kreeg de televisiezender nog de naam Tien. De kijkcijfers bleven echter laag en het kanaal werd later opgeheven.

Rond deze tijd bemachtigde John de Mol ook een aandeel van 26,3% in RTL. Dit aandeel moest hij jaren later weer verkopen toen hij een aandeel van 33% in handen kreeg van SBS. 

Sinds John de Mol SBS in handen heeft is hij bezig met BN’ers naar SBS te krijgen. Daarbij neemt SBS veel grote namen over van RTL. Sterren als Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp, Wendy van Dijk en Linda de Mol stapte allemaal over van RTL naar SBS. 

De strategie van Talpa Media is om veel belangen te krijgen in verschillende media ondernemingen. Doordat het bedrijf televisiezenders en producten heeft kan het nieuwe programmaformats wereldwijd snel verkopen.

Wat is het vermogen van John de Mol?

John de Mol heeft dus zijn geld verdient met verschillende succesvolle media ondernemingen. Maar wat is nu het vermogen van John de Mol?

We weten dat John de Mol naast Talpa Media ook veel huizen in het Gooi bezit. Daarbij verkocht hij een aantal jaar terug zijn villa voor 15 miljoen euro. Zonder dat daar een hypotheek op stond.

Het vermogen van John de Mol wordt geschat op 2,7 miljard euro. Dat zet hem meteen op plaats vier van de rijkste Nederlanders. Daarmee heeft het dus zeer goed voor elkaar.

Zelf geld verdienen

Wil je zelf ook geld verdienen en vermogen opbouwen? Dan is misschien de Affiliate Marketing Revolutie wat voor jou!

Met deze videocursus leer je hoe je een succesvolle website kunt bouwen waarbij je geld verdient met affiliate marketing. Hierbij kun je tot wel € 250,- per dag verdienen.

Via de onderstaande knop ontvang je tijdelijk korting op de Affiliate Marketing Revolutie!

afm banner

Plaats een reactie