Wat is het Vermogen van Max Verstappen?

Max Verstappen staat bekend als een toptalent in de Formule 1. Daarbij is hij de eerste Nederlander die ooit een Formule 1 race won. Dit deed Max Verstappen tijdens de Spaanse grand prix van 2016. Tegenwoordig rijdt Max Verstappen al meer dan 5 jaar in de Formule 1. Hierbij heeft hij bij de teams van Toro Rosso en Red Bull Racing gereden. Maar wat is nou eigenlijk het vermogen van Max Verstappen?

In dit artikel lees je wie Max Verstappen is, waarmee hij geld verdient en wat zijn vermogen is. Ook laten we zien hoe jezelf geld kunt verdienen!

Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen is geboren op 30 september 1997 in het Belgisch Hasselt. Zijn vader is Jos Verstappen die tijdens zijn carrière ook Formule 1 coureur is geweest. Daarbij heeft Jos Verstappen ook twee keer een podiumplek behaald in de Formule 1.

wie is max verstappen

Tijdens Max Verstappen zijn jeugd begon hij al vroeg met karten. Dit in 2005 op zevenjarige leeftijd. Tijdens zijn eerste, twee jaar won hij beide karting kampioenschappen. In de jaren die daarop volgende won Max Verstappen ook verschillende karting kampioenschappen op Europees niveau.

In 2014 begon Max Verstappen aan het echte werk, door mee te doen aan het Formule 3 kampioenschap met Van Amersfoort Racing. Hier won hij in totaal 10 races en eindigde als derde in het kampioenschap als rookie.

Door zijn uitstekende prestaties in de Formule 3, kreeg Max Verstappen een stoeltje bij het Formule 1 team van Toro Rosso aangeboden. Hierdoor werd Max Verstappen in 2015 de jongste debutant in de geschiedenis van de Formule 1.

Nadat hij ruim een jaar bij Toro Rosso uitstekende prestaties had geleverd, mocht hij in 2016 tijdens het seizoen promoveren naar Red Bull Racing. Daar won hij tijdens zijn debuut bij het team, gelijk de eerste race in Spanje. Hierdoor werd Max Verstappen de eerste Nederlander met een overwinning in de Formule 1.

Waarmee verdient Max Verstappen geld?

Max Verstappen verdient zijn geld op verschillende manieren. Zijn inkomen bestaat namelijk uit een contract bij Red Bull Racing, sponsoren en een eigen webwinkel. Hierdoor heeft hij meerdere inkomstenbronnen.

Contract bij Red Bull Racing

De grootste inkomstenbron van Max Verstappen is zijn contract bij Red Bull Racing. Doordat hij erg belangrijk is geworden voor het team kreeg hij als rond de 15 miljoen euro per jaar betaald als basissalaris.

Begin 2020 verlengde Max Verstappen zijn contract bij Red Bull Racing tot en met 2023. Hier krijgt hij nu ongeveer een bedrag van 35 miljoen euro per jaar. Dit gaat waarschijnlijk alleen om het basissalaris.

Red Bull Racing staat erom bekend om met bonussen te werken die gebonden zijn aan prestaties. Zo kan Max Verstappen extra geld ontvangen wanneer hij meer overwinningen binnenhaalt.

Sponsoren

Doordat Max Verstappen tegenwoordig enorm populair is, trekt dit ook veel sponsoren aan. Wanneer een bedrijf een sponsordeal wilt sluiten met Max Verstappen lopen de kosten in de enkele tonnen. Daarnaast lopen de kosten voor een plekje op de helm van Max Verstappen in de zeven cijfers.

De sponsoren die Max Verstappen heeft zijn:

  • Jumbo;
  • Exact;
  • G-Star;
  • Ziggo;
  • Carnext.

Naar verluid haalt Max Verstappen op jaarbasis een aantal extra miljoenen binnen met deze sponsoren.

Webwinkel

Met de site verstappen.com heeft Max Verstappen ook een eigen webshop waar merchandise wordt verkocht. Denk hierbij aan petten, jassen, polo’s en rugzakken.

Hoeveel Max Verstappen met deze webwinkel verdient is niet bekend. Maar het zal ongetwijfeld een stuk lager liggen dan zijn salaris bij Red Bull Racing.

Vermogen Max Verstappen

Nu we weten waarmee Max Verstappen geld verdient, kunnen we kijken naar zijn vermogen. Met zijn succes in de Formule 1 heeft Max Verstappen al op jonge leeftijd een groot vermogen opgebouwd. 

Hierdoor is Max Verstappen in staat geweest om verschillende luxe auto’s te kopen van zijn geld. Zo bezit hij een Aston Martin DBS Superleggera, Ferrari Monza SP2, Aston Martin Valkyrie, Porsche 911 GT2 RS en Ferrari 488 Pista. Een collectie die alleen al miljoenen euro’s waard is.

max verstappen vermogen

Naast zijn collectie woont hij ook in een duur appartement in Monaco. Dit heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je als bewoner van Monaco geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. In de buurt van Max Verstappen wonen dan ook andere oud-coureurs als Felipe Massa, David Coulthard en Nico Rosberg.

In 2020 wordt het vermogen van Max Verstappen geschat op 65 miljoen euro. Daardoor behoort hij al op jonge leeftijd tot de top drie rijkste sporters van Nederland. 

Met zijn contract bij Red Bull Racing en de andere inkomstenbronnen zal het vermogen van Max Verstappen ongetwijfeld de komende jaren verder groeien. Zo zal hij waarschijnlijk in de komende jaren de grens van 100 miljoen bereiken.

Zelf Geld Verdienen

Hoewel we allemaal dromen om Formule 1 coureur te worden is het voor de meeste van ons onhaalbaar. Alleen al omdat je miljoenen aan euro’s moet investeren om überhaupt te kunnen racen. 

Gelukkig zijn er ook andere methodes waarmee je net als Max Verstappen een groot vermogen mee kunt opbouwen. Een van die methodes is Affiliate Marketing. Met deze methode promoot je andermans producten en diensten in ruil voor commissies.

Het mooiste van deze methode is dat er geen risico’s aan vastzitten en dat je bijna geen geld hoeft te investeren om ermee te beginnen. Daarnaast is het een erg mooie methode wanneer je passieve inkomsten wilt opbouwen.

Wanneer je wilt beginnen met Affiliate Marketing moet je aan veel zaken denken. Daarom raden we de Affiliate Marketing Revolutie aan. Hiermee leer je om een succesvolle affiliate website op te bouwen. Met de tijdelijke actie krijg je een volledige videocursus en daarbij ook toegang tot het Internet Succes Gids forum. 

afm banner

Plaats een reactie