Wat verdient Enzo Knol?

In dit artikel beantwoorden we de vraag “wat verdient Enzo Knol?”. De bekende youtuber heeft meer dan twee miljoen abonnees. Daarmee is het samen met StukTV een van de grootste youtubers van Nederland.

We gaan kijken naar wie Enzo Knol is, waaraan hij geld verdient, het vermogen van Enzo Knol en naar de vraag “wat verdient Enzo Knol?”.

Wie is Enzo Knol?

wie is enzo knol

Enzo Knol is geboren op 8 juni 1993 en is een Nederlandstalige vlogger die video’s maakt op YouTube. Elke dag uploadt hij een vlog om 16.00 op zijn YouTube kanaal. Daarnaast publiceert hij ook game video’s op zijn tweede kanaal genaamd Enzoknol 2. 

Zijn eerst video kwam online in 2013, nadat hij op het idee werd gebracht door zijn oudere broer Milan Knol. De doorbraak van Enzo Knol kwam in 2014 nadat hij een video publiceerde waarin een stunt mislukte op een fiets. Daarbij viel hij met als gevolg een gebroken arm. 

In december 2015 behaalde Enzo Knol een miljoen abonnees. Hiermee was hij de eerste Nederlandstalige youtuber die een miljoen abonnees behaalde. In september 2018 behaalde hij vervolgens twee miljoen abonnees. Tussen 2015 en 2019 was Enzo Knol de grootste Nederlandstalige youtuber, totdat deze positie werd overgenomen door StukTV.

Naast zijn YouTube video’s is hij meerdere keren op TV geweest bij RTL Late Night. Daarnaast heeft hij een eigen wassen beeld gekregen in het museum Madame Tussauds. 

Waaraan verdient Enzo Knol geld?

Enzo Knol haalt zijn inkomsten uit meerdere bronnen. Dit zijn onder andere advertentie inkomsten, merchandise en sponsoren.

Advertentie inkomsten

De eerste bron van inkomsten voor Enzo Knol zijn advertentie inkomsten. Dit is geld dat Enzo Knol krijgt wanneer advertenties voor, na of tijdens een YouTube video afgespeeld worden. 

Gemiddeld krijgt een youtuber met advertenties € 2 per 1000 views betaald. Dat is € 0,002,- per view. 

Wanneer we kijken naar een video van Enzo Knol met 3,5 miljoen views, weten we dat hij op deze video € 7000,- heeft verdient (€0,002 * 3.500.000). Dat is dan alleen al op een enkele video!

advertentie inkomsten enzo knol

Maandelijks krijgt Enzo Knol ongeveer 27,5 miljoen views. Dit wordt behaald door zowel nieuw geüploade content als oude video’s. Hierdoor weet je dat Enzo Knol maandelijks € 55.000 verdient aan advertentie inkomsten (€0,002 * 27.500.000)!

Merchandise

De tweede bron van inkomsten voor Enzo Knol is het verkopen van merchandise. Met zijn eigen merk Knolpower verkoopt hij verschillende producten via een webshop. Deze producten worden voornamelijk door fans van Enzo Knol gekocht. Daar verdient Enzo Knol vervolgens weer geld aan.

Producten die Enzo Knol verkoopt via zijn webshop zijn:

 • Hoodies;
 • T-shirts;
 • Pyjamas;
 • Petten;
 • Tassen;
 • Mokken;
 • Telefoonhoesjes;
 • En nog veel meer.

De prijzen in de webshop variëren van € 75 voor een zilveren Knolmunt, tot € 3,99 voor Knolpower tattoos. Gemiddeld liggen de prijzen van de webshop rond de € 30. Deze € 30 gaat natuurlijk niet volledig naar Enzo Knol. Daar gaan nog kosten voor het inkopen van producten, de website en personeel van af.

Ook heeft hij in 2015 een eigen boek gepubliceerd genaamd “Knolpower!”. Daarin kun je een overzicht van zijn loopbaan en interviews in lezen. Met dit boek heeft hij uiteraard ook geld verdient.

Het is moeilijk om precies te zeggen wat Enzo Knol aan merchandise verdient. Als aanname schatten we in dat Enzo Knol gemiddeld € 3 verdient per aankoop en dat er elke maand 1500 producten worden gekocht. Daarmee verdient Enzo Knol dan maandelijks € 4500 aan merchandise (€ 3 * 1500). 

Sponsoren

De derde bron van inkomsten voor Enzo Knol zijn sponsoren. Deze sponsoren betalen een bedrag of geven een gratis product, om in een video van Enzo Knol te komen. 

In het verleden is Enzo Knol hierdoor ook in het nieuws gekomen. Dit omdat er soms sluikreclame werd toegepast in zijn vlogs. Hierbij wordt de promotie van een sponsor slim in de video verwerkt, waardoor de kijker niet door heeft dat er promotie plaatsvindt. 

Voorbeelden van sponsoren waar Enzo Knol mee heeft samengewerkt zijn:

 • Volkswagen;
 • Transavia;
 • Iglo.

Net als bij merchandise bestaan er geen concrete cijfers over wat Enzo Knol verdient door middel van sponsoren. Maar het is zeker niet onwaarschijnlijk dat dit maandelijks € 1500 is.

Andere inkomsten

We hebben dus gezien dat Enzo Knol drie grote inkomstenbronnen heeft. Namelijk advertenties, merchandise en sponsoren. Hoewel we het niet 100% zeker weten, verdient Enzo Knol waarschijnlijk ook nog aan andere activiteiten. 

Ten eerste heeft Enzo Knol verschillende opdrachten als stemacteur gedaan. In 2015 deed hij een opdracht waarbij hij de stem van Redline was in De Notenkraak. Meest recent was hij de stem van Chuck in de film Angry Birds 2.

Ten tweede heeft Enzo Knol over de jaren verschillende meet and greets georganiseerd. Dit zijn speciale evenementen waarbij fans tegen betaling hem konden ontmoeten. Daarbij konden ze met hem praten en op de foto. Mogelijk heeft Enzo Knol hier ook nog wat geld aan overgehouden.

Vermogen Enzo Knol

Het is het erg moeilijk om te zeggen wat het vermogen van Enzo Knol is. Dit omdat het afhankelijk is van wat hij heeft verdient en uitgegeven over de jaren heen. Iets wat we natuurlijk niet zomaar kunnen zien.

Wel weten we dat hij in totaal 2,7 miljard views heeft op zijn YouTube kanaal. Daarnaast weten we dat je € 0,002,- verdient per view. Daarmee heeft Enzo Knol met advertenties op YouTube in totaal € 5.400.000 voor belastingen verdient (€ 0,002,- * 2,7 miljard). Dit is na belastingen circa € 2.700.000. 

vermogen enzo knol

Ook weten we dat Enzo Knol grote aankopen kan doen. Zo kocht hij in 2016 een appartement in Zeist voor € 430.000,- op 22-jarige leeftijd. Het interessante is dat hij dit zonder hypotheek heeft gedaan. Daarbij hoefde hij dus geen geld te lenen bij een bank. 

Naast zijn huis heeft Enzo Knol verschillende auto’s gekocht. Eind 2017 kocht hij een Porsche Panamera 4S voor ruim € 205.000. Een jaar later kocht hij een Jeep TrackHawk te waarde van € 235.000. De grootste aankoop kwam in 2019 toen Enzo Knol een Lamborghini Urus kocht voor circa € 332.000. Daarmee heeft zijn totale wagenpark een waarde van € 772.000.

Ondanks dat het moeilijk praten is over het vermogen van Enzo Knol, kunnen we stellen dat hij miljonair is. Met een huis van € 430.000 en een wagenpark van € 772.000.

Wat verdient Enzo Knol in totaal?

We hebben inmiddels gekeken waaraan Enzo Knol zijn inkomsten verdient. Daaruit blijkt dat hij drie grote inkomstenbronnen heeft. Maar wat verdient Enzo Knol nu in totaal?

InkomstenbronSchatting per maand
Advertenties op Youtube€ 55.000
Knolpower merchandise€ 4500
Sponsoren€ 1500

Bij elkaar opgesteld verdient hij € 61.000 voor belastingen per maand. Natuurlijk moet van dit bedrag nog wel de belastingen afgehaald worden. Deze liggen op ongeveer 50% van het bruto inkomen. Na belastingen verdient Enzo Knol maandelijks € 30.500.

Dit is een bedrag van jaarlijks € 366.000 en dagelijks € 1002,74. Zeker geen verkeerd bedrag! Daarmee is duidelijkheid op de vraag “wat verdient Enzo Knol?”.

Zelf beginnen op YouTube

Wil je net als Enzo Knol succesvol worden op YouTube? Bekijk dan eens onze pagina over beginnen met YouTube. Hier leggen we uit hoe ook jij kunt starten met een eigen YouTube kanaal!

Plaats een reactie