Wat is Jeff Bezos zijn Vermogen?

Jeff Bezos staat bekend als de rijkste persoon ter wereld. Dit is hij geworden door succesvolle ondernemingen op te richten als Amazon. Maar wat is nu eigenlijk precies Jeff Bezos zijn vermogen?

In dit artikel geven we antwoord op die vraag! Daarnaast kijken we naar wie Jeff Bezos is en waar hij zijn geld mee heeft verdient. Ook laten we zien hoe je zelf geld kunt verdienen.

Wie is Jeff Bezos?

Jeff Bezos is geboren op 12 januari 1964 in de Verenigde Staten. Toen hij geboren werd was zijn moeder pas 17 jaar oud. Tijdens zijn jeugd verhuisde hij naar de staat Texas om even later weer te verhuizen naar Florida. Eenmaal in Florida werkte Jeff Bezos ook parttime bij een lokaal McDonalds filiaal. 

wie is jeff bezos

Toen hij klaar was met de Amerikaanse versie van de middelbare school, ging hij verder studeren op de University of Florida. Hier is Jeff Bezos summa cum laude afgestudeerd met een bachelor in elektrotechniek en computer engineering.

Nadat hij afgestudeerd is in 1986 kreeg hij gelijk banen aangeboden bij Intel en Bell Labs. Uiteindelijk kwam hij terecht bij Fitel waar hij werkte tot 1988. Later ging hij in financiële sector werken bij Bankers Trust en D.E. Shaw & Co.

In 1994 begon Jeff Bezos het bedrijf Amazon als online boekenwinkel in zijn garage. Later kwamen hier ook andere soorten producten bij. Uiteindelijk is Amazon het grootste online bedrijf ter wereld geworden. 

Bedrijven Jeff Bezos

Jeff Bezos heeft in totaal vier grote bedrijven waarmee, hij zijn vermogen heeft opgebouwd. 

Amazon

In 1994 is Amazon opgericht door Jeff Bezos wat tegenwoordig het grootste bedrijf ter wereld is. Over de jaren heen is Amazon erg gegroeid door andere concurrenten over te nemen. Door het uitkopen van concurrenten kon het bedrijf de grootste webwinkel ter wereld worden.

Het bedrijf heeft in totaal meer dan 750.000 werknemers, verspreid over landen over de hele wereld. Zo is het bedrijf actief in landen als Duitsland, India en Italië. 

Sinds 1997 kunnen beurshandelaren al aandelen van Amazon op de beurs kopen. Daarbij lag de koers destijds rond de 2 dollar per aandeel. Tegenwoordig ligt de koers rond de 2000 dollar per aandeel. In mei 2016 verkocht Jeff Bezos een miljoen Amazon aandelen voor 671 miljoen dollar. Later dat jaar verkocht hij nogmaals een miljoen aandelen, dit keer voor 756,7 miljoen dollar.

Blue Origin

In 2000 richtte Jeff Bezos het ruimtevaart bedrijf Blue Origin op. Het bedrijf richt zich op ruimtetoerisme, lanceringen en innovaties voor zowel de commerciële als wetenschappelijke ruimtevaart. 

In 2019 lanceerde Jeff Bezos plannen om een maanlander te maken die vanaf 2024 reizen naar de maan gaat maken. Uiteindelijk is het Jeff Bezos zijn visie om miljoenen mensen door de ruimte te laten reizen.

Doordat er momenteel nog geen ruimtetoerisme bestaat kost het bedrijf alleen maar geld voor Jeff Bezos. Naar schatting heeft Jeff Bezos dan ook al 1 miljard geïnvesteerd in het bedrijf. Verder krijgt het bedrijf geld binnen door subsidies en betaalde opdrachten van NASA.

The Washington Post

In 2013 heeft Jeff Bezos The Washington Post gekocht voor 250 miljoen dollar. Dit is een zeer grote krant die al sinds 1877 bestaat. De aankoop is bijzonder, aangezien Jeff Bezos altijd technische en innovatieve bedrijven heeft gehad. Daar valt een krant, wat al een erg oud product is niet tussen.

Toen Jeff Bezos in 2013 het bedrijf kocht was het nog verliesgevend. Echter, heeft Jeff Bezos het bedrijf geholpen met de digitalisering. Dit door alle digitale media, telefonische apps en software opnieuw te ontwikkelen. Hierdoor kreeg het bedrijf weer meer lezers en was het voor het eerst winstgevend in 2016.

Bezos Expeditions

Bezos Expeditions is het bedrijf waarmee Jeff Bezos zijn persoonlijke investeringen en beleggingen mee doet. Hij was met dit bedrijf ook een van de eerste investeerders van Google in 1998. De investering van $250,000 die hij destijds heeft gedaan is tegenwoordig 3,1 miljard dollar waard.

Naast Google heeft Jeff Bezos ook geïnvesteerd in Unity Biotechnology. Dit is een bedrijf dat onderzoekt of het mogelijk is om langer te leven door het proces van ouder worden te stoppen of reduceren. 

Met Bezos Expeditions steunt Jeff Bezos ook goede doelen en publieke projecten. Daarbij heeft hij ook aan een project gewerkt die de oude raketten van Apollo 11 van de bodem van de Atlantische Oceaan haalde. 

Jeff Bezos vermogen

Met zijn verschillende bedrijven is Jeff Bezos zijn vermogen over de jaren heen erg gegroeid. Jeff Bezos werd in 1997 voor het eerst miljonair toen hij Amazon naar de beurs bracht. Daarna was hij al een jaar later in 1998 miljardair

Met het vermogen dat Jeff Bezos heeft opgebouwd, heeft hij in totaal zes huizen gekocht. Waaronder een groot appartement in New York en huizen in Washington en Beverly Hills. Daarnaast bezit hij ook nog een grote boerderij in Texas.

Met deze bezittingen, aandelen en liquide middelen heeft Jeff Bezos een vermogen van 112 miljard dollar. Waarmee hij de rijkste persoon ter wereld is.

Zelf geld verdienen

Jeff Bezos heeft een groot deel van zijn vermogen via het internet verdient met Amazon. Je kunt zelf ook geld verdienen op het internet, met affiliate marketing. Hierbij promoot je diensten en producten van derden. 

Elke keer als je succesvol een product hebt gepromoot en de consument koopt het product ontvang je een commissie. Deze commissies kunnen snel oplopen tot duizenden euro’s per maand.

Om alles te leren over affiliate marketing raden we de Affiliate Marketing Revolutie aan. In deze videocursus legt Jacko Meijaard alles over affiliate marketing uit in verschillende modules.

Daarbij laat hij zien hoe je een succesvolle affiliate website opbouwt en er vervolgens commissies mee verdient.

Met de onderstaande knop ontvang je tijdelijk korting op de Affiliate Marketing Revolutie.

afm banner

Plaats een reactie