Wat is High Ticket Dropshipping?

Binnen dropshipping heb je onderscheidt tussen verschillende soorten. Hierbij is high ticket dropshipping een methode waarmee je met de verkoop van dure producten geld kunt verdienen. In dit artikel geven we dan ook antwoord op de vraag ‘wat is high ticket dropshipping?’.

Hierbij ontdek je wat dropshipping is, welke voor- en nadelen high ticket dropshipping heeft en hoeveel je ermee kunt verdienen. Hierdoor heb je aan het einde van dit artikel een beter beeld over high ticket dropshipping.

Wat is Dropshipping?

Voordat we antwoord geven op de vraag ‘wat is high ticket dropshipping’ zullen we eerst een korte introductie geven over dropshipping in zijn algemeen. Niet iedereen weet namelijk precies wat dropshipping inhoudt.

Bij dropshipping begin je een webwinkel zonder voorraad. Dit houdt in dat je pas een bestelling plaatst bij een leverancier zodra een klant op je webwinkel een product koopt.

Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te investeren in een dure voorraad en geen grote risico’s loopt. Ook kun je als dropshipper de producten die een klant op je webwinkel bestelt direct versturen van de leverancier naar de consument.

Om een beter beeld te geven over dropshipping geven we het volgende voorbeeld.

 1. Pieter start een eigen webwinkel op basis van dropshipping die servies verkoopt;
 2. Vervolgens zoekt en vindt Pieter een leverancier die producten opstuurt zodra een bestelling binnenkomt op zijn webwinkel;
 3. Door gebruik te maken van verschillende promotiemogelijkheden komen consumenten op de webwinkel van Pieter;
 4. Een consument plaatst vervolgens een bestelling voor servies op de webwinkel van Pieter ter waarde van € 100,-;
 5. Pieter zet de bestelling vervolgens door naar zijn leverancier voor € 75,-, waarbij de leverancier het servies opstuurt naar de klant van Pieter;
 6. Het servies komt direct vanaf de leverancier aan bij de klant en Pieter verdient € 25,- met zijn webwinkel op deze bestelling.

Dropshipping is verder ook interessant door de automatisering die je kunt toepassen. Zo heb je systemen waarmee je kan zorgen dat een bestelling die een consument plaatst op je webwinkel direct wordt doorgestuurd naar je leverancier.

Hierdoor kun je als dropshipper met slechtst enkele uren per week leuke bedragen verdienen!

Wat is high ticket dropshipping?

Om antwoord te geven op de vraag ‘wat is high ticket dropshipping’ is het belangrijk om te weten dat er twee soorten dropshipping zijn. Dit zijn low ticket dropshipping en high ticket dropshipping.

Bij low ticket dropshipping verkoop je producten die niet al te duur zijn, vaak met een hoge marge. Denk hierbij aan producten als telefoonhoesjes, servies en pannen. Al deze producten hebben een niet al te hoge prijs en worden vaak gekocht door consumenten.

Bij high ticket dropshipping verkoop je juist dure producten. Dit vaak met een lagere marge waarbij de producten meer waard zijn dan € 200,-. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone, horloge of een dure pooltafel.

wat is high ticket dropshipping uitleg

High ticket vs low ticket dropshipping

Wanneer je geld wilt gaan verdienen met dropshipping sta je al snel voor de keuze of je aan de slag gaat met low ticket of high ticket dropshipping. Daarom zullen we deze twee soorten met elkaar vergelijken.

In het onderstaande overzicht kun je een korte vergelijking vinden tussen de twee soorten dropshipping.

Low ticketHigh ticket
Prijs productGoedkoop (€ 0 – € 200)Duur (> € 200,-)
KoperImpulsief en kopen snel een productVergelijken eerst de prijs van het product met andere webwinkels
StrategieVeel goedkope producten verkopenEnkele hoogwaardige dure producten verkopen
BestellingVeel bestellingen nodigWeinig bestellingen nodig
VerwachtingLage verwachtingen van klantenHoge verwachtingen van klanten
MarktGrootKlein
ConcurrentieVeel Weinig
KlantenserviceVeel tijd kwijt aan klantenservice wegens hoog aantal klantenWeinig tijd kwijt aan klantenservice wegens laag aantal klanten

Kort samengevat zul je bij high ticket dropshipping dus minder producten hoeven te verkopen om een leuk maandelijks inkomen te verdienen. Dit doordat je per verkoop meer verdient dan met een goedkoop product bij low ticket dropshipping.

Wel zal high ticket dropshipping in de meeste gevallen uitdagender zijn doordat het realiseren van grote verkopen uiteraard lastiger is dan goedkope producten. Hierdoor is het belangrijk dat je genoeg kennis hebt, voordat je begint met high ticket dropshipping.

Inkomsten high ticket dropshipping

High ticket dropshipping is een mooie methode om geld vanuit huis te verdienen. Hierbij zijn sinds de komst van het internet al veel mensen aan de slag gegaan die hierbij leuke bedragen hebben verdient met high ticket dropshipping.

Voorbeeld hiervan is de welbekende Nederlandse dropshipper Joshua Kaats. Deze ondernemer is al jaren actief met dropshipping en verdient met zijn webwinkels maandelijks circa € 15.000,-. Dit is dan ook wel een voorbeeld die al jaren bezig is en al veel heeft opgebouwd.

Het is belangrijk om te realiseren dat het tijd kost en een mooi inkomen op te bouwen. Maar stel je eens voor dat je over enkele maanden al € 500,- extra per maand verdient naast je studie of baan.

Dit kan wanneer je actie onderneemt en aan de slag gaat met dropshipping! Het leuke is dat je steeds meer webwinkels kunt beginnen en daarmee je inkomsten steeds verder kunt uitbreiden tot mooie resultaten!

high ticket dropshipping inkomsten

Verder zullen uiteindelijk je maandelijkse inkomen afhangen van de volgende drie factoren:

 • Aantal verkopen;
 • Marge op producten;
 • Aantal webwinkel.

Beginnen met high ticket dropshipping

Wanneer je wilt beginnen met high ticket dropshipping zul je meestal de volgende zeven stappen ondernemen.

 1. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Dit is namelijk verplicht wanneer je producten gaat verkopen aan consumenten. 
 2. Zoek leveranciers die producten kunnen leveren voor je webwinkel.
 3. Kies de producten uit die je wilt gaan verkopen op je webwinkel.
 4. Zet je webwinkel op door middel van een CMS. Tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk zonder enige kennis een eigen webwinkel opzetten met software als Shopify of WooCommerce.
 5. Plaats de producten die je gaat verkopen op je webwinkel.
 6. Promoot je webwinkel met verschillende methodes zodat je zoveel mogelijk bezoekers krijgt die je om kunt zetten naar klanten.
 7. Zodra een bezoeker op je webwinkel een bestelling plaatst, kun je deze bestelling doorzetten naar de leverancier die vervolgens het product opstuurt naar de klant.

Dropshipping Academy

Als je met high ticket dropshipping wilt beginnen, komen best veel zaken naar voren. Denk aan het opstarten van een eigen bedrijf, inrichten van een eigen webwinkel, het vinden van leveranciers en zoeken naar winstgevende producten.

Dit zijn allemaal zaken die je als dropshipper zo goed mogelijk wilt uitvoeren zodat je zoveel mogelijk kunt verdienen. Veel beginners gaan de fout in om zonder enige kennis of training aan de slag te gaan om vervolgens geen enkele producten te verkopen of tegen verlies.

Daarom raden we het aan om eerst een dropshipping cursus te volgen voordat je aan de slag gaat met je eigen webwinkel. De meest bekende cursus op het gebied van dropshipping is de Dropshipping Academy van Joshua Kaats

In deze online cursus leer je alles omtrent dropshipping. Hierbij leer je hoe je de juiste producten vindt en een webwinkel kunt automatiseren zodat je met enkele minuten per dag een winstgevende business kunt opzetten.

De Dropshipping Academy bevat een videocursus van A tot Z, 104 coaching calls per jaar, een eigen community en diverse bonussen. Daarmee is de cursus zeker de moeite waard voor iedereen die graag geld wilt verdienen met dropshipping!

Dropshipping Cursus

Dropshipping Academy

De dropshipping cursus van Nederland. Eindelijk alles leren over geld verdienen met high ticket dropshipping? Volg vandaag nog de gratis training!

Wat is high ticket dropshipping Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘wat is high ticket dropshipping?’. Hierbij hebben we naar wat high ticket dropshipping is, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je kunt beginnen.

We hopen dat je hiermee een beter beeld hebt gekregen over high ticket dropshipping. Mocht dropshipping toch niet bij je passen, kun je altijd kijken naar een van de andere online verdienmodellen die uitgelegd worden op VerdienExpert!

Plaats een reactie