Wat is Staking Crypto?

Naast dat je met crypto geld kunt verdienen door koerswinst kan dit ook door middel van staking. Maar hoe werkt dit nu precies? Daarom geven we in dit artikel antwoord op de vraag ‘wat is staking crypto?’.

Naast dat we uitleggen wat het staken van crypto is, zullen we ook kijken naar de handelsplatformen waarop je crypto kunt staken en hoeveel je hiermee verdient. Hierdoor zul je met dit artikel een volledig beeld krijgen van crypto staking.

Wat is staking crypto?

Simpel gezegd is het antwoord op de vraag ‘wat is staking crypto?’ het vergrendelen van crypto voor een bepaalde periode. Dit voor het ondersteunen en versterken van het crypto-netwerk.

In ruil voor het vergrendelen van je cryptocurrency krijg je een vergoeding betaald. Deze vergoeding bestaat vaak uit nieuwe cryptomunten uit het netwerk. Met het staken van crypto kun je tussen de twee en twaalf procent per jaar verdienen afhankelijk van de cryptomunt.

Je kunt het staken van crypto eigenlijk zien als een soort van rente dat je ontvangt voor het vergrendelen van je cryptomunt. Omdat sommige cryptomunten wel twaalf procent opleveren is het een erg interessante methode om passief geld te verdienen.

Met het staken van crypto kun je naast staking opbrengsten ook nog geld verdienen door middel van koerswinst. Het is wel belangrijk om te weten dat niet alle cryptomunten de mogelijkheid tot staking hebben. Daarnaast verschillen de beloningen per cryptomunt erg.

wat is staking crypto overzicht

Handelsplatformen Staking

Om een overzicht te geven van de cryptomunten die je kunt staken geven we een overzicht van munten en hun vergoedingen op de handelsplatformen Bitvavo en Binance. Hierdoor krijg je een beter beeld van het geld dat je kunt verdienen met staken.

Staking Bitvavo

Bitvavo staat bekend als het grootste en goedkoopste handelsplatform van Nederland. Hierbij betaal je bij Bitvavo zelfs over de kleinste transacties maximaal 0,25% handelskosten en heeft Bitvavo een eigen Android en IOS app.

Op het moment van schrijven kun je 16 cryptomunten staken op Bitvavo. In het onderstaande overzicht hebben we vijf populaire crypto van Bitvavo met de staking opbrengsten. 

ValutaGeschatte opbrengsten (%)
ICON (ICX)10.50%
Ontology (ONT)9.92%
Dai (DAI)6.10%
NEO (NEO)2.63%
Bitcoin (BTC)1.22%

Waar je met staking normaal gesproken de cryptomunten moet vergrendelen voor een bepaalde periode, kun je bij Bitvavo de staking crypto die je koopt elk moment verkopen. Daarnaast betaald Bitvavo de staking opbrengsten over cryptomunten dagelijks uit. 

Als lezer van VerdienExpert betaal je ook nog eens de eerste week geen handelskosten over de eerste € 1000. Hierdoor kun je nu extra goedkoop beginnen met het staken van cryptocurrency. Via de onderstaande knop maak je gebruik van deze welkomstaanbieding.

Staking Binance

Ook bij het populaire handelsplatform Binance is staking mogelijk. Binance is een groot internationaal handelsplatform die ook extra crypto beleggingsproducten aanbiedt waaronder futures en mining.

Op het moment van schrijven kun je 58 cryptomunten staken op Binance. In het onderstaande overzicht hebben we vijf populaire crypto van Binance met de staking opbrengsten. 

ValutaGeschatte opbrengsten (%)
BakeryToken (BAKE)10%
USD Coin (USDC)5.05%
Filecoin (FIL)4.50%
Bitcoin (BTC)1.20%
Ethereum Classic (ETC)1.09%

Je kunt het makkelijkst cryptomunten staken bij Binance via de beleggingsmogelijkheid Binance Earn. Hierbij heb je de mogelijkheid voor flexibel sparen waarbij je op elk moment de cryptomunten weer kunt verkopen.

Ook kun je cryptomunten vast zetten met staking voor een langere periode. Hierbij kunnen de opbrengsten wel oplopen tot 20 procent per jaar bij het vastzetten van crypto voor langere periodes.

Als lezer van VerdienExpert begin je nu extra voordelig met handelen op Binance. Via de onderstaande knop kun je beginnen op dit handelsplatform.

Wel of niet staken crypto?

Mogelijk heb je nog de vraag of je wel of niet crypto moet gaan staken. Daarom hebben we de voordelen en nadelen van crypto staking opgesomd.

Voordelen:

  • Het levert meer geld op dan sparen op de bank en vormt een mooie methode om een passief inkomen te verdienen;
  • Cryptomunten die geld opleveren door middel van staking kun je eenvoudig kopen via het handelsplatform Bitvavo;
  • Naast opbrengsten van staking kun je ook geld verdienen door koerswinst.

Nadelen:

  • Bij sommige handelsplatformen moet je de cryptomunt minstens voor een bepaalde periode aanhouden voordat je de cryptomunt weer kunt verkopen.

Onze staking crypto resultaten

Wij hebben in de afgelopen maanden verschillende cryptomunten die geld opleveren met staking aangekocht op Bitvavo. Hierbij hebben we in enkele maanden € 3,- verdient bovenop de winst van de cryptomunten die zijn gestegen in waarde.

Met de cryptomunten die wij hebben aangekocht verdienen we 6.56% op jaarbasis. Hierbij hebben we gekozen voor een gespreide portefeuille met 10 cryptomunten die staking opbrengsten genereren.

onze staking crypto resultaten

Crypto cursus volgen

Wanneer je nog een beginner bent met crypto raden we het aan op eerst een crypto cursus te volgen. Met een crypto cursus zul je namelijk de theorie achter cryptocurrency leren en handelsstrategieën die je kunt toepassen.

Veel beginners maken de fout door willekeurige cryptomunten te kopen zonder achterliggende gedachten. Deze beginners verliezen dan ook meestal geld en stoppen vervolgens snel weer met crypto.

Hoewel een crypto cursus een eenmalige investering is, kun je beter een cursus volgen en geld verdienen dan geen cursus volgen en geld verliezen. Hoewel je veel verschillende crypto cursussen hebt, raden wij de Crypto Masterclass aan.

De Crypto Masterclass van AllesOverCrypto is een van de meest uitgebreide crypto cursussen van Nederland en beschikt daarnaast ook nog eens over een grote community van crypto-handelaren.

Via de onderstaande knop kun je eerst beginnen met de gratis training van de Crypto Masterclass. Hiermee kun je ontdekken of de cursus en handelen in cryptocurrency wel of niet bij je past.

Wat is staking crypto Conclusie

In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag ‘wat is staking crypto?’. Hierbij hebben we gekeken naar wat het staken van crypto is, op welke handelsplatformen je crypto kunt staken en of je nu wel of niet crypto moet staken.

Ook hebben we een cursus laten zien waarmee je alle belangrijke kennis en handelsstrategieën leert als beginner. We hopen dat je hiermee een beter beeld over crypto en staking hebt gekregen.

Plaats een reactie